ALINA MANOLE LA TEATRUL EXCELSIOR (7.04.2013)

0
81

 
alina-manole aArticol de Iulia Radu
7 aprilie 2013. Duminică. În Bucureşti plouă mărunt şi bate vântul mai ceva ca toamna. Dar nimeni şi nimic nu mă poate ţine în casă. Mă grăbesc să ajung la Teatrul Excelsior unde Alina Manole a pregătit un spectacol pentru a marca 4 ani de la lansarea albumului „Luna pătrată”. Pe Alina nu am mai văzut-o în concert de… mult prea mult timp. Mai exact din septembrie 2011. Probabil, Piticii şi Prietenii invizibili m-au răpit şi m-au ţinut captivă pe undeva, pentru că altfel nu-mi explic… sau, poate, s-au jucat cu „maşina timpului” şi am pierdut eu câteva sute de zile…
M-a bucurat nespus de mult reîntâlnirea cu Alina! Am regăsit aceeaşi atmosferă caldă pe care am simţit-o la lansarea albumului „Luna pătrată”. Sala teatrului era, la un moment dat, un bulgăre de emoţii alimentat atât de spectatori cât şi de protagonista serii, pe care nu cred că am mai văzut-o până acum atât de emoţionată. Iar când această avalanşă de emoţii se transformă în entuziasm, în energie pozitivă, poţi spune liniştit că ai luat parte la un moment de magie. Timp de două ore, muzica Alinei Manole m-a învăluit încet-încet şi m-a dus cu gândul la nopţile friguroase de iarnă, când stăteam la gura sobei şi visam vrute şi nevrute.
Jos pălăria şi în faţa colegilor Alinei: Raul Kusak (pian), Tudor Olaru (bas), Claudiu Purcărin (tobe) şi Dan Nicolau (trompetă). Cu ajutorul lor, Alina ne-a purtat prin diferite perioade ale carierei ei. Astfel, am ascultat „Căsătorie în stil italian”, „Duel cu greiere”, „Concomitent cu primăvara”, „Am un pitic”, „Ţi-aş desena”, „Luna pătrată”, „Ea nu mă ştie”, „Aşa şi aşa”, „Sirene”, „Cutia Pandorei”, dar şi piese noi precum „Explică-mi şi mie” , „Fericirea de luni”, „Lângă mine”, „de 30 ani” „Femei şi bărbaţi” (pe care a cântat-o singură deoarece nici măcar colegii ei nu o ştiau).
 
Surpriza serii s-a produs pe la jumătatea concertului, când Alina l-a invitat în scenă pe Nicu Alifantis, omul care a crezut în ea şi a determinat-o să se reapuce serios de muzică. În aplauzele publicului, Nicu a interpretat „Cântec de iubire”, acompaniindu-se la ukulele.
Mi-a plăcut foarte mult şi scena balconului! Mai întâi, Dan Nicolau şi-a făcut apariţia la piesa Sirene, interpretându-şi partitura de la balcon, iar mai târziu, ne-am bucurat de un duet inedit cu Albert Mihăiţeanu (solist Nişte Băieţi) la piesa „Iubit de mi-ai fi fost”. Aşadar, băieţii au fost la înălţime (şi la propriu şi la figurat).
La final, reacţia sălii a fost de-a dreptul încântătoare: spectatorii s-au ridicat în picioare, au cerut cu insistenţă două bisuri şi probabil l-ar fi cerut şi pe al treilea dacă nu se aprindeau luminile în sală. Seara s-a încheiat cu „Trezeşte-mă” (piesă cerută din sală) şi „Cărăbuşul”.
Mulţumesc Alina pentru o seară minunată şi sper să ne revedem curând!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here