SIMONA, CRISTOIU, MĂDĂLIN VOICU DOMINĂ HOLBĂRILE…

0
66

the beatles aHolbările le notez fără cronologie, adesea nu trec data, așa că nu vă alarmați, dacă unele teme revin. Înseamnă că am nimerit la o emisiune în două zile diferite. Poate și trei. Am caiețele peste tot, scriu acolo și apoi impresiile le trec aici.
 
*Am văzut meciul Simonei Halep în primul tur la Antipozi. Greu, cu multe scăpări, cu o accidentare la gleznă și o victorie cu 7-6, 6-1. Adversara are 17 ani. Publicul a fost total al puștoaicei locale.* Joi Halep a jucat cu Eugenie Bouchard pe care a dominat-o total și a câștigat cu 6-2, 6-2. N-a făcut un joc mare, n-a fost nevoie. Serva n-a prea mers excelent, dar adversara n-a pus probleme, așa că e bine! A trecut și de nipona Naomi Osaka (6-3, 6-2). A urmat în sferturi, Plișkova! E prima adversară de calibrul ei.  Simona a fost de 8 ori la Open-ul australian. A mai trecut de optimi în 2014, 2015. Gazeta Sporturilor de marți scria enorm despre partida de azi, miercuri. Simona a pierdut o singură dată la Plișkova din 6 meciuri. Simona și Wozniacki au cele mai multe prezențe dintre primele 8 într-n turneu de Mare Șlem. Victorie clară a Simonei, după un început mai greu. De la o-3 a luat 9 game-uri la rând. A fost 6-3, 6-2. Va juca cu Kerber în semifinală.* Filoti  (DigiSport1) îl sună pe Ilie Năstase la 10, 40. Omul le-a spus că e gripat, că n-a văzut meciul Simonei. Ce să comenteze? Îi explică Filoti cume e treaba. Ilie a spus doar că partida cu Kerber va fi foarte dificilă. Aberațiile lui Filoti sunt greu de adunat.
* Blurezi puțin imaginea și dai imagini cu un elev bătut cu bestialitate de niște derbedei în plină stradă, la doi pași de școală. Iată cum vor să le crească audiența cei de la B1TV (23.01.) Ce se petrece în școlile de la noi și în apropierea lor e un alt subiect grav!
* Ion Cristoiu a ajuns și la RealitateaTv (la Denise Rifai)  vorbind despre Declarația 600, la care oricum se va renunța. Administrarea țării era bine făcută de PSD, zice Maestrul. Nu înțelege ce au pățit acum. Probabil că din cauza dublei comenzi. Și sigur va ajunge la ideea că Binomul e vinovat de imensele gafe administrative din ultima vreme. Să nu uit să precizez că și Cristoiu e afectat de haosul generat de Declarația 600, fiind liber profesionist, colaborând cu mai multe instituții media și nu numai. *Totuși e grav că într-un an am avut două schimbări de guvern, acum a treia și 5 remanieri. Aici e just ce afirmă analistul, jurnalistul, scriitorul. * Interimarul Fifor a dat răspunsuri aiurea presei și asta l-a enervat și pe I.C. Comanda reală e la Dragnea, care nu are responsabilități, a susținut analistul. *Cristoiu a revenit la temele preferate dar la TVR1 alături de T. Băsescu și Cristache (acest transplant nefericit de la Intact). Am aflat că nu-s bune de nimic comisiile parlamentare. Oricum, investigarea alegerilor din 2009, plecând de la amintirile jurnalistului-consilier semiamnezic , Dan Andronic, e cel puțin hilară. Cristache , cel cu România9, a fost de cîteva ori penibil în dialogul cu T. Băsescu. Încurca STS cu SPP, încerca să citeze dintr-un document de la senat, dar nu reușea, enervându-l pe mentorul Ion „foarte important” Cristoiu.
* Joi, la Rai Uno, gazdele emisiunii la Vita in Diretta au dedicat un spațiu amplu grupului The Beatles, albumului Yellow Submarine (ei spuneau că sunt 50 de ani de la lansare, dar sunt doar 49) au dat și un Top BBC cu piese vesele din repertoriul grupului britanic, au comentat cu pasiune și bucurie cele 10 secvențe audio. Așa ceva nu vedem la noi și nu știu de ce.* Nu uitați, se apropie Sanremo 2018.
* Un caz prezentat de A3 te umple de revoltă. Un tâlhar e lăsat liber, atacă iar o victimă anterioară, Poliția și Parchetul își pasează responsabilitatea și omul e liber. Victima a apelat la televiziune, pentru că nu avea unde să meargă!
* C.T.P. a analizat cu ironie și situația nou creată. Femeia e decentă, agreabilă, zicea Dragnea despre Vasilica Viorica Dăncilă. Cum să spui despre o femeie că e decentă? E corect să spui așa ceva? Întrebarea lui C.T.P.
