Răsare soarele peste gunoaiele din București (18.07.2021)

0
68
Răsare soarele peste gunoaiele din București (18.07.2021)
WWW.ANDREIPARTOS.RO

Îmi propusesem de multă vreme să fac o plimbare matinală prin București și pentru că astăzi m-am trezit cu „bateriile” încărcate, la ora 6.30 am pornit la drum. Îmi place liniștea orașului adormit, aerul răcoros și soarele prietenos. În 10 minute, am ajuns în Piața Victoriei. Soarele tocmai ieșise din spatele clădirii Guvernului, iar întreaga piață era scăldtă într-o lumină galben-roșiatică. Acesta ar fi putut fi un tablou feeric dacă lumina soarelui n-ar fi evidențiat gunoaiele care tronau… prin toată piața. Parcă umbrele lor lungi le făceau să pară și mai mari și mai multe.

La ora 7.00 dimineața, nu era niciun gunoier pe stradă! Țin minte că în urmă cu un an-doi, când mergeam zilnic la serviciu (plecam cu bicicleta de acasă la ora 4.50) întâlneam peste 6 echipe de câte doi muncitori pe drum. Măturau trotuarele, strângeau gunoiul. Deci a fost o vreme când se putea face treabă.

Primii doi gunoieri i-am întâlnit pe la 8.15 în Parcul Herăstrău (la fel de sufocat de gunoaie). Trebuie să menționez că cei doi strângeau doar gunoiul din pubele nu și peturile aruncate prin iarbă.

Parcul era plin cu oameni ieșiți dis de dimineață la jogging sau la câteva ture cu bicicleta. Oameni care și-au dorit să prindă aerul răcăros al dimineții, dar care sunt obligați să alerge printr-un focar de infecție!

M-a întristat și m-a revoltat ceea ce am văzut astăzi în București.

La întoarcere, m-am oprit la Arcul de Triumf unde se făceau repetiții pentru Ceremonia militară prilejuită de încheierea misiunii Armatei Române în Afganistan. Am transmis live pe Facebook. Mai jos aveți filmarea precum și link către Galeria Foto publicată pe Facebook dimineață (acolo veți vedea și alte fotografii).

 Filmare:


Galerie foto:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here