Ozzy Osbourne: „Nu am nimic cu muzica country, dar îl vedeți voi pe Prințul Întunericului cu o pălărie de cowboy?! Eu am fost și rămân un rocker”

0
76

Ozzy Osbourne aÎntr-un interviu recent, acordat revistei Rolling Stone, Ozzy Osbourne a vorbit despre Black Sabbath și despre faptul că nu își dorește să își încheie cariera solo.
Pentru Ozzy, turneul trupei Black Sabbath, intitulat „The End”, înseamnă mai degrabă un nou început. Turneul de adio se va încheia în februarie 2017 cu un concert în orașul natal, Birmingham, Anglia. „Era o vreme când nu-mi mai plăcea să plec în turneu, dar acum mi se pare amuzant. E distractiv. Nimeni nu se mai droghează. Nimeni nu se mai îmbată. Dar facem concerte bune”.
Trupa a decis că este mai bine să susțină un turneu lung de adio, decât să lanseze un ultim album și asta pentru că „am fi împlinit 70 de ani până când ar fi fost terminat albumul, în plus nu mai este profitabil să lansezi discuri. Dacă nu am cânta cu sălile pline, nu am fi făcut nici turneul acesta. Dar oamenii vor muzică live, iar acest lucru este minunat”, a declarat Ozzy.
Reporter: Cum este colaborarea cu fiul tău, Jack, pentru show-ul TV?
Ozzy: Am petrecut atâta timp fiind în turnee sau fiind drogat sau arestat pentru diverse lucruri… Așa că m-am gândit: „Jack este părinte la rândul lui, muncește din greu… Ar trebui să fac asta pentru el”…
Reporter: Ești pasionat de Al Doilea Război Mondial. De unde ți se trage această pasiune?
Ozzy: M-am născut în 1948. Fiind copil, în Anglia mă jucam pe locuri bombardate. Dacă Hitler credea cu adevărat că va conduce lumea și că oamenii îl vor urma, trebuie să fi fost cu adevărat nebun.
Reporter: Se spune că Hitler avea un penis mic.
Ozzy: Da? Nu am citit asta nicăieri. Eu am crezut mereu că era gay. La vremea respectivă, puteai fi condamnat la moarte pentru asta.
Reporter: Este amuzant că oamenii vrbesc despre astfel de lucruri după 70 de ani…
Ozzy: Dacă lumea ar fi spus că avea un penis mare, atunci oamenii ar fi întrebat: „păi, și atunci de ce l-ați omorât?!”  (râde)
Reporter: Black Sabbath a ajuns la turneul final după 48 de ani de carieră. Te emoționează acest moment?
Ozzy: Deloc. Sigur că e trist că se termină, dar niciodată nu m-am simțit la fel de bine ca acum.
Reporter: Unele trupe, precum The Who, au susținut turnee de adio, dar apoi au revenit asupra deciziei și și-au continuat drumul. Chiar a venit sfârșitul pentru Sabbath?
Ozzy: Cu siguranță, concertul din Birmingham va fi ultimul. Nu vom reveni după 5 ani cu scuza „publicul a cerut să ne vadă din nou”… Black Sabbath a avut suișuri și coborâșuri și cred că este bine să încheiem lucrurile într-o notă pozitivă.
Reporter: Ce îți amintești din perioada de început a trupei?
Ozzy: Păi, eram niște puști care au format o trupă. Am avut succes, iar managerul nostru a fugit cu banii. Noi nu am știut că trebuie să fim și contabili dacă vrem să cântăm. Am învățat această lecție în primii 10 ani. După aceea am înnebunit cu toții. Am început să ne certăm cu managerii, apoi cu avocații și într-un final ne-am certat între noi. Iar eu am fost nevoit să părăsesc trupa.
Reporter: Ai fost dat afară din trupă…
Ozzy: Tony avea dreptate când a spus că nu mă mai implicam. Mă simțeam obligat să urc pe scenă, brusc nu mai era o împlinire, o bucurie întâlnirea cu spectatorii. În plus, toți banii câștigați mergeau la avocați.
Reporter: Așadar, nu te întristează despărțirea de Sabbath…
Ozzy: Nu prea. Trăiesc momentul, iar în prezent mă simt foarte bine. Probabil că la ultimul concert, voi fi trist. Îmi pare rău că Bill Ward nu va fi cu noi pe scenă.
Reporter: Ați avut schimburi dure de replici în presă în ultimul timp. Îl vei ruga să urce pe scenă la ultimul concert?
Ozzy: Nu știu. De fiecare dată când încerc să vorbesc cu Bill, cineva țipă la mine, mă ceartă. Dacă se va ajunge la o soluție, mă voi bucura. Oricum, Tommy Clufetos face o treabă foarte bună.
Reporter: Una dintre scenele festivalului Ozzfest, poartă numele lui Lemmy. De ce ai ales să îi aduci acest omagiu?
Ozzy: Lemmy a fost un bun prieten al nostru. Oamenii au impresia că era un tip care fuma și se droga, dar Lemmy era mult mai mult de atât. Era un tip deștept. Merita un astfel de tribut. A fost unul dintre fondatorii acestui gen muzical. A fost un muzician extraordinar. A înregistrat 27 de albume.
Reporter: Mulți soliști rock, precum Steven Tyler, au început să lanseze albume country. Tu…
Ozzy: (întrerupe) Eu nu vreau, mulțumesc.  Personal, sunt de părere că trebuie să rămâi la ceea ce știi să faci cel mai bine. Dacă Steven se simte bine, cine sunt eu să mă plâng? Dar ar fi absurd să mă apuc eu de muzică country. N-am nimic cu acest gen muzical, dar eu sunt un rocker.
Reporter: Ai mai avut o tentativă să te retragi în anii 90. De ce ai vrut asta?
Ozzy: Aveam multe probleme atunci. Dar le-am rezolvat. Nu mai beau, nu mai iau droguri și mă simt bine.
Reporter: Ce vei face după terminarea turneului cu Sabbath?
Ozzy: Îmi voi continua cariera solo. Nu știu dacă voi mai face turnee lungi, dar cu siguranță voi continua să cânt.
sursa: Rolling Stone

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here