Ziua mondiala a rasului

Articol preluat de pe site-ul Ziare.com

0
178

In prima duminica a lunii mai este celebrata, anual, Ziua mondiala a rasului. In 2020, aceasta zi este marcata la 3 mai.

Ziua mondiala a rasului este initiativa medicului indian Madan Kataria, fondatorul miscarii „Laughter Yoga” („Hasyayoga”), adica terapia prin ras. Kataria este si autorul cartii „Laugh For No Reason” (2002) („Razi fara motiv”).

Tema zilei dedicata rasului din anul 2020 este „Nu radem pentru ca suntem fericiti, ci suntem fericiti pentru ca radem”.

Desi unii ar putea considera ca, in contextul pandemiei, o zi a rasului nu este cea mai potrivita, Madan Kataria tine sa ii contrazica: „cateva minute dedicate rasului sunt cu atat mai necesare, date fiind actualele restrictii si ingrijorari”.

Desigur, traditionalele intalniri si spectacole nu vor mai avea loc, dar cei interesati de o portie sanatoasa de ras pot accesa paginile de socializare ale diferitelor cluburi infiintate de adeptii terapiei prin ras. De exemplu, laughteryoga.org/zoom-laughter-club/ si laughteryoga.org/trainings/skype-laughter-club/.

In prezent, exista mai mult de 10.000 de Cluburi de Ras in peste o suta de tari, inclusiv in Romania, precizeaza http://www.laughteryoga.ro/.

Puteți citi mai multe aici: http://www.ziare.com/social/sarbatoare/azi-e-ziua-mondiala-a-rasului-nu-radem-pentru-ca-suntem-fericiti-ci-suntem-fericiti-pentru-ca-radem-1609488

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here