Paul Gilbert la Hard Rock Cafe (31.03.2013)

0
35

 
Paul Gilbert la Hard Rock CafeCronică de Diana Pană
Duminica seara la Hard Rock Cafe s-au petrecut lucruri frumoase. A fost concert Paul Gilbert. Da, acel Paul Gilbert pe care lumea il stie de la Mr. Big.
Am ajuns in jurul orei 20.00 la Hard Rock Cafe, am ridicat acreditarile si am facut o scurta plimbare prin parc. La intoarcere am observat ca se stransese ceva lume si toti asteptau sa inceapa concertul. Cu cateva minute inainte de ora 21.00, multimea de nerabdatori adunata in fata scenei a inceput sa aplaude si sa-si aclame favoritul.
Recitalul a inceput cu mici probleme tehnice, castile au fost de vina de data aceasta, dar in mai putin de doua minute totul s-a rezolvat totul. Bineinteles, acest incident nu i-a impiedicat sa continue piesa deja inceputa “Enemies (In Jail)”. Recunosc ca ma asteptam sa vad mai multa lume adunata sa-l vada pe Gilbert. Probabil ca unii au ales varianta de la Sala Palatului unde concerta Yanni. Dar cei care au fost prezenti au avut parte de o seara pe care nu o vor uita foarte curand. Daca ar fi fost pe scena altcineva, nu cred ca multi ar fi apreciat imbinarile de rock progresiv, jazz, blues, metal. Au fost momente in care pur si simplu simteai cum iti creste frecventa de descarcare a impulsurilor electrice intre sinapse odata cu succesiunea de acorduri de pe chitara (da, stiu, nu scap de medicina asta nicaieri). Preferata mea a fost “Bivalve Blues” (pentru reimprospatarea memoriei si spor la scris e pe repeat de aproape 45 minute).
Revenind la atmosfera concertului, cand se organizeaza concerte la Hard Rock mi se pare putin ciudat cum unii stau la masa, isi comanda de mancare, n-au absolut nicio legatura cu ce se intampla pe scena si totusi sunt acolo. Duminica seara, chiar si ospatarii si barmanii erau bine dispusi, treceau printre mese si preparau bauturi pe ritmul muzicii. Nu stiu cum unii puteau fi atat de nepasatori la ce se intampla in jurul lor. Spectatorii au fost de toate varstele si toti s-au bucurat de muzica, fiecare in stilul propriu.
Uitasem. A fost rugamintea lui Gilbert transmisa prin intermediul organizatorilor ca la concert sa nu se fumeze. Unii s-au conformat. Altii … ca tot romanu’ asa.
Chiar daca nu am putut ramane pana la finalul concertului si am ratat “Still Got the Blues”, m-am bucurat ca atat cat am fost prezenta am avut parte de muzica buna. A fost ca o gura de aer proaspat pentru saptamanile ce vor urma pentru mine. Nu i-am intrebat pe altii ce parere au avut, cum s-au simtit. Aveam toate sansele sa dau peste acel nemultumit de la fiecare concert. Mie mi-a placut, si daca Paul Gilbert va reveni la Bucuresti, voi merge cu tot dragul la concert.
Setlistul serii a aratat cam asa:
Enemies (In Jail)
Rain and Thunder and Lightning
Vibrato
Scarified
Go All Night
Bivalve Blues
Put It on the Char
25 or 6 to 4
Blue Rondo a la Turk
Atmosphere on the Moon
Drum Solo
Technical Difficulties 
The Lemon Song
Man on the Silver Mountain
Still Got the Blues
Stay With Me
Sin City
C.O.D.
Multumesc Iulia si Andrei pentru cadou!
O inregistrare de duminica seara (nu cunosc autorul, dar ma bucur ca a postat video-ul): http://www.youtube.com/watch?v=slIPyq9Plcw

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here