The Twang -o-Matics (Norvegia) la Psihologul muzical (ediția 781 – 16.09.2017)

1
67

The Twang -o-Matics la Radio Romania 2017Un alt debut în emisiune, o nouă acțiune umanitară susținută de inimosul Tom Nicolae Andreassen care vine în România de 20 de ani, care aduce ajutoare, know-how, bani și artiști. Asigură și terapie pentru o serie de copii instituționalizați. Este un om special, ajutat de Dana Cristescu (director Prom’Art Creative). Grupul The Twang-O-Matics abordează o combinație stilistică inedită, instrumentală (surf, garage rock, experimental) Nils Tempo (chitarist) și Olle Hove (baterist) au venit în studio cu mare bucurie. Al treilea component, basistul Steiner Nilsen nu s-a simțit bine și a rămas la hotel. Cu o seară înainte concertaseră pentru bucureșteni. Tom ne-a explicat cum procedează. Artiștii susțin o serie de concerte în Norvegia. Banii colectați din vânzările de bilete sunt aduși la noi (uneori sunt cumpărate haine sau rechizite) pentru copiii cu nevoi, pentru familiile sărace. Veți auzi piese de pe albumul „Rock Havoc!” din 2015 precum și de pe „Fretboard Mojo” (2013). Musafirii au răspuns cu plăcere întrebărilor sosite de acasă. Oaspeții au oferit cadouri și ascultătorilor noștri (tricouri și CD-uri).
Agenda pop-rock a este bogată, având piese cu B.B.King, Anca Parghel, Maria Nagy, Trooper, Valeriu Sterian și Compania de Sunet, Marc Bolan și T. Rex, Marc Anthony, Katie Melua, Jonas Brothers ș.a.
Am lansat o temă atractivă: „Care este cel mai important artist pop-rcock întâlnit vreodată?”. Ascultați sau citiți răspunsurile.
Aveți și o scurtă, dar spectaculoasă intervenție telefonică a lui Andrei Păunescu, aflat pe drumurile țării.
Top Sentimental cu Morrissey/ The Smiths a beneficiat de o participare record, majoritar internațională. Au fost peste 1000 de votanți. Primele locuri le-au ocupat piesele 1. Everyday Is Like Sunday, 2Let Me Kiss You, 3 Jack The Ripper.
Hituri de vară de odinioară a ajuns la final în acest an. 10 piese pot fi ascultate, iar primele clasate sunt 1 Ricchi e Poveri-Made in Italy, 2. Suzi Quatro-She s In Love With You, 3. Eyes On Fire-Buy Me Bananas.
 