* Am urmărit 15-20 minute la Antena 1 miercuri dimineața (24.01). A fost un chin. Răzvan și Dani încercau să fie haioși, dar era evident că erau obligați să umple spațiul. Glumițe, pelicani, tone de pește, colibri, delta, glume de clasa a 3-a, eternele lor amintiri din copilărie, apoi un non-interviu cu o Meriem, din Danemarca (mamă româncă), semifinalistă la Eurovision. N-am aflat nimic despre ea, doar că lui Dani i se spunea danezul în… școală (ați ghicit) pentru că avea ochi albaștri! Râsetele, chițăielile mini-publicului din platou sună straniu și enervant. Seamănă cu al unor isterice prost plătite. Mai bine băgau înregistrări ca lumea, cu hohote viguroase! Dani visează la emisiuni de noapte ca să spună ce gândește. Brusc apare Mihai Băjinaru cu piesa lui nouă. Tocmai citisem pe FB că nu e promovat!
* CTP despre Dragnea…„hienă obosită, ne privește ca un felcer pe un bolnav incurabil”… Tot la Prelipceanu (Digi24) s-a vorbit despre cum a fost acum un an când președintele a mers la guvern, când oamenii au ieșit în stradă pentru a nu permite să treacă Ordonanța 13. Ăștia nu țin seama de nimic, degeaba ieșim în stradă, afirmă unii pe FB, povestește CTP. Orice manifestație începe fără șanse… Arată doar că societatea nu e paralizată, anesteziată, că mai sunt oameni cărora le pasă…
* Mădălin Voicu reapare pe micul ecran. La România TV, adică urmașul OTV, unde el s-a simțit mereu ca acasă. Cu ce? Cu 7 copii și 5 neveste. Pe rând! Recent a divorțat și s-a însurat cu o altă doamnă. Să fie sănătos!
* Scumpirea gazelor se discută foarte scurt la România TV. În sfârșit zice ceva adecvat și Petre Roman care și-a amintit că e în opoziție. Sau mi s-a părut? Oricum nu-l ține mult!
* Starea Nației a avut secvențe bune pe 22.01. „Bă, voi sunteți tâmpiți ?” e forma aprobată de adresare către guvernanți? Dragoș a zis de vreo trei ori, așa că eu îl cred! „Formularul 666” e și el subiect de criticat fără rezerve de pamfletar. Iohannis a vorbit, Europa FM a preluat, iar din cauza pauzei dintre fraze, a intrat muzică peste declarația prezidențială.
* La TVR a descins comandoul anti-anticorupție cu Ion Cristoiu, Dan Andronic, M. Pieleanu, Olguța Vasilescu ( a amenințat cu suspendarea Președintelui). Băieții jubilau că le-a ieșit, că a plecat Tudose. Acum se vor lupta până se rezolvă dosarele la care au muncit. Cristoiu îl atacă pe Tudose și după plecare. Cică a promovat un penal în Guvern. E vorba de Gică Popescu. Dar dacă e un penal în fruntea Parlamentului nu-i bai, nu-i așa? Articolul lui Cristoiu, care umple până la refuz o pagină din E.Z. nu are niciun conținut. Gică Popescu a fost condamnat, a stat la pușcărie, a returnat banii care i s-au imputat și a ieșit legal. Numirea sa in funcție de consilier poate fi discutabilă, odată ce nu știm de ce anume ar trebui să se ocupe, dar demersul „gazetăresc” prin care Cristoiu atacă „tefeliști”, mitingiști, oengiști, doar ca să-și facă datoria de slugă față de noii săi patroni, pare de neimaginat. Am spus că nu mai cumpăr ziarul. Îl primesc uneori moca și atunci tresar. Un ziar care nu are alt conținut. Atacuri la Kovesi, Binom, Trinom, Stat paralel, DNA, procurori etc si gudurări simpatice pe lângă cei importanți pentru gruparea de gazetari cinstiți cu memoria șubredă (unul și-a amintit brusc unde era el în 2009 după 7-8 ani!).
* Ce fericit e Andronic alături de Ciutacu și Bolcaș. Asta da, evoluție de jurnalist! Bolcaș a avansat ideea că pedofilul Eugen Stan era protejat pentru că serviciile lui erau apreciate de șefi. Adică șefi de poliție, miniștri pedofili, adică șeful statului care l-a decorat e și el? Asta a afirmat acest peremist vopsit. Guvernul a picat pornind de la acest caz. Adică Tudose a fost făcut plecat pentru că a supărat-o pe doamna ministru. * Milionarul Tăbăcaru (așa se spune despre el) din Costa Rica dă informații despre doamna Bica, plecată acolo sau nu? Țara nu are tratat de extrădare cu noi. Se afirmă la România TV că Alina Bica e acolo, în Costa Rica pentru a munci, dar a suferit un accident de mașină și durează tratamentul vreo 8 săptămâni. Se fuge în draci de la noi, asta-i clar.
