PRIETENII SITE-ULUI VĂ RECOMANDĂ: Dave Gahan & Soulsavers – "Angels & Ghosts"

0
34

Dave_Gahan_and_Soulsavers,_Angels_&_Ghosts_coverArticol de Ionuț Costea
In asteptarea unui nou album Depeche Mode, fanii celebrei formatii din Basildon (U.K.) au fost placut surprinsi de vestea aparitiei unui nou material, rezultat al colaborarii dintre vocalistul Dave Gahan si producatorii Rich Machin/Ian Glover (a.k.a. Soulsavers).
Dupa debutul promitator, de acum 3 ani, cand albumul „The Light The Dead See” a incantat pe multi, iata ca noile piese, reunite sub denumirea de „Angels & Ghosts” confirma nu doar continuarea acestei frumoase colaborari, ci si fantastica inspiratie artistica de care da dovada Dave in cadrul acestui proiect inedit! Pentru ca, poate unii dintre cititori vor fi de acord, noile compozitii sunt de-a dreptul incredibile, eclipsand pana si cele doua albume solo ale artistului. Ba, as indrazni sa afirm ca prezentul material se poate lupta, de la egal la egal, chiar cu sporite sanse de victorie, intr-o „confruntare” cu ultimele 3-4 albume ale trupei sale de capatai, Depeche Mode!
Linia melodica a primului material artistic este continuata si de acest nou album, stilul muzical inscriindu-se intr-un fel de dream pop cu multiple influente (blues, gospel si country rock). Exista chiar si cateva reminiscente, pe vreo doua, trei compozitii, ale celebrelor acorduri de chitara din „Personal Jesus„. Cele noua piese propuse se „leaga” splendid intre ele, majoritatea fiind lente si punand bine in evidenta vocea grava, „coapta”, matura si aflata intr-o forma de zile mari a apreciatului solist DM. Gahan are un fel aparte de a interpreta, incat te tine atent, treaz si intr-o stare placuta, de meditatie si visare, fie si daca interpreteaza slow-uri timp indelungat!…
Nu putem decat sa speram la o colaborare de durata, pe viitor, in paralel cu Depeche Mode, iar pana atunci sa ne delectam cu acest nou album, urmarind totodata si salba de concerte promotionale, care deja au inceput, prin State, si care vor fi transmise online in direct. Nu va fi un turneu promotional propriu-zis, ci mai degraba o serie de cateva spectacole, sustinute in orase importante din cateva tari.
 
Artist: Dave Gahan & Soulsavers
Album: „Angels & Ghosts” (****)
Data aparitiei: 23 Octombrie 2015
Casa de discuri: Columbia Records
Tracklist
1. „Shine” 3:40
2. „You Owe Me” 4:22
3. „Tempted” 4:19
4. „All Of This And Nothing” (single promo) 4:17
5. „One Thing” 4:40
6. „Don’t Cry” 4:43
7. „Lately” 4:32
8. „The Last Time” 3:57
9. „My Sun” 3:59
 

 

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here