RIFF la Cinema Patria (23.02)

0
80

Articol de Iulia Radu

Florin Grigoras si Florin Demea GALERIE FOTO aici
Florin Grigoras si Florin Demea
GALERIE FOTO aici

Am văzut trupa Riff (Sibiu) de câteva ori în deschiderea unor formații internaționale. Mi-a plăcut de fiecare dată. Dar astăzi (23 februarie) i-am văzut, pentru prima dată, într-un concert al lor. La Cinema Patria din București. Au fost 2 ore și 10 minute de hard-rock sănătos! O porție de energie tocmai bună pentru a începe săptămâna cu dreptul!
Din păcate, publicul a tras chiulul! Doar 50-60 de persoane au venit la întâlnirea cu una dintre trupele care au scris istoria rock-ului românesc. În 2015, Riff împlinește 45 de ani de activitate!  Deși i-am tot auzit pe mulți plângându-se că nu mai există rock cu atitudine, că versurile nu mai spun nimic… iată că au lipsit fix de la un concert bine pus la punct. Noi, cei din sală, ne-am bucurat de muzică bună, de solo-uri de chitară și tobe, de voci bune (pe mine m-a impresionat în mod special Mihaela, dar l-am descoperit cu mare bucurie și pe Adrian), de texte inteligente susținute de imagini sugestive proiectate pe ecranul din spate.
Florin Grigoraș – bas, vocal, Florin Demea – chitară, Mihaela Grigoraș – clape, vocal, Adrian Corlaciu – vocal, Laur Făgădar – tobe și Cipi Oancea – pian ne-au vorbit despre Timp, despre Libertate și despre Iubire. Concertul a fost structurat în două părți: prima oră a aparținut conceptului „Cenușa Timpului” (dacă aveți ocazia nu ratați acest spectacol-concept!), iar a doua oră a aparținut hiturilor trupei, așa că ne-am bucurat de piese precum: Povestea lor, Ochii tăi, Un joc a fost, Regele șoselei, A trecut vara, Caii de lemn, Mr Jimi (piesă dedicată lui Hendrix), Plouă la Woodstock, Ana Maria și În loc de bun rămas.
 
Din prima parte a concertului, cea dedicată conceptului „Cenușa timpului”, mi-a plăcut foarte mult piesa „Minciuna-i mare”.
Pentru iubitorii de chitară, am un singur mesaj: mergeți să-l vedeți pe Florin Demea. E fascinant. El nu cântă pur și simplu la chitară, ci face un spectacol adevărat din asta.
Trupa sună excepțional! Jos pălăria pentru cel care s-a ocupat de sunet, de lumini, de proiectarea imaginilor pe fundal! Mă bucur că am asistat la acest concert, care va rămâne în memoria mea afectivă pentru totdeauna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here