SEPTEMBRIE NU-MI PRIEŞTE?

0
29

Marcel Iureș

Au fost o serie de evenimente în zilele de 20-21 septembrie. De-a lungul anilor mi s-au întâmplat unele pe care le uit cu greu. Nu voi exagera afirmând că e vreun blestem, dar cu siguranţă s-a creat un lanţ nefericit la schimbarea de anotimpuri.
1. Pe  septembrie  1998 eram la Tele7 abc, unde acceptasem cu greu să realizez o emisiune de zi, „Post Meridian” (cu nefericita prescurtare P.M.). Vali Stoian a fost cel care a insistat. După trei ediţii a venit ziua de 21 septembrie când i-am invitat pe Ducu Bertzi şi Vali Sterian, sărbătoriţii zilei. Înainte să plec de acasă m-a sunat Stoian şi mi-a comunicat că dna Opriş (care avea un cuvânt greu în sfera editorială şi n-am înţeles niciodată de ce) a decis să nu mai facem emisiunea. I-am sunat pe viitorii musafiri, am decomandat totul şi la scurt timp eram la Radio Romantic. N-am aflat niciodată care au fost motivele reale, dar nici nu cred că mă interesa. Nu eram om de televiziune, am fost rugat să ajut şi aşa au înţeles factorii „pricepuţi” să răspundă. Dealtfel istoria a dovedit cine era sau nu competent în media. Doamna cu pricina a depăşit cu greu anii obligatorii de şcolarizare, aşa că nu puteam avea pretenţii la bun simţ! Dacă nu se mărita cu regretatul Paul Opriş rămânea o nimeni perfectă!
 
2. În 1999 la Radio Romantic fiind, l-am invitat pe Vali Sterian în emisiune de ziua lui. El s-a dus la Club şi urma să vină. Când am observat că întârzie mi-am făcut griji. A sunat şi am aflat că era speriat pe bd. Magheru. Am cerut maşină de la Antenă şi am ajuns la faţa locului. Avusese loc acel accident teribil soldat cu 4 sau 5 morţi. Ulterior am avut clară schema prin care se demonstra că vina lui Vali era cea mai mică, dar a fost singurul care a ajuns o lună în puşcărie.  Culmea, în vremea când cei susţinuţi de el se aflau la putere, adică CDR. Erau procurori roşii care nu-l înghiţeau şi care protejau angajaţii de la RATB. În fond autobuzele lor au dus la decesul acelor nefericiţi (R.I.P). Poate vă amintiţi de petiţia semnată de mulţi oameni de muzică, de litere, politicieni, prin care se cerea eliberarea lui Vali! La un an distanţă Vali a încetat din viaţă (R.I.P).
 
3. Pe 20 septembrie 2014 l-am invitat pe un mare actor, Marcel Iureş. A ieşit pe primul loc în sondajul invitaţilor propuşi de ascultători. A acceptat cu amabilitate. Am vorbit şi joi. Totuşi n-a ajuns. Ei bine am aflat de la Marcel, când m-a sunat, că probleme de sănătate l-au făcut să nu poată  veni sau suna. Regretă enorm că n-a putut ajunge la Radio şi promite să-şi ia revanşa cât de curând. Îl înţeleg şi-i acord tot creditul.
 
Nu ştiu ce voi face la anul de 20-21 septembrie, dar prefer să merg pe mâna mea. Sper că ediţia de vineri noaptea, cea cu numărul 625 , n-a fost chiar plictisitoare pentru cei care au ascultat RRA. Era prima noapte fără invitat din 2014. Vă mulţumesc pentru înţelegere!  😉

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here