Tabloidizare în masă? Războaiele cu adevărul ș.a.

2
186

Tabloidizare în masă? Războaiele cu adevărul ș.a.TABLOIDE PESTE TOT?

Continuă fixațiile de la PRO-X pentru invitați toxici ca D. Dragomir sau G. Becali. Insinuarea că Simona Halep ar fi avut parte de „ceva dubios” în partida cu Martic, mi se pare de prost gust. Fără dovezi, nu poți afișa așa ceva la o televiziune. Repezita Ioana Cozma a așezat aceste acuze alături de faze gen lacrimile Azarenkăi sau ale jucătoarei japoneze Osaka. Jenant. Fără nicio legătură. Unele s-au văzut, altele sunt insinuări, presupuneri…

Vivi Răchită subliniază tot la ProX, că se știe că nu face Toni Petrea schimbările la FCSB. Numai Naum de la Dgs e decis să-l facă pe Petrea să recunoască. Oricum nu are nicio importanță. E jucăria omului și face ce vrea. Ce nu înțeleg, de ce atâtea vorbe pe seama acestui subiect? E vorba despre o echipă fără performanțe de 5 ani (și urmează alții) de ce să pierzi timp cu un non-subiect.

NEVOIA DE CULTURĂ

La TVR3 am prins o reluarea emoționantă. Pino Caramitru invitat al Marinei Constantinescu. Doi oameni îndrăgostiți de TEATRU. Când spun prins, mă refer la întâmplare, la butonare. Poate că astfel de evenimente merită promovate mai aplicat, chiar și pe celelalte canale TVR. De exemplu, aș fi preferat să nu aflu că la ”Profesioniștii” a fost invitat cândva securistul Filip Teodorescu, dar m-a bucurat că Eugenia Vodă a discutat pe îndelete cu Pompilia Stoian.

FOȘTII PREMIERI AU CHEF DE CAȘCAVAL

Adrian Năstase apare tot mai des pe canale prietene, adică România TV, Antena 3 în primul rând. Se simte dorința de a reveni în politica de prim plan. Și Victor Ponta se strecoară prin emisiuni. A ajuns la Denis Riffai de la Kanal D. A fost enervant și pentru gazdă.40 de de întrebări? Prea multe pentru un mincinos cronic.

REGULAMENTE STRANII

Ce regulamente bizare avem în fotbal. Adică nu plătești jucătorii, ei pleacă fără bani, apoi te dau în judecată și echipa e depunctată, de ajunge la minus. Culmea, jucătorul rămâne neplătit. Deja sunt două echipe care vor dispărea curând: Gaz Metan Mediaș, Academica Clinceni. Presimt că vor fi și altele. Cine profită? Numai Dinamo!* Alții, cum ar fi Chelsea, se plâng că rămân fără miliardar, fără avioane private, fără transport confortabil.

PREFER RĂZBOAIELE CU VIKINGI

Două porții de vikingi pe Netflix: The Last Kingdom (5 sezoane realizate de BBC) și Vikings. Valhalla (continuarea la 100 de ani diferență, de la Vikingii). Acum că știm că nordicii sunt sursa și pentru ucraineni, ruși, baltici, danezi, devine tot mai interesant să urmărești istoriile lor romanțate, dar extrem de violente și războinice.

NAUM NEGOCIAZĂ PENTRU BECALI

Eternul sac cu venin de la Dgs se revarsă tot mai des. Subiect prelung de dezbatere: Tavi Popescu de la FCSB. E o relungire a ziarului GSP. E bun, nu e bun? E de vândut, nu e de vândut? Se pot obține banii pe care-i vrea Becali? Naum nu mai are teme atractive sau cineva i le comandă? E greu să reziști la dezbaterile lui care n-au nicio legătură cu sportul. S-a terminat campionatul?

ANA IPĂTESCU, IOANA D’ARC, ECATERINA TEODOROIU ȘI…

Ocazie minunată pentru Anca Alexandrescu (Realitatea Plus) pentru a se victimiza, pentru a deveni o eroină a ”libertății de exprimare”. C.N.A. i-ar fi dat o amendă considerabilă pentru numeroasele abordări proputiniste. Unii invitați negau chiar existența războiului în Ucraina. De fapt amenda de 40.000 lei ar fi pentru postul de televiziune. Ciudat e că abia acum a reacționat instituția pusă să vegheze la echilibru, echidistanță, informație corectă. Poveștile cu ”statul paralel”, cu ”eroii” Rizea, Dragnea n-au deranjat. Poate C.N.A. își face timp și pentru analiza lui Ghiță TV

https://www.paginademedia.ro/cna/amenda-cna-realitatea-plus-propaganda-rusa-20641534

Russia Today rămâne fără licență în Marea Britanie.

*La noi cad avioane, elicoptere, mor militari români la exerciții cu tancurile, se împușcă alții. Important e că avem premier militar!

MIRĂRI, CONCLUZII, ÎNTREBĂRI

Oare o fi bine că mai toate canalele se ocupă excesiv de război? Oare le face bine cetățenilor vulnerabili și sensibili, tinerilor, copiilor să vadă, să audă atâtea povești cutremurătoare? Faptul că România ajută umanitar e minunat. Este singurul domeniu în care ne putem mișca. Poate o facem chiar în exces, dacă ne raportăm la posibilitățile economico-financiare reale. Reciclarea, poluarea, aprovizionarea, educația, drumurile, parcurile, sănătatea, cultura, prețurile de ce n-ar prezenta interes, dragi colegi din media?

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here