SCHIMBĂ ROMÂNIA: Ciprian Costin – dirijor, compozitor şi inginer software

0
50

Foto: Sorin Onişor / Adevărul
Foto: Sorin Onişor / Adevărul

Articol de Mircea Goia, publicat în Adevărul
Ciprian Costin îmbină ingineria software cu arta muzicală, proiectul „The Masterpiece„, conceput, produs şi dirijat de el, fiind spectacolul în care cele două pasiuni se intersectează la superlativ.
Acum 6 ani ieşeanul Ciprian Costin a fost unul din cei patru copii care, în liceu la vremea aceea, au terminat, în România, doi ani într-unul fiind nevoit să dea 30 de examene în două luni, câteodată chiar două într-o zi. Era un semn al capacităţii lui de a învăţa intens, el fiind pasionat nu doar de matematică şi informatică ci şi de muzică (muzica fiind principalul motiv care l-a îndemnat să termine doi ani într-unul).
 
Informatica l-a purtat pe Ciprian la concursul „Imagine Cup” din 2005 (pe vremea când era încă în liceu) unde a câştigat premiul doi la secţiunea dedicată liceenilor. „Imagine Cup” este o competiţie internaţională de tehnologie având ca sponsor principal Microsoft. Ani mai târziu el a lucrat, în America, ca inginer pentru gigantul software.
Această pasiune pentru muzică l-a determinat pe Ciprian să urmeze Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi, în paralel cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (informatică) iar mai târziu l-a purtat înspre Statele Unite unde a urmat cursurile Berklee College of Music, una din colegiile prestigioase de muzică din America, terminând cu diplomă în Film Scoring (compoziţie muzică de film).
De-a lungul anilor el a adunat peste 30 de premii la muzică, matematică şi pian, compunând şi opt lucrări pentru pian şi flaut.
În 2009-2010 Ciprian a început să lucreze la proiectul lui de suflet numit „The Masterpiece„, care e un spectacol grandios implicând muzica din unele filme cunoscute (Tree of Life, Out of Africa, Gladiator, Dracula, Sherlock Holmes, Modigliani, Memoirs of a Gheisa, The Da Vinci Code, Inception, Dark Knight Trilogy) interpretată de o orchestră, având proiecţie de lasere, proiecţie de imagini pe ecran, dans, totul pe o tematică aleasă (spectacolul urmăreşte începutului universului şi formarea galaxiilor, trecând prin istorie, artă şi religie).
 
Puteți citi articolul în întregime aici:
http://adevarul.ro/entertainment/muzica/bucuresti-1_52d1f6a5c7b855ff5666fe01/index.html
 

Ciprian Costin revine în România cu proiectul The Masterpiece Experience. Evenimentul are loc pe 27 aprilie la Sala Palatului din București. Organiator: VreauBilet.ro

Biletele pot fi achiziționate de pe site-ul www.vreaubilet.ro

 

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here