România este campioană mondială la handbal feminin (U18). Junioarele au învins naţionala Germaniei: 32-21

0
136
Naționala U18 de handbal feminin a României a câștigat Campionatul Mondial din Macedonia, după ce a învins Germania cu 32-21. Elevele lui Aurelian Roșca au dominat finala cu nemțoaicele de la început până la sfârșit, asigurându-și un avantaj consistent încă din primele 10 minute.
Bianca Bazaliu este golgheterul turneul final din Macedonia. Bazaliu, una dintre copilele minune ale handbalului românesc, este și cea mai tânără jucătoare din lot, împlinând 17 ani pe 30 iulie. Junioarele au reușit cea mai bună performanță din istoria sportului românesc pe echipe, la categoria U18. În cadrul turneului din Macedonia, România a obținut 8 victorii din 9 meciuri, înregistrând un singur egal, în faza grupelor, cu Danemarca, fosta campioană mondială din 2012.
Lotul campioanelor mondiale este compus din: Ion Mădălina, Cristina Laslo, Bianca Maria Bazaliu, Alina Ilie, Isabela Maria Roșca, Daniela Corban, Lorena Ostase, Andreea Taivan, Oana Maria Bucă, Dana Abed-Kader, Iulia Maria Andrei, Alexandra Dindiligan, Maria Florentina Craiu, Sonia Vasiliu, Alexandra Carasol. Cele 16 sunt reprezentantele generației 1996-1997.
 
  • Este primul titlu mondial obţinut de România la această categorie de vârstă, dar şi primul lajocuri sportive după 2000.
  • România a obţinut şapte victorii şi un egal pe durata Campionatului Mondial din Macedonia. În marea finală, tricolorele s-au impus cu 32-21 în faţa Germaniei.

LIVE BLOG:
http://www.prosport.ro/alte-sporturi/handbal/live-blog-romania-este-campioana-mondiala-la-handbal-feminin-u18-junioarele-au-surclasat-nationala-germaniei-32-21-13026502
 
sursa: www.prosport.ro

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here