Radioul public se dă în stambă

0
13

radio aArticol preluat din Adevărul
Din 23 februarie circulă pe internet (aşa că titlul articolului meu trebuie luat ca o metaforă, devreme ce nu e vorba de tipar!) o listă de semnături provenită de la conducerea Societăţii Române de Radiodifuziune, care arată cu degetul către o propunere legislativă menită, se spune în scrisoarea aferentă, să aducă atingere culturii radiofonice.
Am citit propunerea legislativă cu pricina, iniţiată de un grup de senatori şi semnată de Georgică Severin, preşedintele Comisiei de Cultură a Senatului, şi am găsit-o cât se poate de rezonabilă. În fond, se urmăreşte modificarea şi completarea Legii nr.41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi (a) Societăţii Române de Televiziune.
 
Ceea ce mi-a atras atenţia este că lista de semnături aflată în circulaţie se referă cu prioritate la atribuţiile în materie de cultură ale Radioului public. Asta mi-a adus aminte că, în vara lui 2013, a fost pusă pe internet şi publicată în câteva reviste o listă prin care aceleiaşi conduceri a Radioului public i se reproşa scoaterea din grila de programe a unor emisiuni culturale, înlocuite cu unele de divertisment. Lista din 2013 a fost semnată de aproape 1000 de intelectuali din toate domeniile, majoritatea zdrobitoare, neangajaţi în Radio, printre care destule mari personalităţi. Un răspuns din partea conducerii Radioului a venit abia după câteva săptămâni, superficial şi chiar ofensator la adresa semnatarilor, iar lucrurile au rămas ca înainte. Nu peste mult timp, oricum mai puţin decât acela de care avusese nevoie ca să răspundă, directoarea de la Cultural, autoare a mizerabilului răspuns, Oltea-Pârău, a fost înscăunată director şi peste Muzical. (A fost apoi condamnată într-o altă cauză la închisoare cu suspendare, ceea ce n-o va împiedica, se pare, să revină în Radio pe post de consilier.) Aceste detalii nu sunt lipsite de interes pentru cunoaşterea situaţiei instituţiei care protestează astăzi. O situaţie ajunsă, de altfel, sub ochii presei scrise şi ai mass-media.
 
Puteți citi articolul în întregime aici:
http://adevarul.ro/news/societate/radioul-public-stamba-1_56e2e56d5ab6550cb8be174d/index.html

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here