Audio:Selecția mesajelor (au fost peste 300!)
Vicky Bun revenit! Mi-aţi lipsit săptămâna trecută! Mă bucur că sunteţi bine!
Patricia, Sao Paolo Bun venit! Sănătate! M-am concentrat în fiecare zi şi am transmis energii pozitive. 🙂 Da… s-au mobilizat fanii… Aşa e când există fani… Noi nu ne lăudăm ca depeşarii, noi trecem la fapte şi votăm.
Adryan, Sydney M-am bucurat să-l aud pe Gyuri săptămâna trecută, dar mă bucur mult mai mult că sunteţi cu noi în această noapte. Săptămâna trecută cafeluţa mea a fost tristă, astăzi, însă, e foarte fericită!
Raluca Welcome to Romania! Is this your first visit here?
Cristina, metalfan Why did you choose instrumental music? You have more freedom when you write the songs?
Jeni Tom you are a very special person! Thank you very much for everything you are doing!
Gabriela I agree with Nils! I would love to have a t shirt.
Paula I like your name: Nils. You know why? Because when I was little my favorite book was The Adventures Of Nils Holgersson. Love the music as well! Thank you!
Corina I like very much their music! Congrats! I would love to have a T shirt!. You know, the first norwegian band I fell in love with was A-Ha. I haven’t heard any new songs from them… are they still performing?
Manuela, Madrid Vă transmit toate gândurile bune!
Yannis, Grecia Super muzica invitaţilor!
Cătălin Vă doresc multă sănătate! Vă ascult cu mult interes! Mi-au plăcut invitaţii! M-a surprins plăcut şi piesa lui Neil Young, deşi el nu a fost niciodată pe gustul meu.
Simona, metalfan Primul mare artist pe care l-am întâlnit şi care m-a marcat a fost Mircea Vintilă. Ştiu că m-a şi pupat şi eu eram foarte emoţionată. Un alt mare artist este Adamo, dar n-aş zice chiar că l-am întâlnit, mai mult am alergat după el şi nu l-am ajuns. Dar poate cea mai de preţ întâlnire a fost cea cu Dave Mustaine. Va fi mereu preferatul meu, iar la meet&greet s-a purtat ca un adevărat gentelman.
Amalia, Liverpool L-am văzut pe stradă pe Ian Gillan, care este unul dintre preferaţii tatălui meu. Am vrut să îi cer autograf, aşa că m-am ţinut după el vreo trei străzi… am mers la doi paşi în urma lui, dar n-am avut curaj să îl abordez. A intrat în hotel, iar eu am plecat acasă şi nu i-am povestit niciodată lui tata ca să nu-l supăr.
Niko, Milano Fără îndoială, Peter Hammill. L-am întâlnit de 6 ori şi de fiecare dată am învăţat ceva de la el. A fost mereu drăguţ.
Patricia, Sao Paolo Am o grămadă de autografe. Aproape la toate concertele la care mă duc stau la ieşire pentru a lua autograf. Am de la toţi membri trupei Iron Maiden (luat la Rock In Rio în ani diferiţi), de la Rob Halford, de la David Coverdale. Pe Bruce Dickinson l-am prins înainte să se urce în maşină şi a fost amabil. Am un caiet întreg de autografe. Dar cea mai ciudată fază a fost cu Tom Waits. Avea un concert la Sao Paolo, dar eu nu am fost. Mă întorceam de la şcoală şi l-am văzut pe stradă. Evident m-am dus şi l-am rugat să-mi dea autograf. S-a uitat lung la mine şi a zis: „Îhî”, a întins mâna, a luat caietul şi pixul, a semnat pe o foaie, mi-a înapoiat caietul, s-a întors cu spatele şi a admirat o vitrină a unui magazin. I-am mulţumit şi i-am urat o zi bună şi succes şi el a zis „Îhî”. Şi… am plecat.
George, Los Angeles Am şi eu multe autografe. La fel ca Patricia călătoresc după artişti, merg la concerte, îi aştept la ieşire în speranţa că voi obţine o strângere de mână sau un autograf. Dar cea mai tare întâlnire a fost cea cu Chrissie Hynde de la The Pretenders. Mie îmi place foarte mult de ea. Cum a fost… În Los Angeles obişnuiesc să mă plimb într-unul dintre cele mai mari parcuri. Am o pisică. Citisem într-un interviu că lui Chrissie îi plac foarte mult pisicile şi unde vede una se opreşte să se joace cu ea. Eu am o pisică pe care o cheamă Hynde. O plimb în lesă prin parc. Într-o zi, vine o doamnă şi începe să se joace cu pisicuţa. Când mă uit… era Chrissie. Eu emoţionat tot… Vine întrebarea crucială: cum o cheamă? M-am pierdut. Nu ştiu ce am zis. Oricum, n-am cerut autograf. N-am zis prea multe.
Boogie N-am povestit asta niciodată pentru că mi-a fost puţin ruşine. Acum vreo 5-6 ani am fost cu părinţii şi cu unchiul, mătuşa şi cei doi verişori primari ai mei în vacanţă la Paris. Eu sunt fan Iron Maiden deci sunt şanse mari să port unul dintre tricourile cu trupa preferată. Aşa se întâmpla şi în acea zi fatidică. Verişorii mei au alte gusturi muzicale, dar nu ne-am certat niciodată din cauza asta, am mers în paralel. În ziua aceea sau în ziua următoare, Depeche Mode avea concert în Paris. Noi eram la Mall. Verişorii mei sunt mari fani. Îl vedem pe Dave Gahan şi Martin Gore la shopping. Verii mei voiau autograf aşa că grăbesc pasul să-i ajungă pe cei doi. Cred că ne-au observat că au grăbit şi vedetele pasul. Eu: „De ce ne grăbim?” Verii mei: „După Depeche Mode!!” Eu: „Păi, de ce după ei, să fugim în direcţia opusă”. Ei: „Vrem autograf”. Ăia doi încercau să scape de noi. Verii mei: „Dar de ce fug?” Eu: „M-au văzut pe mine cu tricoul Maiden şi s-au speriat” (zic eu râzând isteric). Evident, nu i-am prins, n-au luat autograf, dar nici acum nu pot să cred că eu am alergat de bună voie după Depeche Mode.
Sabina Mulţumesc pentru acest top. Am cerut să ascult Morrissey la Romantic şi deşi mi s-a spus că da, vor difuza, nu au făcut-o niciodată… Am fost foarte dezamăgită. e chiar o bucurie să ascult.
Gloria L-am văzut de 3 ori. Jack The Ripper este preferata mea şi am avut ocazia să o ascult şi live. „Your face is as mean as your life has been” este pusă la loc de cinste pe un tricou pe care-l port des.
Geta ascult şi citesc versurile de pe internet. Se vede că îi place Oscar Wilde, Virginia Woolf… Chiar scrie bine.
Patricia, Sao Paolo Mulţumesc din suflet în numele tuturor prietenilor mei. Pentru George: topul a ajuns deja la Morrissey, adică rezultatul. L-am trimis.
Doiniţa Mulţumesc şi pentru Morrissey (nu-l mai auzisem de mult) şi pentru I Remember You!
Natalia, Manchester În primul rând, vă mulţumesc pentru Morrissey. Trebuie să vă spun că eu m-am mutat, în urmă cu 14 ani, aici, în oraşul lui natal, tocmai din dragoste pentru muzica lui. Mi-am găsit greu de lucru aici, găseam la Londra, la Liverpool, la Birmingham, dar nu am acceptat nimic pentru că nu voiam să plec. Atât de dusă cu capul sunt. Familia era înnebunită. Am făcut foamea la propriu.
Black Eloise Super ediţie. De la început până la final! Vă doresc sănătate şi recuperare rapidă!
Mădălina, Quebec L-am întâlnit pe Elvis Costello pe stradă. Dar având în vedere că nu-mi prea place, m-am ofticat că nu era şi soţia lui cu el, Diana Krall. Drept urmare, nu l-am oprit.  Ăsta e norocul meu: să mă întâlnesc cu cei care nu sunt pe lista de preferaţi.

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here