Prezidențiale fotbalistice, război în Siria și pe stadion (1)

0
49

sursă foto: gsp.ro
sursă foto: gsp.ro

18 Aprilie– La polo Steaua a jucat acasă cu Pro Recco, campioana Italiei. O superechipă din Europa. Acum când avem bazine, avem tot mai puțini jucători autohtoni de valoare. Nu se punea problema rezultatului, dar Steaua s-a comportat onorabil cam două reprize. Apoi au fost greșeli multiple. Plus o demonstrație de polo modern. A comentat Viorel Rus, un profesionist alătur de Costi Prună. Scor final 6-13.
* Am văzut cum s-au derulat alegerile la FRF. Dezolant, revoltător, trist. A câștigat Burleanu cu o majoritate clară, oferită cu generozitate de toți cei mituiți bine de-a lungul a 4 ani. E aiurea ca președintele în funcție să candideze și să participe în campanie fiind în activitate, fără să se suspende, fiind ajutat de toți salariații, de toate slugile din FRF. Scriu separat în runda următoare!
16 Aprilie- Antena 3 joacă pe partea PSD, adică joacă pe partea lui Lupescu, invitându-l în studio alături de Mircea Lucescu, Ioan Andone, Dorinel Munteanu, Marica și Răducioiu. Seară dinamovistă cu susținători. Prefer acești oameni decât pe Burleanu și ai lui. Au intervenit Gică Popescu și Ov. Sabău, precum și Sir Alex Ferguson. Parcă ar fi prezidențiale la prima funcție în Stat. Gâdea a reușit o emisiune plăcută. Cu momentele inerente declamative, libidinoase fără de care Gâdea nu poate respira! Din păcate finalul a fost stricat de intervenția infantilă a lui M. Badea. De ce simte nevoia Gâdea să-i ceară lui Badea întrebări când ăla se laudă de două decenii că nu se uită la fotbal.  Final ratat ! *  Azi noapte am văzut emisiunea de la TVR realizată, produsă de Dan Manoliu. Mircea Dinescu a fost gazda lui Ionuț Lupescu. O ediție agreabilă, cu taraf, papa bun și povești interesante. Chiar au fost delicatețuri! *
* Steaua a jucat la Astra și în min 51 era 3-0 pentru vizitatori. Gnohere, Man și Pintilii (ce gol!) au înscris. Budescu a fost schimbat la pauză…În rest, multe ratări, joc fără probleme…11 metri de la început, n-a prea fost, dar nu mai contează. La final, Astra a ratat un 11 metri. Victorie clară și meritată! Culmea e că unii se agață și spun că Astra a fost furată! Mulțescu nu era obligat să accepte să antreneze o echipă ”mică”.
* Austria a trimis imunoglobulină pentru România, iar medicamentul zace în depozit de peste 10 zile! RealitateaTv face un gest de normalitate și afișează numele vorbitorilor! 
* România Tv a oferit spațiu amplu decesului Ionelei Prodan. O veste foarte tristă! Dumnezeu s-o odihnească!
* La Realitatea, Oreste zice ceva despre Panama Papers care nu-i interesează pe procurorii români, deși se știe că sunt și nume românești implicate. E deranjat că PSD confiscă o temă a Bisericii, cea cu familia tradițională. Mitingul din luna mai e unul pervers, afirmau invitații lui Rareș Bogdan. S-a discutat și despre refuzul Președintelui de a o revoca pe șefa DNA. Întrebarea care s-a pus este: ce face DNA de la o vreme încoace? Mai lucrează cineva acolo? Tudorel Toader a produs multe decepții printre profesioniști. Continuă să comită greșeli! Cristi Diaconescu observă că ministrul a atacat sistemul, casta juriștilor.
* M-am bucurat s-o revăd pe Ionela Stanca, pivot al naționalei și la Oltchim. Acum e în Franța, antrenează. Până și ea a subliniat că e păcat că la CSM sunt atâtea jucătoare străine și naționala pierde din acest motiv. Mare nevoie am avea de un pivot ca Ionela!
* Despre situația din Siria, știrile s-au cam stins la noi. A trebuit să caut pe C.N.N. să înțeleg ceva.  Se vorbește despre o acțiune mediatică. Rusia neagă folosirea armelor chimice în Douma. Ministrul Lavrov a afirmat că situația dintre Rusia și SUA e mai rea decât în timpul războiului rece. Britanicii afirmă că Rusia a blocat toate căile diplomatice.  E extrem de grav ce aud, dar noi ne ocupăm de Two Dorel, de Kovesi, de Dragnea și nevestele lui Tăriceanu.
 
