RECORD MONDIAL: Steve Vai, Michael Angelo Batio și Eric Burdon au cântat „Hey Joe” alături de 7.344 de chitariști în Polonia

0
36

Polonia a stabilit un nou record mondial. Pe 1 mai, Varșovia a dovedit încă o dată că este capitala mondială a chitariștilor. În cadrul celei de-a 12 ediții a Festivalului „Thanks Jimi” a fost doborât recordul mondial pentru „cel mai mare grup de chitariști din lume”. Acest lucru a fost posibil mulțumită celor 7.344 de chitariști atât polonezi cât și internaționali, care s-au strâns în Piața Old Town Market (au fost chitare acustice, clasice, electrice dar și chitare bas) pentru a cânta împreună piesa lui Jimi Hendrix, „Hey Joe”. „Thanks Jimi Festival” nu este un eveniment care își propune doar să doboare recorduri mondiale, ci își propune să aducă pe scenă nume mari ale muzicii rock. Invitații din acest an au fost doi dintre cei mai mari chitariști ai lumii: Steve Vai și Michael Angelo Batio, Eric Burdon (fostul solist al trupei The Animals), trupa Uriah Heep și Chris Jagger (fratele solistului de la Rolling Stones). La eveniment au luat parte și mulți chitariști polonezi, dintre care amintim pe Wojciech Waglewski (Voo Voo); Sebastian Riedel (Cree), preucm și basiștii Wojciech Pilichowski și Arka Noego.
În acest an, cu ajutorul lui Eric Burdon, cei peste 7.300 de chitariști au cântat și piesa „House of the Rising Sun” (The Animals), creând astfel cea mai mare „orchestră de chitare” din lume.
„Mă bucur că am reușit să doborâm recordul mondial și că ploaia nu ne-a dat peste cap planurile. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au venit la eveniment! Am fost foarte emoționat când i-am văzut pe toți muzicienii ridicând chitarele în aer”, a declarat Leszek Cichoński, organizatorul festivalului.
 


Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here