* Nașul TV mai există! Îl văd pe Radu Moraru pe la 20.25… Liviu Dragnea e omul lui Coldea, afirmă el. DNA investighează Teldrum de când nu mai e Coldea… Tot aici se spune despre Alina Bica plecată. Invitat e Mihail Neamțu. 220.000 de oameni au plecat din țară în 2017. Afirmă invitatul. Cine e păpușarul? Nu e Dragnea. Fostul șef, pensionar e liber și face ce vrea. Coldea conduce țara, susține Moraru. Facebook stochează toate postările, toate informații, inclusiv de pe mesaj privat. Twitter tot așa. Ei știu totul despre noi, despre oricare dintre noi?  Le dăm pe tavă toată informația. Deep State e preluare de la Trump. Stat mafiot e mai potrivit, zic oamenii…Și imensul  analist,Chireac folosește același concept…Ca și Cristoiu și alții…fiecare cu semnificația proprie. Prințul Nicolae e victima Statului mafiot…Atât am rezistat la discuția celor doi.
*Suedia domină clar Croația la ea acasă în Campionatul European de handbal masculin..Arbitraj destul de drăguț cu gazdele… Scor final 35-31. Islanda e cea eliminată.  Se califică Suedia, Croația, Serbia.
*Serbia- Islanda la Europenele de handbal. Meci foarte echilibrat. TVRHD….Un gol le trebuia sârbilor să obțină calificarea. Aveau 3 goluri avans.  Marți, 23, altă partidă aprigă între Macedonia-Cehia. Un Campionat European extrem de util pentru iubitorii de handbal, dar cîți știu programul? Câți pot vedea TVRHD? * Finala competiției se va transmite duminica pe TVR2 de la 21,25.
* ProTV a dat „Cei trei nătărăi”…cred că n-a fost o alegere întâmplătoare!
* Kanal D are Exatlon permanent? Se pare că da, odată ce le aduce rating bun! Am văzut câteva întreceri, dar nu cred că pot sta mai mult de 10 minute la așa ceva! Cosmin Cernat e o.k. în postura de moderator-gazdă.
Eurosport2  m-a fentat. Vineri dimineața. A dat o primă parte a unui joc de la Melbourne, după care a trecut la schi! Era o partidă foarte bună Tsonga(Franța) -Kyrgios (Australia)…6-7. 6-4, 6-7,  apoi l-a mutat pe Eurosport 1 (după o oră și ceva). Arbitrii de linie l-au cam șicanat pe Tsonga greșind des…schimburi spectaculoase, meci de văzut!In final Tsonga pierde tot în tie-break! * Dimitrov l-a eliminat pe favoritul local Nik Kyrgios, după un meci extrem de spectaculos. * D. Thiem a fost eliminat de un american neștiut, Sandgren (îl cheamă și Tennys) iar Djokovici era condus cu 2-0 de un sud-corean de nici 21 de ani. Djokovici avea probleme serioase la mâna dreaptă. Și a fost eliminat!   Apropo, nu înțeleg de ce tipul de la Eurosport îi spune ”asiatic” ? Cum ar fi să spunem tuturor jucătorilor din Europa, european și atât?* Rafa Nadal a abandonat din motive de sănătate în partida cu Marin Cilic. Sud-coreanul Chung s-a calificat în semifinală. E marea surpriză a turneului.
* Real Madrid a executat echipa lui Florin Andone (care a ratat o situație imensă), Deportivo La Coruna. După 1-1 s-a ajuns la 7-1.* L-am văzut pe Ronaldo în plină criză narcisică. Lovit la arcadă a cerut să se vadă într-un telefon cum arată însângerat.
* Oana Zăvoranu revine la Capatos și este semn că s-au terminat subiectele. Nu mai e Oana Roman, nici Viorel Lis nu zice nimic, nici alte  cazuri? Este și eternul avocat-teolog Ionașcu, plus psihologul-psihiatru Cristian Andrei. OZ  vrea copil. 100.000 de euro pentru o mamă purtătoare… N-am stat mult. Când ajunseseră în Ucraina cu facerea, nașterea cu legalitatea, cu de toate, mi s-a rupt filmul. Trecuseră deja prin SUA…
* Cargo va susține recital la TVR1, în a doua semifinală Eurovision care se va desfășura la Timișora. Grație acestui concurs internațional, ajung trupele noastre rock la TVR! E o realizare importantă. Vorbesc serios!
* La RealitateTV l-am urmărit atent pe Cosmin Gușă, invitat la propriul post, de doamna Rifai. A spus foarte multe. Cam toți sunt legați de SRI și SIE, dacă nu de vechea Securitate. În presă, politică, justiție, poliție, acoperiți, deconspirați sau ne. I-a amintit pe Băsescu, Ponta, Dragnea, Geoană, Tăriceanu și mulți alții sunt pătați într-un fel sau altul sau șantajabili. Am dedus că e singurul curat! Are un mic meci cu Tolontan, care s-a luat de judo, de fiul lui Gușă, dar și Tolo e tot din ăia. Cum altfel avea el marfă pentru toate anchetele? Nu l-am auzit afirmând asta acum un an-doi-trei-patru, de când Tolontan numai despre sport nu scrie!

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here