15 Aprilie
Mihai Stoichiță a devenit o slugă perfectă a Federației, a Șefului direct, deși nu părea că e în halul ăsta de degradat moral. Te uiți pe CV-ul lui și nu înțelegi ce a pățit! E un fel de avocat, pentru că despre antrenorat, despre loturi de tineret, juniori, nu-l aud, nu-l văd exprimând ceva. De ce se bagă el într-o discuție cu Cristi Balaj, care are problemele lui pe teme de arbitraj? Ioana Cozma, cu agresivitatea ei proverbială nu are cum modera o discuție, odată ce e evident că actuala conducere a FRF îi convine de minune. Că ProX nu se deosebește prea mult de DigiSport, e evident. Cristi Balaj nu e lăsat să fie observator nici la liga a treia. Fost arbitru internațional. Orice comentariu al duduii e proBurleanu. Dacă se spune ceva nasol despre arbitrij, atunci vine cu observația ”asta a fost pe vremea lui Mircea Sandu”. Greșeli sunt în arbitraj și azi, ba chiar și la nivelul marilor partide din Europa. Balaj a observat corect, dar Ioana s-a făcut că plouă, arbitrajul e mai curat pentru că au dispărut Copos, Pădureanu, Iancu, Ștefan, Porumboiu, Borcea, Nicolae, ș.a.m.d. De ce e important  să rămână Contra duduia Cozma? Ce performanțe oficiale are ca antrenor? Ce a făcut bine Burleanu. L-a adus pe Contra, care a lăsat echipa Dinamo în budă, după ce Daum a ratat tot? Stoichiță minte fără să clipească. NU toată lumea s-a bucurat de venirea lui Daum. Atacurile la Lupescu venite de la Stoichiță mi se par infecte. * De ce a fost schimbat staff-ul medical înaintea Campionatului European? Stoichiță, cunoscătorul, nu putea răspunde. Ba nici duduia agitată, care a fost de acord că n-a fost o idee bună. * Bravo lui Cristi Balaj! 
* În Ungaria sunt proteste de stradă împotriva realesului Viktor Orban. Oamenii susțin că alegerile n-au fost corecte.
* O maimuță a scăpat din Grădina Zoologică din Piatra Neamț. Îngrijitorul a clacat. Ce urmărire, câte probleme! (Realitatea TV)
* Ionuț Lupescu e la DigiSport1 cu Grigoroiu și Filoti. Dificilă sarcină pentru Ionuț. Nu ne-a lămurit cum e cu echipele departamentale. Au sau nu voie în prima ligă? De ce nu e clar pentru nimeni. Nici pentru un fost șef de la UEFA. Cum compari Manchester City cu echipa unui Minister al Apărării. Sau cum se pot alătura echipe ale orașelor, ale administrațiilor locale cu cele ale unor Ministere (în cazul ăsta, al Apărării). Întrebările tendențioase au abundat, dar nici invitatul n-a învățat să răspundă clar. Adică nu e destul să afirmi că vrei ” transparență și corectitudine” , trebuie să cunoști și conținutul subiectelor. O întrebare firească de gene ”primele trei acțiuni, fapte, pe care le-ai întreprinde, dacă vei câștiga” n-a avut parte de răspuns punctual.
14 APRILIE
Un domn Popescu, mereu sfătos, habar n-am ce specialitate are, dar mereu subliniază că spune ceva important, a făcut peste 10 dezacorduri supărătoare la România TV unde gazda este eterna Cristina Șincai.
* Craiova a jucat extrem de confuz la handbal fete și a scos un egal, 18-18, reușind calificarea în finala Cupei EHF. Publicul a fost iar fantastic.
* La Realitatea se discută despre situația financiară a țării la 13,30…
* La oră de prânz se joacă fotbal în prima Ligă! Sepsi cu Gaz Metan la DigiSport1. Arbitrii au avut grijă de gazde. Care au și câștigat!
* Delirant mod de a oferi știri la România TV 16,20. Un fost general în rezervă (Streinu) explica aplicat ce se petrece în Siria, spunea ce intenții au rușii privind România, dar e întrerupt brusc de gazdă, care trece la o știre mai importantă, botezul copilului Gabrielei Cristea! Hidos și iresponsabil mod de a face presă! Apoi brusc sărim la Revoluția din 1989 și judecarea lui Iliescu, Roman ș.a. Să nu ai criterii valorice, să nu ai nicio ordine în prezentarea evenimentelor e chiar nociv. *
