Revolta unei generații: ROCK THIS COUNTRY!

0
180

sursă foto: urbology.ro
sursă foto: urbology.ro

Articol preluat de pe site-ul urbology.ro
Indignarea, amărăciunea, durerea și celelalte sentimente pe care societatea românească le-a interiorizat în ultimii 25 de ani au răbufnit precum un vulcan din sufletele și inimile celor peste 25.000 de oameni care au protestat în București, cerând demisia clasei politice și tragerea la răspundere a celor care se fac vinovați de tragedia din Clubul Colectiv.
Primarul Cristian Popescu Piedone, premierul Victor Ponta şi vicepremierul Gabriel Oprea au fost puşi la stâlpul infamiei de mulţimea care s-a adunat în Piaţa 21 Decembrie 1989 şi care a pornit pe străzile Capitalei spre sediul Guvernului, sediul MAI, Palatul Parlamentului, Primăria Sectorului 4, Patriarhie şi spre Clubul Colectiv.
Sentimentul de revoltă a fost unul extrem de intens, fiecare persoană manifestându-şi nemulţumirea faţă de actuala clasă politică aşa cum a crezut de cuviinţă. În timp ce unii au ales să-şi strige durerea şi nemulţumirea în gura mare, alţii au venit cu pancarte, iar câţiva au optat să păstreze tăcerea.
În faţa jandarmilor veniţi să protejeze Guvernul, un bărbat stă nemişcat, cu mâinile împreunate. În timp ce lumea din jur strigă ,,Demisia!“, ,,Ruşine, ruşine să vă fie!“, ,,Asasinii!“ sau ,,Nu plecăm acasă, hoţii nu ne lasă!“, acesta alege să protesteze printr-o linişte sfidătoare.
O doamnă cu privirea îndurerată  ţine în mâini o coală A4 cu mesajul #COLECTIV şi reacţionează doar atunci când mulţimea scandează mesaje în memoria victimelor din Clubul Colectiv. Lângă ea, un domn agită în aer o icoană cu Maica Domnului… Alţii îi înjură pe Oprea şi pe ,,Monta“…
Puteţi citi textul în întregime aici:
http://urbology.ro/revolta-unei-generatii-rock-this-country/

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here