OMUL CARE A DISPĂRUT CU 50.000 DE EURO DIN BANII DONAȚI PENTRU RĂNIȚII DE LA ”COLECTIV”. APELUL ANGELEI GHEORGHIU: ”BANII NU POT RĂMÎNE LA UN OM FĂRĂ CONȘTIINȚĂ!”

0
37

colectivInvestigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan publicat pe tolo.ro
A aflat despre Colectiv de pe internet, ”prelungirea degetelor mele”.
”Am fost îngrozită și de accident în sine, și de modul în care s-a reacționat la el. Am început să-mi sun toți prietenii din țară întrebând, disperată, cum aș putea să ajut, pe cine aș putea să ajut mai repede. Mi-am oferit atunci sprijinul inclusiv președintelui României și tuturor directorilor de spitale ce se fereau să îmi spună adevărul”, spune Angela Gheorghiu.
Ea singură nu putea organiza ceva.
Dar își dorea să cânte pentru victime. Prestigiul se putea transforma în bani și, mai apoi, în alinare. Alchimia universală a carității.

”ANDREEA MARIN A FOST RIGUROASĂ ȘI CORECTĂ”

”Toți au fost, cred eu, depășiti de situație și fiecare s-a zbătut în felul său, dar condițiile din spitalele din România le cunoaștem, din păcate, cu toții. Sigur, medicii atunci nu voiau să arate nimănui nepuntința și lipsurile de tot felul, dar după părerea mea, spitalele și infrastructura sunt cele mai mari probleme pentru că sunt servicii critice, care pot salva sau costa vieți”, crede Gheorghiu.
Sorana Savu, reprezentanta sopranei în România, și Bogdan Enache, vreme de un 18 ani om de PR pentru marea cântăreață, i-au recomandat fundația Andreei Marin.
”Andreea a fost extrem de riguroasă și de corectă cu fiecare detaliu”, povestește Sorana Savu.
Spectacolul a avut loc pe 29 noiembrie 2015. Gala a fost transmisă în direct de Realitatea TV și de Radio România Actualități. Toată lumea s-a implicat gratuit.
Din donații directe s-au strâns 200.000 de lei. Din bilete, echivalentul a încă 50.000 de euro.
Primii bani au plecat imediat către zecile de răniți.
Ceilalți, niciodată.

BILETE VÎNDUTE PRIN SITEUL IMPRESARULUI SORIN SĂRARU

Gala s-a bazat pe conceptul de voluntariat. ”Doamna Gheorghiu a cerut și a primit implicarea gratuită a Orchestrei Filarmonicii George Enescu, a Corului Filarmonicii, a dirijorului Tiberiu Soare, a Filarmonicii în sine – care ne-a pus la dispoziție sala Ateneului pentru concert”, își amintește Sorana Savu.

”Am o fată, Ioana, de vîrsta celor din club. Mi-am imaginat cum ar fi să fiu în locul lor, cu viața Ioanei atîrnînd de un fir de ață. Mi-am rugat prietenii, pe oamenii de la casa regală a României, pe toți să vină să cumpere bilete”Angela Gheorghiu

Biletele s-au vândut prin firma lui Sorin Săraru, siteul (biletoo.ro) deținut de firma Project Expo Games and Sports.
Puteți citi articolul în întregime aici:
http://www.tolo.ro/2016/10/28/omul-care-a-disparut-cu-50-000-de-euro-din-banii-donati-pentru-ranitii-de-la-colectiv-apelul-angelei-gheorghiu-banii-nu-pot-ramine-la-un-om-fara-constiinta/
 
sursa: tolo.ro

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here