* Grigoroiu continuă să provoace discuții nefondate pe tema FCSB vs CSA Steaua. Ori e lipsă de subiecte, ori are el o problemă. Sâmbătă un jurnalist isteț, Ștefan Beldie, spune clar că e vorba de ura unora față de Becali, supărarea Armatei care n-a primit banii ceruți și nicidecum ceva ce ține de fotbal sau de moralitate. Faptul că merge lume multă la meci (la UN MECI) se datorează exclusiv manipulării prin televiziuni, FB și presă print.  Când vor fi 3 stadioane pline la meciurile CSA, atunci putem crede că s-a creat ceva cu perspective. Liga a 4-a rămâne cea a amatorilor, dar CSA bagă bani acolo. E legal? E corect? E moral? Echipe de cartier sau de prieteni joacă împotriva Ministerului Apărării! Ghencea e casa unora. 3 ani nu s-a jucat nimic acolo. N-am văzut pe nimeni deranjat!
* A sunat Becali. Armata a predat echipa unei Asociații de sine stătătoare. Cea a lui Viorel Păunescu. GB n-a avut treabă cu Armata direct. Cu această Asociație a avut Becali relații, dându-le bani. El a plătit tribuna, nocturna. El a achitat datoriile Armatei.  De ce nu luați informații de la surse exacte privind vânzarea de bilete? Întrebare corectă. L-a lăsat pe Duckadam să participe la promovarea jocului dintre CSA cu Academia Rapid. Din Liga a doua vor fi obligați să fie profesioniști. Becali e convins că va câștiga și în istanță! În rest a vorbit destul de articulat. I-a explicat lui Grigoroiu că la FCSB el decide, ca patron, ce antrenor vine sau pleacă. * Cei de la CSA sunt capabili să cumpere bilete, apoi să le dea cadou oricui, doar să nu fie cum a zis GB. Asta-i opinia mea.
* Jandarmeria a stricat festivalul Ligii a 4-a de pe Arenă! Prea multe gaze, prea multă violență. A avut Naum ce să dezbată. Unii comentatori negau propriile imagini! Se spune că au fost peste 36.000 de spectatori. Lui Balint i s-a părut că a fost ”spectacol”. Poate acolo, din lojă a fost. De acasă mi s-a părut ceva mizer, fotbalistic sărac, ca model pentru fiul meu, de nevăzut. Am schimbat canalul când au început bătăile, apoi am schimbat camera. * Comentatorii se lamentau la microfon de condițiile grele, de soarta operatorilor bombardați cu petarde.* Un jucător de la Steaua a zis clar:” a fost un meci execrabil”!
De pe Sport.ro:
Jandarmeria Capitalei a aplicat 77 de sanctiuni contraventionale in valoare totala de 42.480 de lei in urma incidentelor provocate de o parte a suporterilor prezenti, sambata seara, pe Arena Nationala la meciul de fotbal din Liga a IV a, dintre CSA Steaua si Academia Rapid.
Potrivit Jandarmeriei, sanctiunile au fost aplicate pentru participarea si provocarea de scandal, patrunderea pe suprafata de joc sau injurii si savarsirea de acte si gesturi obscene.
Totodata, precizeaza sursa citata, 57 de persoane au primit sanctiunea complementara de interzicere a accesului la competitii sportive pe o perioada de sase luni sau 1 an (25- un an, 32 – sase luni).
Au fost constatate si 11 fapte de natura penala, autorilor acestora fiindu-le intocmite actele de sesizare a organelor competente.
„Organizatorul jocului sportiv si societatea privata de securitate au fost sanctionate cu amenzi in valoare de 5.000 de lei fiecare, pentru nerespectarea obligatiilor ce le revin conform legii privind asigurarea conditiilor de siguranta a spectatorilor”, adauga sursa amintita.
Meciul de pe Arena Nationala a fost intrerupt in mai multe randuri. Prima oara in debutul partidei, pentru un minut, din cauza fumigenelor si artificiilor aruncate pe gazon de galeria rapidista. Apoi, in minutul 25 arbitrul a oprit jocul din cauza violentelor din tribune produse de membrii celor doua galerii. Aproximativ 20 de reprezentanti ai galeriei CSA Steaua au incercat sa ajunga pana la galeria adversa din peluza opusa. Suporterii rapidisti au ripostat si au avut loc ciocniri violente pe primele randuri ale tribunei a II-a.
Pentru calmarea violentelor, jandarmii au folosit gaze lacrimogene si o parte dintre reprezentantii galeriei CSA Steaua a parasit partea inferioara a Peluzei Sud. In timpul incidentelor mai multi fani ai celor doua echipe au fost retinuti de fortele de ordine.
De asemenea, dupa golul 3 inscris de Academia Rapid, un suporter rapidist a intrat pe teren si a provocat galeria adversa. Chiar daca nu au mai avut loc agresiuni, jandarmii au folosit din nou gaze lacrimogene pentru a-i impiedica pe suporterii stelisti sa patrunda pe teren.”

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here