THE MASTERPIECE – TOTUL ESTE POSIBIL!

0
24

The MasterpieceArticol de Mihai Cosmin, preluat de pe site-ul amdoar18ani.ro (2013)
În acest weekend am avut deosebita plăcere de a asista la unul dintre cele mai îndrăznețe proiecte care sunt concretizate pe ale noastre meleaguri, The Masterpiece!
Deși au existat, ca la orice proiect de tip concept, mici probleme din punct de vedere organizatoric şi logistic, spectacolul a fost un succes, făcându-mă să aplaud minute în șir la sfârșit, cu speranța că în viitorul apropiat va exista și o a doua ediție!
Am avut parte de o seară memorabilă și pentru acest lucru trebuie să mulțumesc în primul rând celor trei invitate speciale: Irina Baiant (soprană), Tina Guo (violoncel electric și acustic) șiUyanga Boldbaatar (voce). Toate trei merită cea mai mare admirație pentru că au reușit să dea viață unor opere muzicale din lumea filmului, într-un asemenea mod încât, dacă închideai ochii, puteai spune că asculți variantele de studio ale pieselor și nu o interpretare live a acestora!
În al doilea rând, spectacolul nu ar fi fost același fără acordurile de la chitara electrică ale luiCălin Grigoriu și fără prezența compozitorului coloanei sonore a primelor două jocuri din seriaGod of War, Gerard Marino. Nu în ultimul rând, trebuie să mulțumesc dirijorului și în același timp producătorului spectacolului The Masterpiece, Ciprian Costin, fără de care seara de 23 martie 2013, ar fi fost o seară obișnuită de sâmbătă.
Spectacolul a fost împărțit în două părți, încercându-se parcurgerea unui traseu cronologic de la începutul universului şi formarea galaxiilor (reprezentat de coloana sonoră a filmului The Tree of Life) până la un viitor în care subconştientul poate fi controlat prin vise (reprezentat de coloana sonoră a filmului Inception). Prezentatoarea spectacolului a fost Diana Dumitrescu, aceasta având rolul de a ne informa prin câteva cuvinte despre fiecare etapă a traseului conturat de către Ciprian Costin.
Debutul spectacolului a fost foarte puternic, soprana Irina Baiant fiind invitată pe scenă pentru a interpreta alături de Orchestra Simfonică București opera muzicală Lacrimosa de pe coloana filmului The Tree of Life (2011). Interpretarea Irinei Baiant a fost atât de pură încât am fost pur și simplu vrăjit, am avut senzația că părăsesc Sala Palatului și mă îndrept către o altă lume, fiind ghidat de vocea talentatei și frumoasei soprane românce.
Puteți citi articolul în întregime aici:
http://amdoar18ani.ro/the-masterpiece-totul-este-posibil/
 

The Masterpiece 27 aprilie (424 x 600)The Masterpiece Experience” este un show produs de Ciprian Costin, dirijor, compozitor, pianist roman. Aveți ocazia să vedeți acest spectacol pe 27 aprilie la Sala Palatului din București. Evenimentul este organizat de VreauBilet.ro. Biletele pot fi achiziționate atât online (click aici: http://rezervari.vreaubilet.ro/event.php?id=6740 ) cât și de la casa de bilete a Sălii Palatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here