25 de ani de istorie a muzicii au amprenta lui Robbie Williams

0
135

Robbie Williams aArticol preluat din Adevărul
Robbie a influenţat generaţii întregi de artişti şi mai multe genuri muzicale, de la pop rock la soft rock şi dance. A devenit una dintre vocile de seamă ale muzicii, cucerind topurile şi inimile a milioane de oameni.
Robbie Williams (41 de ani) va concerta pentru prima dată în România, pe 17 iulie, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti şi, fără îndoială, va reuşi să-i distreze pe cei ce vor lua parte la „cel mai aşteptat eveniment al verii“. Artistul britanic a reuşit deja să-i îndeplinească „un vis intim“ Deliei, la rândul ei o mare fană, odată cu propunerea de a cânta în deschiderea show-ului care face parte din turneul „Let Me Entertain You“.
„Mi se pare ceva «astronomic», e ca un vis intim împlinit. Culmea, am apucat să îmi cumpăr bilete la concert înainte să vină propunerea de a-l deschide“, a precizat membra juriului „X Factor“. Pentru Delia, la fel ca pentru mulţi alţi artişti, Robbie Williams este un reper, pentru că, se întreabă aceasta pe bună dreptate, „cine nu a suferit pe «Come Undone», cine nu ştie toate cuvintele din «Angels», cine nu a dansat până în zori pe «Feel»?.“
Cântăreaţa crede că publicul român va fi unul pasional, format din oameni pasionaţi de muzică şi „mai boemi“. Un public pe care nu-l poţi încadra în nicio categorie, aşa cum nici muzica lui Robbie nu poate fi îngrădită de limitele unui anumit gen.
„Robbie este o persoană creativă şi versatilă. Îmi place până şi conceptul lui de swing, am văzut de multe ori show-ul din Albert Hall. Mă simt onorată să cânt pe aceeaşi scenă cu el. Voi cânta în faţa unui public pasionat, un public mai avizat şi spun asta pentru că bănuiesc că vor veni oameni care îi iubesc şi cunosc muzica. Cred că publicul lui Robbie e alcătuit din oameni care apreciază mai multe genuri muzicale. Nu e atât de nişat, să zicem. Nu e ca şi când vine o trupă, de exemplu AC/DC, şi ştii ce lume vine la concert. La Robbie vor veni oameni mai boemi, mai pasionaţi de muzică în general şi atunci şi pentru mine va fi bine“, a declarat Delia pentru „Adevărul“.
Pe de altă parte, cronicarul muzical şi bloggerul adevarul.ro Liviu Zamora este de părere că tocmai această pendulare între genul pop şi rock i-a adus britanicului atât aplauze, cât şi critici. „Robbie Williams a fost  disputat, dar şi repudiat, rând pe rând, atât de către iubitorii de pop, cât şi de cei de rock, fiecare reproşându-i polivalenţa sa muzicală“, a explicat Zamora pentru „Adevărul“.
A devenit faimos ca solist în grupul Take That, care a lansat, la începutul anilor ’90, moda boy-band-urilor ce schimba orientarea în muzica pop britanică şi mondială. Nemultumit de imaginea sa de „băiat frumos“ căruia îi plăceau încă ursuleţii de pluş,  părăseşte grupul în 1995 „pentru o carieră solo ce depăşeste toate aşteptările“, consideră Zamora. Şi în sprijinul afirmaţiilor sale putem aminti doar câteva cifre din palmaresul său: 17 premii BritAwards, opt premii germane Echoe Awards şi trei premii MTV.
Criticul speră că show-ul din România va confirma, încă o dată, că Robbie Williams este unul dintre cei mai mari cântăreţi ai vremurilor noastre. Pentru prima oară Robbie vine în România, pentru a demonstra şi în faţa publicului român că mai poate face un adevărat show,  plin de energie şi muzicalitate în cea mai bună tradiţie britanică. Acest concert, acum la 41 de ani ai săi, sper că va proba că îl mai putem considera pe Robbie Williams unul dintre cei mai mari vocalişti ai vremurilor noastre.“
George Vintilă, DJ la Pro FM, rememorează anii de început ai lui Robbie Williams în trupa Take That şi spune că abia după plecarea din grup şi-a arătat adevărata faţă. „La începutul anilor ’90 a avut un impact mega puternic, mai ales în Marea Britanie. Take That era un fenomen, era moda boy band-urilor şi erau idolatrizaţi. În acea perioadă chiar eram în Anglia şi am simţit asta. A fost un fenomen uriaş, a făcut furori în rândul tinerilor. Dar treaba s-a cernut, iar din toată trupa au rămas Gary Barlow şi Robbie Williams. Gary a rămas pe o fază melodiaoasă, iar Robbie a luat-o bine de tot în partea în care trebuia. Era mult mai curios, mai ales în ceea ce priveşte viaţa de noapte, şi a transpus asta în creaţiile artistice“, spune George Vintilă.
Totodată, DJ-ul crede că natura sa controversată i-a garantat succesul, fapt care l-a propulsat în postura de superstar la nivel mondial. „A dat lumii mult şi încă mai are de oferit. Nu poate să fie considerat neapărat un artist neconvenţional. E mai mult genul protestatar. În show-urile lui live mereu are nişte chestii ample pe tema asta. Şi să nu uităm, în Anglia e considerat un adevărat superstar, e un Dumnezeu! Şi e adorat de la tineri, mame, maeştrii până la fanii fotbalului. Îmi povestea un prieten că are tot felul de faze nebuneşti. În drum spre studio a mers cu elicopterul şi s-a oprit deasupra unui teren de fotbal. A coborât şi a jucat acolo o miuţă“, arată Vintilă.
În ceea ce priveşte contribuţia lui Robbie Williams la nivelul muzicii, George Vintilă crede că aceasta este de necontestat, iar în viitor va fi reamintit drept un adevărat artist. „Pentru radiouri muzica lui a fost o mană cerească, mai ales când venea cu chestii noi. Sper să se ţină de treabă în continuare, încă mai are de oferit multe şi cred că poate să mai «crească». Nu aş vrea ca peste ani şi ani să fie amintit doar ca un artist al unei epoci, ci aş vrea să rămână spuma, cum s-ar zice“, conchide acesta.
sursa: Adevărul
 

