„Remix” cu… Andrei Voiculescu, un DJ din alte timpuri

Articol preluat de pe site-ul TVR

0
261

O viață cu cântec, la propriu și la figurat, dat fiind pe de o parte contactul cu muzica de la o vârstă fragedă, pe de altă parte datorită bunicului lui Andrei, bine cunoscutul poet și scriitor Vasile Voiculescu. Condamnarea lui la închisoare și interzicerea operei sale spre publicare i-au conferit nepotului, la un moment dat ascuns la Bicaz, o copilărie și adolescență pline de lucruri ciudate și interzise…

Prietenia și colaborarea cu grupuri șaizeciste precum Cometele și Olympic 64 continuă cu o carieră de DJ în discotecile din perioada noii politici culturale a lui Ceaușescu. Ediția abundă de muzici și imagini rarisime, unele în premieră.

Andrei se căsătorește cu o cetățeană vestgermană și reușește să plece din țară în 11 iulie 1974, după șicane ale Securității până la scara avionului.

Stabilit la Dusseldorf, îi scrie lui Cornel Chiriac, un adevărat guru al melomanilor români pe frecvențele postului de radio Europa Liberă. Până să primească răspunsul, survine decesul tragic al marelui om de radio. Scrisoarea este găsită de directorul Noel Bernard, care îl cheamă pe Voiculescu să colaboreze la programele muzicale. O va face cu mare succes; iar după decenii portofoliul „Remix” / Cornel Chiriac crește!

Găsiți articolul în întregime aici: http://www.tvr.ro/remix-cu-andrei-voiculescu-un-dj-din-alte-timpuri_29046.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here