SANREMO 2015: CE SCRIE PRESA ITALIANĂ DESPRE PRIMA SEARĂ A FESTIVALULUI

0
89

Sanremo 2015Prima seară a festivalului Sanremo a reușit să îi mulțumească pe fanii lui Albano și ai Rominei, ai lui Tiziano Ferro și ai formației Imagine Dragons. Restul este… matematică pură.
Lord Lucas de la tvblog.it este de părere că a lipsit emoția din prima seară a festivalului: „Carlo Conti a dat dovadă de un profesionalism robotic, reamintindu-ne de Mike Bongiorno. Spațiile au fost gestionate foarte bine, nu au existat timpi morți și nici probleme tehnice, nu au fost momente improvizate”. Din punctul de vedere al jurnalistului italian singurele momente emoționante au fost sensibilitatea lui Tiziano și apariția pe scenă a Rominei Power și a lui Albano.
Puteți citi articolul în întregime aici:
http://www.tvblog.it/post/734990/sanremo-2015-10-febbraio-diretta-canzoni-ospiti
 
 
Și în vanityfair.it se vorbește despre prima seară de la Sanremo. Lavinia Farnese a reținut faptul că Albano și Romina au preferat să cânte un medley în loc să se pupe pe scenă,momentul încântător și emoționant oferit de Tiziano Ferro
Pe link găsiți articolul dar fotografii numeroase:
http://www.vanityfair.it/show/tv/15/02/10/festival-di-sanremo-2015-prima-serata-foto-diretta
 
 
Matteo Cruccu de la Corriere della Sera a publicat un articol amplu în care vorbește despre o primă seară în care „mașinăria” lui Carlo Conti a mers impecabil. A lăudat prestația lui Tiziano Ferro, regretând faptul că nu a fost în concurs pentru că astfel ar fi ridicat nivelul pieselor din acest an. Se referă și la reuniunea simbolică dintre Romina și Albano și îl condamnă pe comicul Alessandro Siani pentru gafa de a se lua de un copil supraponderal.
 
„Tiziano Ferro știe să amestece melodia cu orchestrația modernă, o condiție care ar trebui să fie fundamentală pentru Festivalul Sanremo. Dar, ce păcat! Tiziano nu este în concurs! El ar putea câștiga cu ușurință orice ediție a festivalului”.
 
Găsiți articolul aici:
 
http://www.corriere.it/spettacoli/speciali/2015/festival-sanremo-2015/notizie/sanremo-aspettando-bano-romina-via-festival-tranquillo-1c3fa1d8-b15b-11e4-9c01-b887ba5f55e9.shtml?refresh_rum
 
 
La Stampa comentează pe larg ceea ce s-a întâmplat în prima seară a festivalului. Alberto Mattioli vorbește despre faptul că deși publicul țintă al festivalului este familia tradițională italiană (toți se strâng în fața televizorului de l părinți, copii până la bunici și pisici), ba chiar a fost invitată pe scenă o familie cu 16 copii, modelul propus de Carlo Conti contrazice această idee. Autorul se referă în special la apariția pe scenă a cuplului Albano și Romina Power care nu pot fi considerați un model sănătos pentru familia italiană.
 
http://www.lastampa.it/2015/02/11/spettacoli/al-bano-platinette-e-gli-anania-qui-la-famiglia-schizofrenica-dfmeCi0fXBAVURMTVDHQBP/premium.html
 
Pe site-ul euromusica.org sunt analizate toate cele 10 piese. Despre Lara Fabian, autorul articolului, Emanuele Lambardini, spune că deși a avut o piesă de mâna a doua, ea „plătește” mai mult pentru că nu este italiancă, publicul preferând să își voteze conaționalii. El a apreciat prestația Chiarei, notând-o cu 8. De asemenea, i-au mai plăcut și Nek, Grazia Di Michele e Mauro Coruzzi și Nesli, toți notați cu 7.
Puteți citi articolul în întregime aici:
http://euromusica.org/2015/02/11/sanremo-2015-prima-serata-chiara-e-nek-su-tutti/
 
 
Am găsit și în La Repubblica un articol scris de Alessandra Vitali. Nici ea nu-l iartă pe comicul Alessandro Siani pentru gluma făcută pe seama unui copil supraponderal, chiar dacă Siani l-a chemat în culise pe puști și și-a făcut o fotografie alături de puști.
 
Puteți citi aici:
http://www.repubblica.it/speciali/sanremo/edizione2015/2015/02/10/news/sanremo_siani-107017786/

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here