Restricţii de trafic în zona Pieţei Constituţiei pentru concertul lui Robbie Williams

Robbie Williams restrictii trafic aTraficul rutier va fi restricţionat pe bd. Libertăţii, între Calea 13 Septembrie şi bd. Naţiunile Unite şi pe bd. Unirii, între bd. I. C. Brătianu şi Piaţa Constituţiei.
Poliţia recomandă şoferilor care intenţionează să tranziteze zona pe timpul restricţiilor să folosească următoarele rute ocolitore: Calea 13 Septembrie — bd. Libertăţii — Piaţa George Coşbuc — bd. Regina Maria; str. Izvor — str. Haşdeu — Splaiul Independenţei; bd. Unirii — Piaţa Unirii — Splaiul Independenţei — str. Haşdeu — str. Izvor — Calea 13 Septembrie.
În acelaşi timp, poliţiştii rutieri le mai recomandă şoferilor să evite deplasarea în zonă, să circule cu maximă atenţie, să folosească rutele ocolitoare şi să respecte semnalele poliţiştilor rutieri aflaţi în trafic pentru devierea acestuia. Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, să traverseze strada prin locurile special amenajate trecerii, după ce se asigură, la culoarea verde a semaforului electric şi să nu se deplaseze ori să staţioneze pe partea carosabilă.
 

