”Povestea de Crăciun” începe la Opera Comică pentru Copii (7, 12 și 19 decembrie)

0
21

Stela Popescu, Alexandru Arșinel, Mircea Baniciu, Ducu Bertzi și Vlad Rădescu, invitați de onoare în spectacolul Operei Comice pentru Copii

Poveste de Craciun 19 decembrie (556 x 786)Duminică, 7 decembrie, ora 17.00, la Opera Comică pentru Copii (OCC), Sala Mare va avea loc premiera spectacolului “Poveste de Crăciun”.
 
În decursul celor două săptămâni în care sunt programate trei reprezentații, pe scenă vor evolua nume sonore precum Stela Popescu, Alexandru Arșinel, Mircea Baniciu, Ducu Bertzi și Vlad Rădescu.
 
            “Poveste de Crăciun” este un spectacol mozaic, în regia lui Cristian Mihăilescu și scenografia Vioricăi Petrovici.
            Programul spectacolului include colinde românești și din repertoriul internațional, interpretate de Corurile Symbol șiContrapunct și de soliștii Operei Comice pentru Copii, precum și secvențe celebre de operă și balet: “Frumoasa din Pădurea Adormită”, “Spărgătorul de Nuci”, “Pygmalion” și “Carmen”.
 
            “Crăciunul este țara tuturor viselor. Renii lui Moș Crăciun pot pluti prin înalturi fără ca nimeni să se mire. Ei pot apoi să-l  lanseze pe aducătorul de daruri pe un horn, barba acestuia rămânându-i albă, iar el ajunge sub bradul nostru fără ca nimeni să-l audă. Așa va fi și povestea noastră de Crăciun, în care dansul se va întâlni cu muzica și cu poezia, reunind mari artiști. Doar în povestea noastră, aceștia nu-și vor disputa întâietatea, ci vor străluci ca fermecate globuri în pomul viselor” – a declarat regizorul spectacolului, Cristian Mihăilescu.
 
            Tot în această perioadă, Opera Comică pentru Copii organizează cea mai mare acțiune de colectare a jucăriilor din București, campania J.O.C., cu scopul de a fi donate de către artiștii OCC copiilor defavorizați de la mai multe școli speciale, centre de plasament și orfelinate. Bucureștenii care doresc să doneze o jucărie, o pot face venind la sediul Operei Comice pentru Copii (Calea Giulești, nr. 16), unde este amplasată o cutie-cadou, disponibilă publicului, zilnic între orele 8 și 22.
Mai multe detalii despre campanie se găsesc pe site-ul operacomica.ro.
 
            “E copleșitoare bucuria din ochii copiilor atunci când se întâlnesc cu Moș Crăciun. Ne inspiră să fim mai buni cu noi înșine și cu cei din jur și să facem astfel încât magia să se întâmple mai des. Le mulțumesc marilor artiști care au răspuns invitației noastre de a aduce povestea Crăciunului în sala de spectacol și în inimile publicului de toate vârstele.” – a declarat Felicia Filip, Directorul General al instituției.
 
Reprezentațiile cu spectacolul Poveste de Crăciun” sunt programate astfel:
  • Duminică   7 decembrie, ora 17.00 – PREMIERĂ
  • Vineri        12 decembrie, ora 17.00 – invitat: MIRCEA BANICIU
  • Vineri        19 decembrie, ora 17.00 –  invitat: DUCU BERTZI

 

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Consiliului General al Municipiului București. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii a reușit până în prezent performanța de a câștiga peste 70 de premii naționale și internaționale la festivalu rile de profil. Cu 60 de titluri de operă, operetă, musical și balet în repertoriu, instituția susține anual peste 200 de reprezentații atât la sediu, cât și în turneele naționale și internaționale pe care le desfășoară.
Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here