NOTIȚELE MELE.

0
70

media cronica tvO analiză amplă a ofertei de Revelion a realizat Iulia. Eu voi puncta unele repere la care m-am oprit, fiind primul meu Revelion petrecut exclusiv cu televizorul și telecomenzile.
Am eliminat părțile care se suprapun cu cele scrise de Iulia. Am reținut cele văzute pe 31 decembrie și 1 ianuarie.
TVR2 mi-a amintit de emisiunea ”De la egal la egal…amical”. Era un interviu cu Ian Gillan, apoi Gabi Cotabiță i-a dedicat gânduri lui Florin Piersic, când acesta împlinea 60 de ani! ”Sunt doar un simplu tecător”…frumos, sensibil…De ce nu se mai poate face ceva asemănător și azi?
TVRHD a avut un reportaj despre salvarea zimbrilor în Europa. Foarte interesant.
Concertul din Piața George Enescu a costat 700.000 de Euro, afirmă știriștii. Televiziunile au ciugulit de acolo cum au apucat.
Alertă falsă cu bombă într-un mall bucureștean. Parcă s-a făcut special pentru canalele de știri, care nu aveau program.
TVR2 a perseverat și bine a făcut cu materiale de arhivă TVR60 e un pretext bun. Ziua Televiziunii e chiar pe 31 decembrie.  Au fost momente mai slăbuțe, dar și unele bune de tot. Un moment post-decembrist cu Piersic și Vișan mi-a plăcut mult. Dar și unul vechi cu Tanța și Costel.
ProTV l-a dat pe Joe Dirt…Kanal D ne-a pedepsit iar cu Vacanța Mare..vulgaritatea la cote maxime.
Din Cronica Cârcotașilor reluată de Prima TV am aflat că ”Trei romîni din 10 are permis”(Realitatea TV), ”Am alergie la spermă” a declarat Oana Lis la Antena Stars, n-au scăpat nici crizele lui Rareș Bogdan (Realitatea) când certa producătorul propriei emisiuni…
Prima TV a avut film muzical….Eu, tu și Ovidiu …Piersic, Dem Rădulescu, Stana Ionescu, Papaiani, Ana Szeles, Adriana Șchiopu, Rodica Popescu, Amza Pellea cu un rol mic,Mihălescu Brăila … stațiunile Neptun, Olimp…ce vremuri…
RealitateaTV a adunat, cu autoironie, câteva gafe din propria grădină! Altfel, l-am auzit pe patronul-analist Cosmin Gușă anunțând un viitor sumbru..Am revăzut și Cenaclul Flacăra (reluat a nu știu câta oară).
Și din Parcul Titan am primit secvențe. S-a cântat și acolo…Spectacole tari au avut cei din Sibiu, Cluj, Timișoara, Iași, Brașov….
DigiFilmEroi de sacrificiu 2…din 2012…acțiune cu Stallone, Van Damme, Dolph, Chuck Norris, Bruce Willis, Arnold, Jason Statham…bun text după aruncarea unei grenade:  ” Rest in pieces”!
Jocuri de celebritate cu Mihaela Rădulescu, Monica Anghel, Marcel Pavel, Florin Busuioc ș.a. Bobonete și ceilalți s-au distrat. Poate și telespectatorii…Echipa lui Ipate a părut mai bună…concurenții fac mișto de moderator…Strunilă e și Ovidiu…E și proba ”dansez pentru tine”….Unul nu știau cine cântă ”Like A Virgin”, altul confunda Gică Petrescu cu Gică Popescu…În schimb Marcel Pavel a arătat că a fost un baterist bun la viața lui!
Rai Uno a avut show în aer liber, așa cum face de ceva ani, cu multe cântări, cu teledon pentru a strânge fonduri în vederea reconstrucției unor școli căzute la cutremur. Imediat după miezul nopții au difuzat un medley disco  fără nicio piesă italiană timp de 7 minute. Sunetul a fost foarte bun, iar la piesele soliștilor italieni se afișa textul pe ecran…Bennato, Arrisa și alții.
* Mi s-a părut că Stela și Arșinel citeau de pe prompter tot ce spuneau…Vorbeau între ei ,dar se uitau înainte…ușor jenant!
* RTL din Germania s-a ocupat muzica trecutului și șlagăre arhicunoscute cântate de soliștii naționali
* Am văzut și ascultat duet Luminița Anghel- Ovidiu Komornyik la Național TV. De momente vesele se ocupau Maria Buză și Marius Rizea.
* Și TVR1 tot la Happy New Year al lui ABBA a apelat, deși, la câți soliști erau în platou se putea găsi ceva autohton (folclor sau ușor).
La Antena 1 e un deja vu…Vasile Muraru…glumițe sexualizate intens…țipetele și agitația lui Dan Negru..cu mască, cu mult zgomot și manele…nelipsita Cârneci…
Duna TV a avut un spectacol de divertisment pe stil vechi, dar m-a surprins și un moment poetic gen Cântarea Ungariei, cu poezii patriotice înflăcărate…Au fost și concerte cu grupurile consacrate din vechea gardă…
4 tone de artificii din Piața George Enescu au fost achitate tot de noi? Ca și plata artiștilor? Petrcerile în stradă devin ale nevoii de comunicare, teama de singurătate, sau sunt semne ale sărăciei?
Și iar apar știrile cu munții de gunoaie de după Revelionul stradal. Este obsesia televiziunilor pentru că , altfel, e absolut normal să rămână mizerie după o petrecere. De asta ai gunoieri, să strângă! Dacă și asta e o ȘTIRE!
B1TV dă o știre la 15,10 .Roata Mare din Parcul Tei s-a blocat azi, pe 1 ianuarie. Pană de curent.  Nu exista generator. Sau cineva a apăsat pe butonul de panică.  Erau 52 de persoane. N-au fost victime, s-a rezolvat.
Mircea Dinescu își continuă bucătăreala vorbită la TVR. În prima zi a anului, după Concertul de la Viena, a apărut cu invitata Delia. A participat și mama Deliei. Politică și delicatețiuri?
TVR2 ne-a răsfățat cu Premiile Industriei Muzicale după masa de prânz…TV5 Monde cu un program de patinaj artistic, revistă pe ghiață…Ice Legends! Acompaniament la pian, live la fața locului.

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here