Precizări de la Nicu Covaci

0
101

1 (600 x 424)Nicu Covaci a postat pe pagina lui oficială de Facebook câteva precizări privind declarațiile originale de la UCMR-ADA. Redăm mai jos textul în întreime precum și documentele scanate.
 
Minciuna are picioare scurte……………..
2 (600 x 424)Nu am vrut sa redeschid subiectul muzicii Phoenix si nu vreau sa stric legenda, dar publicul trebuie sa stie adevarul. Am o agenda plina si muzicieni care duc mai departe alaturi de mine greul Phoenix, cu sacrificii imense, si le datorez in primul rand lor incercarea de a pune la punct orice gest care vrea sa ne calce in picioare. Nu as fi crezut sa fiu nevoit sa o iau de la capat, dar iarasi citesc interviuri in care Mircea Baniciu si colegii lui actuali ma acuza ca, in anii 70, am luat compozitiile comune si m-am dus fuguta la Bucuresti sa le inscriu la UCMR pe numele meu, pacalindu-mi colegii de formatie………
 
3 (600 x 424)Asa ca public declaratiile originale de la UCMR ADA. Ne batem negru pe alb, in loc sa ne batem pe vorbe??
– in poza 1 (declaratia compozitiei Invocatie) gasiti declaratia la UCMR realizata in 1975 de Ioji Kappl. Contine textul „Declarat de Kappl Iosif” si, evident, semnatura dlui Kappl.
– in celelalte fotografii gasiti declaratiile pentru albumele „Cei ce ne-au dat nume” si „Mugur de fluier”. Daca cineva are curajul sa nege ca este acelasi scris, il mananc cu pantofi cu tot. Cu ochiul liber, chiar si fara o expertiza, e la mintea copiilor.
Asadar, avand in vedere ca albumele au fost declarate la UCMR de catre Ioji Kappl si NU de mine, stau si ma intreb cum as fi putut sa imi pacalesc colegii de formatie, sa fug la Bucuresti si sa inscriu piesele pe numele meu…………???
Ca fapt divers, pe ultima declaratie (scrisa tot de Ioji) gasiti adaugata si compozitia „Culegatorul de melci” – acela este scrisul meu, si asa arata si astazi.
 
4 (600 x 424)Alte intrebari?????????????????????????
Mai trebuie sa spun motivul: dintre toti, Ioji scria cel mai citet si pe verso exista si portativul pentru linia melodica, prin urmare l-am rugat pe el sa scrie declaratiile la vremea aceea. Semnatura mea lipseste (o dovada in plus!!!) dar ele au fost acceptate de catre UCMR oricum…. Era credibil si des intalnit ca un coleg sa declare piesele si pentru ceilalti. Rar am declarat eu ceva.
Cam asa a stat treaba cu „tinerii nestiutori” care nu aveau habar ce e ala drept de autor si cu Nicu Covaci care, fiind mai versat, i-a pacalit si a inscris piesele pe numele lui…………………..

Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here