Razie a Protecției Consumatorului la magazine din București și Ilfov

0
31

A fost razie a Autorității Naționale a Protecției Consumatorului la magazine din București și județul Ilfov, zilele acestea. În urma controalelor au fost retrași 57.000 de litri de băuturi răcoritoare și ape minerale, în valoare de 231.000 lei, iar amenzile aplicate sunt 35.000 lei.

În perioada 3 -5 iulie, ANPC a efectuat un control în unități de distribuție – depozitare – comercializare a apelor minerale naturale și a băuturilor răcoritoare din București și județul Ilfov, potrivit Mediafax.

Au fost controlate 5 unități la care au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 35.000 lei, urmând ca verificările să continue pentru o parte din operatorii economici controlați la începutul săptămânii viitoare.

Deficiențele constatate la momentul controlului au fost:

• Depozitarea băuturilor răcoritoare la temperaturi mai mari de 40 grade C (în timpul acțiunilor de control au fost contstate temperature de 48-50 grade C, în depozite);

• Depozitarea apelor minerale naturale și a băuturilor răcoritoare sub incidența directă a razelor solare, la temperaturi mai mari de 40 grade C;

• Depozitarea de ape minerale naturale și băuturi răcoritoare în vederea încărcării si distribuirii în autovehicule specializate carosate cu prelată impermeabilă în interiorul căreia s-au constatat temperaturi mai mari de 40 grade C”, se arată într-un comunicat transmis de ANPC.

Potrivit sursei citate, în urma verificărilor, au fost retrase de la comercializare și din circuitul consumului uman o cantitate de 57.000 litri de ape minerale naturale și băuturi răcoritoare în valoare totală de 231.000 lei.

Pentru a evita neplăcerile, specialiștii transmit câteva sfaturi pentru consumatori pe care să le ia în seamă înainte de a cumpăra apă minerală și băuturi răcoritoare:

– acordaţi o atenţie deosebită asupra modului de prezentare a ambalajului, asupra etanşeităţii recipientelor;
– acordaţi atenţie condiţiilor de depozitare atât în magazinul de desfacere, cât şi la domiciliu, atunci când producătorul impune condiţii în acest sens;
– citiţi cu atenţie înscrisurile de pe etichete şi cumpăraţi numai acel produs care corespunde preferinţelor şi necesităţilor dumneavoastră.

Aveți articolul în întregime aici:

https://www.startupcafe.ro/taxe/razie-protectia-consumatorului-anpc-magazine.htm

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here