Rufus WainWright este invitatul internațional la Festivalul Sanremo

0
19

Rufus WainWright va urca pe scena Teatrului Ariston în cea de-a doua seară a Festivalului Sanremo.
Celebru pentru muzica lui rafinată, Rufus WainWright a fost numit de Elton John „cel mai mare compoitor al lumii” deoarece piesele lui îmbină elemente din folk, rock, jazz sau musical.
Originar din Rhineback, New York, WainWright provine dintr-o familie de muzicieni, părinții lui fiind cantautori folk. Începe să cânte la pian la vârsta de 6 ani, iar la 13 ani se află în turneu alături de sora lui Martha, mama sa Kate și mătușa sa Anna, sub numele McGarrigle Sister and Family.
De-a lungul carierei a lansat 7 albume, a obținut două Premii Juno și a fost nominalizat la Genie Awards, Brit Awards și Grammy Awards. A colaborat cu cei mai mari artiști de pe scena mondială, dintre care amintim pe Robbie Williams, Elton John, Lou Reed, Shirley Bassey, Antony, David Byrne, Joni Mithchell, Boy George, Robert Wilson și Mark Ronson.
 
Vă reamintesc că Festivalul Sanremo (ediția 64) se desfășoară în perioada 18 – 22 februarie, va fi prezentat de Fabio Fazio și Luciana Littizzetto, și va fi transmis de Rai 1.
Alte știri despre Sanremo 2014:

SANREMO 2014 – ASCULTĂ PIESELE DIN CONCURS!

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here