ŞI BĂIEŢII PLÂNG, DAR CÂNTĂ BINE ŞI DUPĂ 37 DE ANI!

0
63

Dan Bittman Holograf 2015 (600 x 450)
Galerie foto de Iulia Radu (click aici!!!)

Cronică de Andrei Partoș
A fost un concert la care am mers cu convingerea că va fi ceva emoţional, încărcat. N-am mai ajuns la Polivalentă de ceva ani.  Comoditate, anii, afişe insuficient de tentante. Aurel Mitran a rămas acelaşi prieten adevărat şi mi-a oferit invitaţii, chiar dacă nu a fost organizator al evenimentului. Mulţumesc! A fost o excursie plăcută şi folositoare sufletului. O sală plină, mai multe generaţii. Inclusiv copii de 3-4 ani! *Sunet bun, cântare curată. Sunetul a fost asigurat de echipa Stage Expert. *Publicul Holograf ştie toate piesele şi le cântă. Asta e realitatea. Place sau nu place altora, n-ai ce-i face. Sigur că sunt şi alţii care se bucură de un astfel de public. Holograf şi-a păstrat cota, profesionalismul şi bucuria de a cânta.* Dan Bittman a amintit de istorie, de 37 de ani de la naşterea grupului. El e în grup de 30 de ani. Au urcat pe scenă Mihai Pocorschi, cel care a dat numele grupului şi primul solist vocal, Gabi Cotabiţă! A fost o explozie de bucurie şi admiraţie, toată lumea a aplaudat prelung în picioare. Gabi, Mihai şi Dan au cântat împreună Umbre pe cer. A fost impresionant.* Mi-a plăcut versiunea de la “Singur pe drum” cântată vocal de Mugurel Vrabete, cu un intro consistent de basist de clasă.* Romeo Dediu a avut loc de exprimare cu un solo lung şi inspirat.* Percuţionistul Emil Soumah a beneficiat şi el de un moment al lui. Oricum e perfect integrat muzicii grupului.* Edi Petroşel a menţinut stilul eficient şi discret al actului său artistic.Rămâne idolul doamnelor!* Tino Furtună a fost în mare dispoziţie şi n-a luat energizante. L-am întrebat!* Mihai Coman este omul care face de toate. Mastering şi mixaje pe acest nou album “Life Line”, clape, voci, prezentări (cred că avea cel mai bine reglat microfon).
*Apropo de album. Acesta s-a găsit la Polivalentă şi cred că s-a şi vândut destul de bine. MediaPro Music şi-a făcut datoria. Mai ciudat e că pe site-ul trupei, CD-ul nu apare, nu e semnalat.* La piesa “Vocea de la radio” a colaborat şi Loredana Groza (pe album). *Piesele cu mesaj social, „Banii vorbesc” şi „Mafia” au avut impact bun, deşi nu-s prea des auzite live, în special cea din urmă. Oare se dau la Europa FM? * Iar “ Şi îngerii au demonii lor” apare pe CD, dar a fost şi cântată, cu mare priză, în concert. * Alt moment  special a fost spre final când la “Vine o zi” dedicată memoriei celor care au pierit la Colectiv, dar şi la Paris, au pătruns în sală copii frumoşi, îmbrăcaţi în alb, unul cu aripi de îngeraş. Au urcat pe scenă, apoi s-au dus  în sală şi au îmbrăţişat oamenii… Au fost lacrimi, a fost emoţie la cotă maximă! Erau de la Şcoala Victoria Art. Pe ecrane au rulat numele celor dispăruţi în groaznicul incendiu de la Club Colectiv. *Pe ecran au mai rulat imagini sugestive, dar nu mă pot referi la ele în deplină cunoştinţă de cauză, pentru că am stat în loja laterală, cea mai apropiată de scenă.
* Şi ca să fie o zi pe care nu o pot uita sub nicio formă, adaug că am stat de vorbă, pentru prima oară după multe luni, cu Gabriel Cotabiţă. A fost o întâlnire firească în culise. Am stabilit că vom vorbi curând. Fiica, precum şi iubita lui Gabi, ne-au lăsat să vorbim liniştiţi. Altfel sunt mereu lângă el şi-l protejează admirabil. * Sponsorul albumului dar şi al concertului a fost Eva Energy. Am zărit mulţi tineri cu tricouri albe cu inscripţia Holograf. Nu ştiu dacă erau de vânzare, dar posibil să fi fost voluntarii sponsorului. * Oamenii de la ordine n-au exagerat, iar copiii au alergat o vreme în voie prin faţa scenei până a venit unul mai dur şi a făcut ordine punându-i să stea pe jos (cu mâinile la spate, eventual).
*Am întâlnit mai mulţi oameni de muzică, dar şi vechi prieteni din echipa tehnică Holograf, alături de care am făcut lungi turnee prin ţară prin anii 80 şi câteva după 1990. * La final, intrarea la culise trebuia păzită pentru că doritorii de autografe erau foarte numeroşi. Nu ştiu cum s-a procedat, pentru că am plecat spre casă pe jos şi apoi cu autobusul despre care nici nu ştiam că există (381). Dacă apelam un taxi, mai eram şi acum la Polivalentă.* Faptul că peste tot vedeam bannere cu Europa FM arată că postul respectiv îi difuzează cel mai mult? Eu nu cred. Mai curând postul a impus un contract pe termen lung, pentru că la R.R.A. Holograf are sigur mai multe apariţii şi mai multe premii ca oriunde. Poate se face economie la bannere! * Turneul de promovare al noului album s-a încheiat cu acest concert, aşa că am fost şi norocos. Este al 18-lea album al trupei.* Iată că v-am schiţat câteva motive pentru care cred că am făcut bine că m-am dus să revăd pentru a nu ştiu câta oară Holograf!
 
P.S. Când am ajuns acasă m-am intersectat cu două vecine, mamă şi fiică. Aveau un balon alb de la concert. Le-am întrebat dacă au fost la Holograf şi au răspuns în cor că DA! S-au mirat că ştiu, ca dovadă că vecinii mei habar nu au cu ce mă ocup. Ceea ce e foarte bine!

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here