Paco de Lucia a murit! RIP!

0
32

Chitaristul spaniol, Paco de Lucia a decedat astăzi (26 februarie) la vârsta de 66 de ani. Chitaristul se afla în Mexic, la Cancun, unde a suferit un infarct în timp ce se juca pe plajă cu copiii lui.
Moartea unuia dintre cei mai mari chitarişti de flamenco a fost anunţată de Primăria din Algeciras (sudul Spaniei), oraşul natal al artistului. În Algeciras va fi declarat doliu timp de două zile. Decesul chitaristului reprezintă „o pierdere ireparabilă pentru lumea culturală, pentru Andaluzia”, a declarat primarul din Algeciras, Jose Ignacio Landaluce.
În ultimii ani, Paco de Lucia a locuit în Mexic şi în Spania.
 
Francisco Sanchez Gomez s-a născut pe 21 decembrie 1947 şi este fiul chitaristului de flamenco Antonio Sanchez. Şi-a ales numele de scenă pentru a aduce un omagiu mamei sale, Lucia Gomes. A început să cânte la chitară de la vârsta de 5 ani. „Familia mea a trăit cu ţiganii”, a declarat el într-un interviu acordat în 1994 pentru revista Guitar World.
A înregistrat primul album la vârsta de 18 ani.
Una dintre cele mai fructuoase colaborări a fost cu solistul Camaron de la Isla, care a decedat în 1992. Cei doi au înregistrat albume în anii 70 care au revoluţionat genul flamenco.
Colaborările sale cu chitariştii John McLaughlin, Al Di Meola şi Larry Coryell de la sfârşitul anilor ’70 l-au făcut cunoscut şi în afara Spaniei natale.
În 2004, Paco de Lucia a primit în Spania distincţia Asturias Prize for Art – most universal of flamenco artists.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here