Concertul lui Robbie Williams, show-ul anului 2015 în România

ROBBIE WILLIAMSCel mai aşteptat eveniment al anului va dura două ore şi jumătate, timp în care britanicul va fi atât cântăreţ, cât şi actor, interpretând diverse roluri şi jonglând cu muzica pop şi jazz.
După concertele „Regelui muzicii pop“ Michael Jackson, din 1992 şi 1996, şi după „Zidul“ lui Roger Waters, din 2013, România este din nou cuprinsă de isterie. De această dată, nucleul este Robbie Williams (41 de ani), care ne-a pus ţara pe harta turneului mondial „Let Me Entertain You“.
Artistul britanic va concerta în premieră, pe 17 iulie, în Piaţa Constituţiei, iar zarurile par să fie deja aruncate în ceea ce priveşte succesul show-ului. Odată pentru că artistul a fost aclamat pentru celelalte spectacole susţinute până în prezent în cadrul turneului, dar mai ales pentru că starul a stabilit un record pentru România: în primele 90 de minute au fost vândute 21.500 de bilete, iar cele cu preţ redus au fost epuizate în 11 minute.
De altfel, organizatorii au ştiut că Robbie Williams în România este un pariu câştigat, potrivit estimărilor la concert vor fi prezenţi peste 60.000 de persoane. „Nu văd niciun artist atât de «puternic» precum Robbie Williams care să fi concertat aici. Suntem siguri că show-ul va fi un mare succes. Preţurile au fost concepute în aşa fel încât oricine să îşi permită să participe. Va fi entertainment pentru toată lumea“, a declarat Marcel Avram, reprezentant East European Production şi D&D East Entertainment, organizatorii evenimentului.
Lenţi Chiriac, reprezentant D&D East Entertainment, a completat spunând că este „cel mai important eveniment al anului 2015 în România“.
Fie că au suferit şi s-au distrat pe piesele lui Robbie, fie că îşi doresc să-l asculte live, motivele pentru care românii merg la concert sunt dintre cele mai diverse.
Bogdana Guşuleac, o tânără de 23 de ani care lucrează în publicitate, spune că a început să-l asculte pe Robbie datorită tatălui său şi curând s-a convins că britanicul este „un artist versatil“, posesorul unei voci care nu te poate lăsa indiferent. „Habar nu aveam cine este Robbie Williams si cum cântă până prin 2002 când tata asculta obsesiv «Come Undone». Iniţial nu înţelegeam foarte multe din melodie sau din videoclip, însă avea o voce faină şi îţi intra pe sub piele. Peste câţiva ani, am dat de «Come Undone» şi, probabil datorită momentului în care mi-am adus aminte de ea sau poate doar faptul că aveam vârsta la care puteam să înţeleg, a devenit una dintre preferatele mele. Am început să descopăr cu adevărat artistul versatil, cu o voce curată şi expresivă, care este Robbie Williams. Îmi doresc să ajung la concert pentru a închide un fel de cerc. Am început ascultându-i muzica printr-o întâmplare, ulterior am ajuns să-l descopăr şi acum, la concert, îmi doresc să-l cunosc pe scenă, să-l văd cântând live“, a explicat Bogdana pentru „Adevărul“.
La rândul ei, Andreea Popescu (23 de ani) spune că a crescut cu piesele lui Williams şi îl descrie drept „un artist complet“ care va face un show ce va rămâne pentru multă vreme întipărit în minţile românilor.    „Fac parte din generaţia care a crescut cu VH1-ul rulând în background pentru a prinde cât mai des «Feel» sau «Angels», aşa că atunci când tot citeam zvonuri cum că va concerta în Bucureşti, aşteptam doar data oficială pentru a ignora orice altă activitate în favoarea lui. Eventual din primul rând. Mereu l-am considerat un artist complet, are o voce bună, majoritatea melodiilor sunt exact ce trebuie, pe scenă face spectacol şi ştie să-şi adapteze piesele de la un pop-rock energic la jazz-ul melodios. Mă aştept să facă un show care să rămână în mintea pasionaţilor de concerte, am citit deja că va cânta două ore şi jumătate, ceea ce este genial. Dintre toţi artiştii pe care i-am văzut, doar Bon Jovi a mai cântat aşa de mult în faţa unui public“, spune Andreea.
„Va fi o zi memorabilă pentru mine deoarece am şansa de a-l vedea live. Muzica lui transmite emoţie, energie şi stare pozitivă. Piesele i se potrivesc mănuşă, sunt piese gândite, cu raţiunea şi cu inima, care îi pun în valoare calităţile vocale. E un solist care ştie să îşi întreţină publicul, e amuzant, lipsit de inhibiţii. Pe mine mă deconectează de rutina zilnică şi mă relaxează. Merg la acest concert pentru el ca solist, pentru bandul care îi este alături şi pentru atmosfera incendiară pe care sigur aş regreta dacă aş pierde-o“, a declarat şi Leonard Nistor (24 de ani), la rândul lui cântăreţ.

Concert Robbie Williams în Bucureşti: Pretenţiile unui britanic în România

Robbie-Williams-concert-romania-17 iulie 2015La fiecare concert din turneul „Let Me Entertain You“, artistul britanic a avut cerinţe cât se poate de clare. Printre altele, Robbie Williams vrea ca în culise să îi fie amenajate două camere speciale: una pentru masaj şi una pentru relaxare, unde să fie şi o încăpere pentru jocurile pe X-box. Totodată, acesta a specificat că vrea să predomine culorile mov şi cafeniu. De asemenea, cântăreţul le cere organizatorilor gumă de mestecat cu diferite arome, 280 de prosoape, mâncare sănătoasă şi vegană, patru ziare britanice diferite, 24 de gogoşi, 16 litri de lapte, un kilogram de ciuperci, 50 de kilograme de gheaţă şi 48 de ouă. De obicei, Robbie Williams este însoţit de opt manageri, şase bodyguarzi, şase bucătari, make-up artist, antrenor personal şi maseur personal.
Ce piese vor răsuna în Piaţa Constituţiei
„Let Me Entertain You“
„Rock DJ“
„Monsoon“
„Tripping“
„Royals/Bodies“
„The Road To Mandalay“
„Minnie The Moocher“
„Swing Supreme“
„Ignition“
„Shout“
„Motherfucker“
„Better Man“
„We Will Rock You/ I Love Rock N Roll“
„No Regrets“
„Come Undone“
„Candy“
„Feel“
„Millennium“
„Angels“

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here