Sarah Brightman, cronică de fan (21.10.2019)

Articol de Lucian Popa

1
362

„Îmi doream să scot un album care să inspire lumii speranța și lumină, totul într-un mod cât mai simplu”, declara Sarah Brightman într-un interviu apărut în toamna anului 2018, chiar înainte de lansarea celui de-al 12 album de studio, intitulat sugestiv „Hymn„.

Într-o seară magică de 21 Octombrie 2019, la Sala Palatului din București, pe mine chiar a reușit să mă convingă. Cu o precizie de ceas elvețian, la ora 20.00, cunoscuta soprana și-a începutul spectacolul, iar numerosul public prezent în sală (nu am sesizat să fi rămas libere mai mult de 20-25 de locuri) a intampinat-o cu aplauze călduroase. Show-ul a fost împărțit în 2 acte, cu o pauză de 15 minute între ele.

Fleurs du mal„, prima piesă din spectacol, apăruta în anul 2008 și aparținând genului rock simfonic cu influențe gotice, mi-a confirmat că va fi un show de zile mari. Cu un decor plin de luminițe aurii, in ritm de vals, melodia „Hijo de la luna” mi-a reamintit că se apropie sărbătoarea Crăciunului. Dintre piesele noului album, mi-a atras atenția „Tu che m’hai preso il cuor„, interpretată în amintirea marelui tenor Luciano Pavarotti.

Invitat în prima parte a fost tenorul de origine franceză Vincent Niclo, care a interpretat alături de artista „Carpe diem” și solo melodia „Ameno” din repertoriul trupei Era. A doua parte din spectacol a inclus mai multe piese de pe noul album, din care am remarcat „Hymn„, cover după trupa britanică Barclay James Harvest, „Better is one day” sau „Canto per noi” compusă de marele compozitor italian Ennio Morricone.

Invitatul special a fost Narcis (Narcis Iustin Ianau, un tânăr tenor român din Bacău) care a interpretat magistral „Caruso„, sigur vom mai auzi de această voce specială, nu doar românească, ci din patrimoniul întregii lumi. A urmat „Time to sau goodbye„, o varianta cu versuri doar in engleză cântată la pian, succes mondial alături de Andrea Bocelli în 1997-1998. Momentul cel mai special din show a fost pentru mine „The phantom of the opera„, compoziție Andrew Lloyd Webber, interpretată alături de Vincent Niclo, care mi-a transmis o adrenalină și o energie incredibilă.

Running” a fost dedicația artistei pentru publicul bucureștean care a aclamat-o și aplaudat-o frenetic tot timpul iar piesa din încheiere, „A question of honor” completează un tablou din care nu puteam să nu remarc eleganta ținutelor artistei (cel puțin 7 am numărat eu), completate de accesorii și bijuterii.

In concluzie, pe noul album se vede foarte clar mâna lui Frank Peterson, compozitor și în cadrul proiectelor Enigma sau Gregorian, cu care Sarah a mai produs și alte albume in anii 90, Timeless sau Eden fiind cele mai cunoscute exemple și în categoria de elită a cărora va ajunge și Hymn.

Ce nu mi-a plăcut la acest spectacol a fost absența oricăror materiale cu artista (cd, dvd sau orice alt format media), mi-ar fi plăcut să existe așa ceva, eu cel puțin nu am observat nicăieri.

Recomand cu căldură orice spectacol Sarah Brightman, indiferent de titlu sau de setlist-ul inclus, deși are 59 de ani vocea a rămas aceeași și transmite foarte multa energie pozitivă. Aceasta a fost părerea mea despre Sarah Brightman – Hymn World Tour la București, opinia unui spectator și vechi fan, pe baza emoției simțite, fără a mă declara neapărat un cunoscător al genului, ci doar un iubitor de muzică.

Setlist:

P.1

1 Fleurs du mal

2 Stranger in paradise

3 Carpe diem (duet cu Vincent Niclo)

4 Ameno (interpretare a invitatului special, Vincent Niclo)

5 Anytime, anywhere

6 Gia nel seno

7 Hijo de la luna

8 Follow me

9 Misere mei

10 Who wants to live forever

11 Tu che m’hai preso il cuor (in memoriam Luciano Pavarotti)

12 La wally

13 Miracle

P.2

1 Hymn

2 Sogni (duet cu Vincent Niclo)

3 Better is one day

4 Canto per noi (compoziție Ennio Morricone)

5 Pie Gesu (duet cu Narcis)

6 Caruso (interpretare a invitatului special, Narcis)

7 Fly to paradise

8 Time to say goodbye (Piano version)

9 The phantom of the opera (duet cu Vincent Niclo)

10 Running

11 Deliver me

12 Ave Maria

13 A question of honor

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here