Starul rock, Maria Nagy, prietena mea din lumea virtuală

0
188

Maria Nagy aArticol de Adriana Macsut, publicat pe corbiialbi.ro
Cu fascinaţie, o urmăream înainte de 1989 la televizor sau o ascultam la radio pe cântăreaţa rock Mária Nagy, iar pentru mintea mea din copilărie sau din adolescenţă era un star de neatins, precum Tina Turner. Din nefericire, nu am putut să o văd în concerte. Pentru părinţii mei era de neconceput ca o adolescentă serioasă să meargă la concerte rock. Undeva în sufletul meu persistă încă dorinţa de a merge la un concert al ei. Nu am talentul necesar să cânt, însă vocea ei îmi bucură sufletul. Ei bine, lumea internetului mi-a dat posibilitatea să o ascult.
„Trec anii în zbor”, spune ea într-un cântec, şi câtă dreptate are! Apoi, ca într-un vis frumos, ne-am împrietenit pe facebook şi am ajuns chiar să visăm amândouă să ne întâlnim cândva să bem o cafea pe malul Dunării la Budapesta.
 
Adriana Macsut: Dacă tot am pornit de la o cafea, dragă prietenă, te voi întreba cum este viaţa ta, dacă o compari cu o ceaşcă de cafea: cafea amară sau dulce, cafea cu lapte, cafea cu frişcă?
Mária Nagy: Da, este interesantă comparaţia cu cafeaua. Dacă e vorba să compar viaţa mea cu o ceaşcă de cafea, cred că am avut din toate câte puţin. Nu am avut şi nu am o viaţă simplă sau uşoară: am postat chiar o fotografie din liceu, la strâns de cartofi (vestita practică agricolă), apoi la noi (mă refer la casa părintească), în Remetea am avut o întreagă gospodărie (deloc neobişnuită la ţară şi chiar obligatorie) şi unde am avut şi animale (şi cine ducea vaca la păscut… o duceam eu, Maria). Şi cine cânta pe câmp, departe de casă, unde nimeni nu mă auzea? Eram tot eu, Maria. Deci de la păscut vaca şi până la TVR, Şcoala populară de artă din Bucureşti, Teatrul C. Tănase Bucureşti, apoi în străinătate, drumul a fost FOARTE LUUUUNG şi plin de greutăţi, presărat cu bucurii, cu tristeţi, cu succese, cu eşecuri. Prin urmare, viaţa mea a avut şi are toate aromele, culorile şi gusturile de cafea ce se pot imagina şi aş mai adăuga şi cafea rece, caldă sau fierbinte, deoarece am avut şi situaţii din acestea… dacă tot facem comparaţii.
 
Puteţi citi articolul în întregime aici: http://corbiialbi.ro/index.php/contact/611-starul-rock-maria-nagy-prietena-mea-din-lumea-virtuala/

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here