Orban, despre anul şcolar: Cum să fie compromis? Abia ce a început

Articol preluat de pe site-ul HotNews

0
56
FOTO: Agerpres

Orban a mers vineri la o întâlnire la Ministerul Educaţiei cu vicepremierul Raluca Turcan, cu miniștrii Sănătăţii, Afacerilor Interne și Muncii, şi cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat. Întrebat despre situația îmbolnăvirilor în rândul elevilor și al cadrelor didactice, premierul a răspuns că „e o chestiune care nu ține de Ministerul Educației” și tocmai din acest motiv a invitat la întâlnire și reprezentanți ei Ministerului Sănătății, „pentru a găsi împreună cele mai bune soluții de să corecteze eventualele disfuncționalități și de a lua măsuri care să îmbunătățească procesul educațional și în același timp să protejeze sănătatea copiilor”.

 

Chestionat dacă acest an şcolar este compromis, Orban a răspuns: „Cum să fie compromis? Abia ce a început anul şcolar, ştiţi foarte bine situaţia, că sunt pe roşu câteva sute de şcoli, pe sistem mixt 4.000 şi ceva de şcoli, restul şcolilor funcţionează în regim normal. Noi am luat special această decizie să afectăm cât mai puţin procesul educaţional, dreptul la educaţie al copiilor trebuie respectat, copiii au nevoie să se ducă la şcoală, să ţină pasul cu materia şi tocmai din acest motiv am stabilit aceste sistem care să ţină cont de situaţia epidemiologică din fiecare comunitate locală”.

 

El a spus că, din ceea ce a văzut, „dacă există îmbolnăviri, probabilitatea ca aceste îmbolnăviri să fie la școală nu este foarte mare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here