STUDIU: Rechinii preferă muzica heavy-metal, iar pisicile muzica clasică

1
105

shark rechin aAutorii cărții „The Mice Who Sing For Sex: And Other Weird Tales From The World Of Science” susțin că rechinii preferă muzica rock și heavy-metal, în special piesele trupei AC/DC. Cercetătorii au constatat că în momentul în care rechinii ascultă piese precum You Shook Me All Night Long și If You Want Blood (You Got It), devin mai puțin agresivi. Cartea a fost scrisă de Lliana Bird (DJ la Radio X) și Dr Jack Lewis (neurolog).
În carte este prezentat și rezultatul unui studiu realizat în 2013 în Japonia, care arată cum 4 pești pot aprinde un buton roșu din acvariul lor în momentul în care aud un anumit cântec. „Doi pești au ascultat doar Bach, iar ceilalți doi au ascultat doar Stravinsky. Peștii au fost capabili să capabili să recunoască piesele și să facă deosebirea dintre cei doi compozitori. Alte teste au arătat că peștii au diverse preferințe când vine vorba despre muzică”.
Un alt studiu, realizat în 2015, arată faptul că pisicile preferă să se relaxeze ascultând muzică clasică. În momentul în care pisicile au ascultat rock, au devenit vizibil mai stresate.
Studiile au arătat, de asemenea, că șoarecii cântă înainte de a se împerechea. Masculul începe să cânte, iar apoi i se alătură și femela.
 
sursa: Classic Rock Magazine

1 COMENTARIU

  1. Cercetatorii nu stiu nici macar genurile muzicale. Nu m-ar mira sa le fi pus la pisici blues, ragtime sau jazz instrumental la pian si sa fi considerat aia muzica clasica, la fel cum la rechini au bagat AC/DC pe care il considera heavy metal. Daca si piesa You shook me all night long este heavy metal, atunci e clar ca si The Who, Beatles, Jimi Hendrix, Pink Floyd, Queen si The Rolling Stones sunt formatii de heavy metal. Din pacate o multime de oameni nu cunosc diferenta dintre hard rock si heavy metal care este enorma si ca tematica, structura muzicala si mod de interpretare. In loc sa cerceteze matele si pestii, mai bine ar cerceta muzica mai aprofundat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here