NU POT UITA 22 FEBRUARIE 2018

0
46

interzis a1. Speram să am numai amintiri muzicale din februarie. Le am pe cele din 1990, 1991. Ei bine, acum am o tristă amintire fotbalistică. Meciul de la Roma a arătat ce înseamnă să construiești castele de nisip, să nu cunoști fenomenul, să crezi că banii rezolvă absența științei și multe altele. Nu există scuze pentru jucătorii Stelei, după acest 5-1 încasat de la Lazio. Faptul că valoric erau inferiori se știa, dar că n-au arătat nicio clipă ca o echipă care-și dorește ceva, asta nu pot să-mi explic. Dică nu știe să-i motiveze, nu știe să-i așeze? Evident, GB l-a acuzat că n-a folosit doi închizători, că nu s-a apărat. Culmea e că are puțină dreptate. Același GB care a declarat (a câta oară) că nu se mai exprimă despre fotbal, că s-ar retrage din fotbal, că vinde tot după un eșec rușinos, ca cel de aseară. Din păcate, știm că nu se va ține de cuvânt. Nu va mai da bani pe transferuri. Păcat, un transfer de bun simț, de creier i s-ar potrivi. Pentru el Man și Coman au fost O.K. dar n-au cu cine juca. E aberant. Dică susține că Steaua nu poate face două jocuri bune la rând. Și de la Sporting Lisabona a încasat 5-1! Cu un antrenor care nu e capabil să pună la punct măcar o apărare solidă, nu ajungi nicăieri. Cu un patron care vinde portarul cu puțin timp înainte de un meci cheie, nu faci performanță. Dacă luam 5 goluri (puteau fi și10, cum bine a subliniat Mitică Dragomir) dar jucam cu suflet, trăgeam la poartă, alergam după ei, luam zeci de cartonașe, atunci nu eram trist. Românii din tribune au fost minunați, iar ei au dat bani grei ca să fie acolo. Nici ei nu meritau? Dacă bonusurile financiare nu mai contează, atunci  măcar orgoliul, demnitatea să conteze. Și ce dacă la Lazio era un singur italian, ce dacă acolo se rulează sume fabuloase? Lazio nu e campioana Italiei, Lazio n-a rupt Europa, iar dacă nu facem față unui astfel de adversar, nu ne mai băgăm. Jucăm acasă, între noi și gata. Un joc prost pregătit tactic și psihologic. Marele Meme Stoica declara, înainte de meci, că ar prefera să nu se califice, pentru că titlul de campioană e vital! O echipă neputincioasă, a spus Contra, selecționerul. Adică el nu mai poate folosi jucători ca Budescu, Benzar, Nedelcu, Coman sau Man după un singur joc slab? Nici chiar așa! * Narcis Răducan a trebuit să-i explice lui Dan ”oftat” Filoti că nu trebuie să închizi taraba doar pentru că sunt bugete net diferite la acest nivel. Steaua a bătut și echipe mult mai bine cotate, dar a și pierdut la scor de la altele. * După cum arată echipa, cum gândește antrenorul și mai ales patronul, titlul va fi o mare problemă pentru FCSB.
2 A doua mare tristețe (poate iritare e mai corect spus) a fost expunerea „stalinistă” a ministrului Tudorel Toader. Dezamăgire nu poate fi, pentru că eu sunt fizionomist. Mutra lui Toader nu m-a inspirat cu nimic, ever. După primele minute știam concluziile, așa că am și postat pe FB acest aspect. În mod pervers, narcisic, ușor megaloman, nu s-a oprit până n-a terminat tot ce a scris (el sau alții). Au fost cam 80 de minute alambicate, a fost o lipsă totală de respect față de presa din sală, față de noi telespectatorii de acasă. Cele 20 de puncte (argumente prorevocare) semănau mai curând cu extrase din presa de scandal, decât cu un document juridic solid. Nu știu ce va urma. Am văzut oameni cu ticuri verbale gen Mânăstire (Da?) Silviu care o scălda, un Ohanesian nevrotic, supărat pe Dragnea, dar și doritor s-o vadă pe LCK plecată. L-am văzut pe Cr. Diaconescu ferm și argumentat, pe Turcescu confuz, pe CTP revoltat și categoric , pe Florin Negruțiu ironic și clar. Jurnaliștii invitați de Rareș Bogdan au comentat apăsat fapta de vitejie a ministrului T.T. Erau și juriști în studio. La TVR, A3 sau RTV n-avea sens să mă uit. Acolo era sărbătoare. Pe site-ul Ministerului n-a apărut textul promis de Toader. De 17 ore se așteaptă.  Juriștii n-au apreciat defel ”raportul” cu profund iz politic. Nu mă pricep la domeniu (dar cine oare se pricepe?) ,dar știu că statul în pușcărie sau în arest , nu ține de procurori sau de șefa DNA, ci de judecători. De acolo vin erorile judiciare. E clar că sistemul juridic cere o reformă, odată ce de ani de zile România pierde procese la CEDO și plătește din banii noștri despăgubiri. Dar așa?  Tudorel Toader a sugerat, a afirmat chiar că s-a ținut dosarul Microsoft la sertar până s-au prescris faptele!!!  Cum așa? Milioane de euro devalizate, mari companii internaționale implicate și se prescrie? Păi nu e legea defectă? Și era treaba procurorilor? S-a supărat cineva când nu știu câți foști miniștri au fost lăsați acasă și scutiți de judecată? Adică sumele fabuloase nu se mai pot recupera? Din câte am citit, nu era nici asta treaba DNA. Adică recuperarea banilor. Procurori abuzivi, corupți? Sunt convins că există. Să fie excluși, judecați, condamnați cu dovezi și gata.  C.S.M. nu mai este valid, util pentru magistrați?
P.S. Dovadă că legile sunt proaste, subțiri, nefondate, este și faptul că Președintele nu are stabilit un termen pentru a lua o decizie. Parlamentul nu are timp să schimbe legile astea cu fisuri multiple?

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here