Studiu Spotify: Hip-hop-ul este cel mai ascultat gen muzical din lume

0
38

music map world
Articolul apare şi în Adevărul
Hip-hop-ul este cel mai ascultat gen muzical din lume, potrivit unui studiu realizat de serviciul muzical Spotify, care a analizat aproximativ 200 de miliarde de piese prin aplicaţia „musical map of the world“, pentru a stabili care sunt cele mai ascultate melodii din peste 1000 de oraşe.
Reactualizată de două ori pe săptămână, „musical map of the world“ („harta muzicală a lumii“ – trad.) analizează care sunt cele mai ascultate piese din diferite zone ale lumii. Rezultatele arată că ascultătorii înrăiţi de muzică sunt fideli artiştilor din oraşul lor natal. De exemplu, cel mai ascultat artist din Londra este britanicul Jamie XX, în timp ce locuitorii oraşului american Philadelphia preferă muzica rapperului Meek Mill, scrie „The Independent“.
Totodată, rezultatele arată că hip-hop-ul este cel mai ascultat gen muzical din lume, melodiile artiştilor afiliaţi acestei subculturi regăsindu-se într-un număr mult mai mare în playlist-urile ascultătorilor de pe glob – indiferent de zona geografică în care se află sau de limba vorbită – în comparaţie cu colegii lor de breaslă care abordează alte genuri muzicale.
Printre motivele pentru care muzica hip-hop este atât de populară se numără relaţia caselor de discuri cu serviciul muzical Spotify, unde predomină muzica hip-hop, dar şi versurile acestor cântece, care duc la sesiuni lungi de ascultare a pieselor, mai scrie „The Independent“.
Prima parte a anului 2015 a fost mai mult decât benefică pentru muzica hip-hop distribuită pe Spotify. Albumul rapperului american Kendrick Lamar, intitulat „To Pimp A Butterfly“, a devenit primul material de studio de pe Spotify care a depăşit 9,6 milioane de difuzări într-o singură zi.
sursa: Adevărul
 
Găsiţi articolul original aici:
http://www.independent.co.uk/arts-entertainment/music/news/hiphop-is-the-most-listened-to-genre-in-the-world-according-to-spotify-analysis-of-20-billion-tracks-10388091.html
 

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here