Show case LILLY DRUMEVA O'REILLY (Bulgaria) la Clubul Țăranului (25.04.2018)

0
82

LILLY DRUMEVA 25 aprilieProximul showcase propus de Prom’Art Creative o are protagonista pe LILLY DRUMEVA O’REILLY din Bulgaria.

La Clubul Taranului,  in data de 25 aprilie 2018, incepand cu ora 20, ni se pregateste o  seara cu muzica blues & country, celtic & irish.

 Cei care vor da curs acestei invitatii vor avea placerea si surpriza sa descopere  dintre cele mai prolifice artiste si jurnaliste din tara vecina.

Pentru ca Lilly  este fondatoarea şi forţa motrice a primei trupe country din Bulgaria – ” Lilly of the West” – cu activitate neintrerupta timp de peste 20 de ani.

Impreuna cu aceasta trupa, singura sau in alte formule, Lilly are deja 10 albume editate si distribuite in Bulgaria si nu numai,  la care a contribuit atat componistic (muzica & text) cat si interpretativ: voce, chitara, mandolina, vioara.

10 albume in care si-a etalat pasiunea pentru genurile country, bluegrass, jazz şi swing.

Dar, dincolo de activitatea artistica intrinseca, Lilly considera o misiune de onoare din a promova stilul country in Bulgaria şi în străinătate, fiind membru al Board-urilor Asociaţiei Europene de Muzica Bluegrass (EBMA),  Asociaţiei Internaţionale de Muzica Bluegrass (IBMA) şi  Asociaţiei de Muzica Country din Nashville.

În plus, Lilly Drumeva  este cunoscută deja publicului bulgar ca jurnalist. După ce în anul 2001 a avut contact cu trustul BBC, ea a descoperit cealalta pasiune a ei: jurnalismul.

Si, urmandu-si instinctul, a ajuns la „Retro Radio” şi Radio „Horizont” (unde a lucrat împreună cu legenda Toma Sprostranov) iar mai tarziu s-a angajat la „Radio Sofia”, unde a creat două emisiuni ( dintre care una  complet dedicata muzicii country).

Astăzi vocea ei poate fi auzită în eterul Radioului Naţional Bulgar iar fanii televiziunii o pot întălni  la BBT, urmarindu-i emisiunile” In the mood of Lilly”.

În toţi aceşti ani dedicati muzicii, Lilly Drumeva s-a dovedit a fi nu doar unul dintre principalii promotori ai muzicii bluegrass şi country pe teritoriul Bulgariei ci si un indrumator muzical pentru tinerele talente pasionate de aceste două stiluri de muzică, ea neezitand sa ofere lectii celor interesati.

Dovada eforturilor ei o fac numeroasele emisiuni şi publicaţii avand ca subiect muzica preferata (country sau blues) din media  bulgara şi/sau internaţionala. (Zeitgeist magazine, Top-Marea Britanie, Bluegrass Unlimited –  SUA Bluegrass & more, E-magazine – Scoţia).

Cea mai recenta preocupare a artistei – jurnaliste o constituie organizarea unicului festival destinat cantautorilor folk din Europa la Sofia.

In acest sens, déjà a ascultat si promovat in propriile emisiuni albumele  cantautorilor descoperiti in drumurile sale.

O surpriza pentru toti (care in mod cert se va constitui intr- un moment inedit in show-ul de la Clubul Taranului) o constituie  preluarea piesei Mariei Gheorghiu (“Aripi de  drum”) chiar daca Lilly  nu intelege nici un cuvant in limba romana:

 

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here