STEAUA LE STĂ MULTORA ÎN GÂT

1
33

Gabi Balint la Psihologul muzical Radio Romania ActualitatiGABI BALINT: ”STEAUA O BUTURUGĂ MARE ÎN CALEA UNEI NAȚIONALE MICI”
Realizatorii, moderatorii de emisiuni de sport (în special de la DigiSport)  au ordin să atace pe orice cale o echipă cu destule probleme de imagine în ultimii doi ani. Nu e ușor să defilezi cu un patron pușcăriaș-creștin-scriitor-specialist-capricios-egomaniac. Dar chiar și așa echipa a ieșit campioană a României, a luat toate trofeele de anul trecut. Fără suporteri, fără stadion, fără loc stabil de antrenament. Acum văd că ”Armata cere UEFA s-o retrogradeze pe Steaua” ! E un articol micuț în G.S.P. din 5.02. Adică în 10/12 ani n-a contat că foloseau numele, când Becali a preluat echipa generalii dormeau,sau erau plecați? Ce poate determina o astfel de acțiune perseverentă a unei instituții de stat, care ar trebui să se ocupe de cu totul altceva. Să generezi o altă ipostază nefericită pentru România, contestând dreptul la existență a unei echipe care a avut performanțe remarcabile chiar și după 1989. De ce nu intervine nimeni din partea Guvernului, de ce nu e clară poziția F.R.F. sau a Justiției? Dacă e problema numelui, să-l schimbe, să ceară bani pe folosire, dar altceva nu poate fi. Palmaresul e al generațiilor trecute, e de patrimoniu național. Steaua din trecut nu aparținea unui privat ci statului. Generalii de la C.S.A. se poartă de parcă ar fi niște privați. Trebuia să retrogradeze ei, atunci când n-au avut bani să țină echipa în prima Ligă și au cedat totul fraierului de Becali. Echipa aia trebuia s-o ia din Liga a patra sau câte or fi. Să ceri acum așa ceva e o imensă RUȘINE pe obrazul ARMATEI și al sportului românesc. Spunea asta și dacă era vorba de Dinamo. Cluburile departamentale trebuia să dispară. Acum, că e club privat, îi deranjează tocmai pe cei care le-au creat și le-au dat spre adopție?
Declarațiile lui Iordănescu le-am mai comentat. E ridicol să acuzi permanent clubul sau oficialii Stelei, pentru că tu selecționer, FRF, ai organizat un turneu penibil și costisitor. Acum se spune de către binevoitorii teve că tot oamenii Stelei au vrut să compromită turneul Selecționatei Divizionare. Privind acum atent ce s-a întâmplat, pot spune că prezența celor 6 de la Steaua la lot ar fi produs mare deranj pentru Nea Puiu, care nu-i mai putea folosi pe tinerii debutanți convocați. Arțăgosul Iordănescu demonstrează că s-a dus diplomația din el, odată cu trecerea anilor, că are alte interese atacând sistematic echipa care i-a adus gloria sportivă. Prin asta acoperă minusurile majore profesionale. Este un om care n-a antrenat nicio echipă timp de 10 ani și a primit un cec în alb de la Burleanu care numai om de fotbal nu poate fi numit.
Radu Naum, V. Moraru, Decebal Rădulescu au partituri identice în fiecare emisiune, în fiecare zi. Ironii, atacuri la Steaua, critici, observații, provocări. Celelalte echipe sunt bune, blânde, drăgălașe, fără griji…Sunt curios când se va echilibra abordarea jurnalistică a fotbalului intern.
P.S. Culmea nesimțirii! Negoiță, patronul de la Dinamo, cere ca steliștii să nu mai fie convocați pentru Euro2016! E convins că echipa Națională se va descurca și fără steliști. Iar Decebal Rădulescu propune (luni 8.02) în calitatea lui de judecător suprem și inteligent, ca Reghe să nu folosească cei 6 jucători convocați de Iordănescu la lot, ca să arate că s-a descurca și fără ei.Ironii de cartier. ”Aroganțe”… Orice emanație idioată e bună pentru a șicana echipa cea mai urâtă de gașca de la DigiSport. Și GSP continuă atacurile deșănțate la adresa clubului. Glumițele privind numele echipei revin, dar cel mai ”spectaculos” titlu l-am găsit la pagina a 6-a: ” Steaua nu ar prinde play-off-ul, după rezultatele pe care le-a înregistrat în amicale”!!! Poate ar fi pe primul loc la media numerelor de la pantofi, nu? O publicație de sport, din păcate singura print, să aibă astfel de ierarhii de grădiniță nu mă așteptam! Totuși, Maria Andrieș abordează subiectul ”Batalionul de pârâcioși”, adică halul în care CSA șicanează echipa, dar lasă în paragină un stadion frumos, care ar putea servi publicul, un stadion plătit de noi toți. Cu ironie fină a scris Radu Paraschivescu despre ”Contradicțiile lui Iordănescu”! Excepții fericite…
 
 

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

1 COMENTARIU

  1. Vedeti si partea plina a paharului: GSP-ul este zilnic inundat de articole pro-Steaua (de fapt, FCSB), cu „stiri” elogioase practic inventate din te-miri-ce maruntisuri, numai sa se scrie continuu despre aceasta echipa… La Steaua/FCSB este un buboi, de ani de zile, care trebuie, odata, spart pentru a se face curatenie si a se clarifica situatia echipei si drumul sau in viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here