Sergiu Cioiu la Sala Dalles (6.10.2023)

Articol de Liliana Popa

0
160

O seară memorabilă, Sergiu Cioiu a cântat, a recitat, a dansat, a interpretat, ne-a încântat!
A cântat melodii pe versurile lui Marin Sorescu, Nichita Stănescu, Romulus Vulpescu, Miron Radu Paraschivescu, Ștefan Radof și Geo Bogza a recitat, a dansat, un adevărat artist!
Un excelent actor, artist scenic, cântăreț, compozitor, Sergiu Cioiu a abordat diverse stiluri muzicale – jazz, swing, folk, chansonete….
În anii 1960 Sergiu Cioiu a fost „cel ales” de Alexandru Mandy ca interpret al compozițiilor sale.
Au fost in sala oameni de cultura, actori interpreti, scriitori, fiica lui Teodor Mazilu, Maria Mitrache Bokor, Anca Sigărtău, Magda Catone Stela Enache, poetul Dan Ioan Marta și jurnaliștii Marina Spalas, Florentin Mateus Streche, Marian Stere, Liliana Popa, Miron Manega.

Sergiu Cioiu a fost și este un talent unic în lumea muzicală românească. Este unic: a recitat cântând si a cântat recitând, a dansat, am râs și am plâns odată cu el.

Cine a găsit tinerețea mea…” a fost melodia aleasă pentru finalul spectacolului -concert, dar repertoriul ales a fost valoros incluzând compozitori precum Florin Bogardo, Vasile Veselovski, Laurentiu Profeta, Dan Stoian. Alexandru Mandy, Nicu Alifantis, Gilbert Bécaud, Charles Aznavour și mai multe compoziții proprii, inspirate lui Sergiu, de mari poeți români.

“83”?
Dar Sergiu Cioiu este tânăr… La mulți ani Sergiu Cioiu !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here