RESPECTUL PENTRU EVENIMENTE S-A DUS?

0
23

Foto: Alexandru Dobre, Mediafax
Foto: Alexandru Dobre, Mediafax

Două evenimente ratate din punct de vedere organizatoric. Ambele sunt generate de șefi aroganți suficienți, lipsiți de respect față de public, față de telespectatori. Partida amicală cu Chile s-a jucat în Austria. N-am înțeles de ce, dar nu e treaba mea. Ne-a obligat cineva? Altă echipă nu s-a găsit? Apoi s-a acceptat un teren cu nici 20000 de locuri în tribună. Românii din zonă au venit cu mic cu mare, dar nu erau condiții să se bucure de jucătorii Naționalei. Atmosfera de bâlci a fost jalnică. Chiar antrenorul Contra a afirmat că era și un alt stadion la Graz în care ar fi încăput mult mai mulți spectatori ROMÂNI.Tot Contra s-a arătat nemulțumit de cum s-a jucat și-i dau dreptate. Oricum, selecția îi aparține și s-a fălit cu ea. Cum trendul general e să-l lăudăm pe antrenor, eu mă abțin, mai ales după ce am văzut cum se mișcă (sau stă pe loc) apărarea!
Mă refer acum la finala campionatului național la handbal masculin. Steaua -Dinamo. Al treilea joc. Din motive de protecție, de securitate, s-a jucat doar cu o singură galerie în sala de la Chiajna (marele club al Armatei nu poate avea o sală în București, n-a putut construi în 28 de ani o sală cu 3-4000 de locuri în Ghencea sau unde vrea, că tot e de la stat?). Și meciul precedent s-a jucat doar cu o singură galerie, cea dinamovistă din sala Dinamo. Măcar ei au una. Acum ajung la marele șef al Federației, Dedu. O astfel de finală n-a mai fost de ani de zile. Steaua a mers slab în campionat, echipa s-a tot restructurat și acum a ajuns pe primele poziții. O finală de acest gen se juca în Polivalentă în orice țară din lume. Nu și în România. Așa că am văzut cum medaliile, Cupele s-au decerant în fața unor tribune goale (sigur, un public civilizat nu pleca, dar dezamăgirea era prea mare, odată cu Steaua a condus cu 5 goluri, la pauză a avut 3, iar de la 16-13 a luat-o razna rău de tot). Tricourile de campioni n-au mai fost galbene, ca în alte dăți ci albastre, așa că dinamoviștii s-au trezit roș-albaștrii în fotografia de final.
Organizatorii inapți conduc Federațiile. Lipsa de respect față de public, față de sport, față de spectacolul televizat e una acută.

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here