SELECŢIA EUROVISION 2014 – artiştii au posibilitatea de a-şi promova piesele prin videoclipuri proprii

0
24

Selecţia Naţională EUROVISION 2014 aduce o premieră absolută pentru România şi oferă posibilitatea artiştilor de a-şi promova piesa prin propriul videoclip.
Pentru prima dată, artiştii care participă la selecţie au posibilitatea de a-şi promova piesele înscrise la Eurovision prin videoclipuri proprii. Astfel, TVR urmează exemplul pe care EBU îl foloseşte în competiţia internaţională şi răspunde, totodată, solicitărilor din anii anteriori ca artiştii să aibă libertatea de a pune în evidenţă atuurile piesei şi printr-un videoclip adecvat.
Concurenţii au posibilitatea de a atrage voturi şi printr-un videoclip care să le demonstreze creativitatea şi care să întregească mesajul piesei.
Evident, aceste videoclipuri va trebui să respecte anumite reguli impuse de termenele de predare, cerinţe tehnice şi legile din Audiovizual, în caz contrar TVR nu le va difuza. Aşadar, concurenţii va trebui să ţinăcont de următoarele:
  1 – Conţinutul videoclipului
În scopul promovării finaliştilor Selecţiei Naţionale Eurovision 2014, aceştia vor pune la dispoziţia Organizatorului – SRTv videoclipurile de promovare a pieselor.
Titularii se obligă ca videoclipul muzical prezentat Organizatorilor în scopul promovării pentru Selecţia Naţională Eurovision 2014 şi pus la dispoziţia SRTv pentru difuzarea pe canalele sale să respecte toate normele C.N.A. şi legale în vigoare. Aceştia garantează că videoclipul muzical respectă inclusiv normele C.N.A referitoare la publicitatea televizată, subliminală, plasarea de produse, publicitatea interactivă, virtuală şi nu include comunicări cu orice conţinut comercial mascat, nu încurajează direct/indirect cumpărarea de produse/servicii mai ales prin menţiuni cu caracter promoţional la produsele sau serviciile respective, ce aparţin unor eventuali sponsori. În caz contrar, titularii se obligă să modifice videoclipul, iar dacă acest lucru nu se întâmplă, SRTv nu-l va difuza.
 2 – Termenele de predare şi cerinţele tehnice obligatorii
Videoclipul muzical trebuie predat Organizatorilor până cel târziu la data de 22 februarie 2014, ora 20.00 şi trebuie să îndeplinească următoarele condiţii tehnice: caseta Dvcam (DV-PAL; CH1/CH2 Stereo 48KHz, 16bit; Nivel audio -12dbFS +/-3dbFS) sau fişier (Format QuickTime; Codec DV-PAL; CH1/CH2 Stereo 48KHz, 16bit; Nivel audio -12dbFS +/-3dbFS).
3 – Difuzare
Difuzarea videoclipurilor va avea loc în perioada 24.02 – 28.02.2014, pe canalele SRTv; artiştii care nu prezintă clipurile nu beneficiază de promovare pe canalele Televiziunii Române. SRTv nu are obligaţia de a realiza videoclipurile de promovare pentru concurenţii care nu au astfel de materiale. Videoclipurile pot fi utilizate de SRTv prin orice modalitate specifică (inclusiv platforma online sau pe canalul Youtube) pentru promovarea participării la finală sau pentru promovarea concursului EUROVISION.
 
sursa: TVR

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here