Patru asociaţii de elevi anunţă că vor sesiza CNCD

Articol preluat din Adevărul

0
99

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC), Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI), Asociaţia Elevilor din Maramureş (AEM) şi Asociaţia Vâlceană a Elevilor (AVE) au transmis duminică, un comunicat prin care anunţă că pe data de 3 mai, vor depune sesizare la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, intenţionând astfel să facă dreptate elevilor fără acces la internet, privaţi de Ministerul Educaţiei de dreptul constituţional la învăţătură.

“Reprezentanţii elevilor consideră că instituirea obligativităţii participării la orele de curs desfăşurate în mediul online, ţinând cont doar de elevii ce deţin un dispozitiv ce se poate conecta la internet, este o dovadă clară a interesului scăzut pe care autorităţile îl acordă problemelor din mediile dezavantajate în care se află sute de mii de elevi”, se arată în comunicat.

Asociaţiile de elevi precizează că în Legea Educaţiei Naţionale scrie că accesul la învăţare se realizează fără discriminare şi este prevăzut principiul asigurării egalităţii de şanse.

Puteți citi articolul în întregime aici: https://adevarul.ro/educatie/scoala/patru-asociatii-elevi-anunta-vor-sesiza-cncd-motive-invocatec-1_5eaed2c05163ec427168a58e/index.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here