Sancțiuni împotriva Rusiei: Elveția cere timp „pentru a analiza situația”

Articol preluat de pe site-ul Agerpres

0
107

Sancțiuni împotriva Rusiei: Elveția cere timp „pentru a analiza situația”Elveţia a decis joi să nu se alinieze sancţiunilor occidentale împotriva Rusiei, însă va lua măsurile necesare pentru a evita să fie utilizată ca bază pentru ocolirea lor de către Moscova, informează AFP, citată de Agerpres.

„Din raţiuni de neutralitate”, Elveţia, după anexarea Peninsulei Crimeea în 2014, nu a preluat direct sancţiunile adoptate la acea vreme de UE împotriva Rusiei, a amintit preşedintele elveţian, Ignazio Cassis, în timpul unei conferinţe de presă.

Consiliul Federal (guvernul) al Elveţiei a emis în schimb „o ordonanţă menită să împiedice ocolirea sancţiunilor UE via Elveţia”, a spus Cassis, la finalul unei reuniuni extraordinare.

De asemenea, Elveţia a elaborat o listă de persoane şi companii ruse cu care intermediarii financiari nu sunt autorizaţi să stabilească noi relaţii de afaceri, iar dacă aceste relaţii există deja, ele vor necesita autorizare.

Puteți citi articolul în întregime aici: https://agerpres.ro/politica-externa/2022/02/24/sanctiuni-impotriva-rusiei-elvetia-a-decis-sa-nu-se-alinieze-sanctiunilor-occidentale–871992

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here