PREA MULTE VORBE DESPRE FOTBAL…

0
57

fotbal 1 (600 x 337)Mă uitam la un matinal de la DigiSport moderat de V. Grigoroiu. Invitați erau Geraldo și Maftei. Revine tema cu declarațiile lui G. Becali (prin care desființa pregătirea echipei sale), deși s-a vărsat deja și în presa scrisă destul. Dică a dat o replică, la conferința de presă. Dată și reluată de vreo 4 ori ori pînă azi. Omul s-a referit strict la pregătirea fizică. N-a spus că jucătorii driblează sau trag la poartă cum trebuie, doar că aleargă ca o echipă de Champion’s League. Nerelevant pentru mine, ca spectator, dar cifrele îl ajută pe Dică să arate că el și preparatorul își fac datoria. N-am înțeles pe ce bază se comenta tendențios ce a declarat antrenorul care-și cunoaște sigur mai bine propria activitate decât cei din studio, chiar și decât finanțatorul sau cum îi spune. Steaua-FCSB nu joacă ce mi-aș dori, nu se ridică la nivelul așteptărilor, dar e , deocamdată, pe primul loc. Dică nu-mi place ca antrenor, dar sigur e un om de bună credință. Am scris de 10 ori că dacă ar fi inteligent, ar pleca acum, imediat, de la echipă. Nu are nicio șansă să progreseze, nici să facă performanță. E inutil să-și asume prostiile altora, iar dacă acum a devenit orgolios, atunci e rău pentru el. Trebuia să fie atent cu Rapid Viena când avea 2-0 și era calificat. Restul e poveste. Faptul că oameni ca Naum, Grigoroiu și uneori Moraru sau Filoti simt nevoia să genereze subiecte din nimic nu mă surprinde. Canalele de sport au nevoie și de așa ceva. Dar de ce nu cu un minim fair-play, de ce să fie subapreciați telespectatorii?
P.S. FCSB a bătut cu 2-0 pe Dunărea Călărași (big deal). Brusc GB e mulțumit, dar Naum a vrut să afle de ce a fost schimbat Tănase? Cine l-a schimbat? Vă dați seama câți antrenori de elită se ascund în presă? Felicitări lui Ilie Dumitrescu pentru că a început să reacționeze la aberațiile gazdei. Duckadam rămâne un director de imagine care face un raport de activitate lunar și e plătit în baza asta.
PS2. O grijă excesivă, ore întregi acordate celor de la Dinamo! Locul 10 e chiar atât de important? Pleacă Bratu, vine Niculescu, nu joacă Nistor, de ce nu joacă cutare, de ce a plecat Dănciulescu? Înțeleg că redacția Digi e plină cu fani, Dănciulescu, Bratu, Niculescu au fost mereu în studio, dar pentru non-performanță e aiurea să acorzi atât spațiu.
PS 3. Când au de gând cei de la Digi să-i explice lui Filoti că la talk-show e vital să se audă, să se înțeleagă ce spune. Iar oftatul e semn de epuizare și/sau plictiseală.

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here