THOMAS ANDERS LA SALA PALATULUI (10.12.2010)

0
133


Articol de Iulia Radu
Dacă nu aş fi trecut zilnic prin faţa Sălii Palatului, unde era afişat un banner uriaş, aş fi uitat, cu siguranţă, de acest concert. A fost făcut… în şoaptă pentru că în ziare nu am văzut nimic, iar comunicatele de presă au lipsit cu desăvârşire… Cu toate acestea, concertul a fost unul reuşit. Sunt sigură că dacă era promovat, sala ar fi fost mai plină. Aşa au fost aproximativ 2.000 de spectatori (majoritatea doamne şi domnişoare).
Concertul lui „să nu”!
La concert am intrat cu ajutorul unei prietene. Am stat în primul rând şi e primul concert la care gardienii ne-au rugat să stăm pe scaun, să nu ne ridicăm în picioare pentru că nu văd cei din spate, ne-au rugat să nu mai facem foografii, să nu venim în faţa scenei pentru a dansa, să nu cerem autografe, să nu dăm flori, fotografii sau pupici artistului. Nici la operă n-am întâlnit atât de mulţi „să nu”!
În fine, trecând peste acest aspect, concertul a fost foarte antrenant. A început la 19.15 şi a durat 2 ore. După aceea, Thomas Anders a plecat direct la aeroport în direcţia Moscova.
Cu toată rigiditatea gardienilor şi a organizatorilor, noi tot ne-am distrat, ba chiar unii spectatori le-au înşelat vigilenţa! Am făcut o tonă de fotografii, iar Thomas a plecat încărcat cu buchete de flori, a primit şi poze cu rugămintea de a le returna semnate, ba chiar și bilețele. O puştoaică de 7 ani (Giulia, venită la concert cu tatăl ei) a dansat non-stop în faţa scenei, a cântat, ba chiar (după ce tatăl ei s-a rugat de gardieni minute în şir) a reuşit să urce pe scenă cu un trandafir pe care i l-a oferit sfioasă lui Thomas. Tricoul ei (pe care scria THOMAS ANDERS, THE KING OF LOVE) nu a trecut neobservat de artist. I-a plăcut şi a spus-o cu voce tare. L-am văzut puţin surprins de valul de simpatie care venea din sală. Thomas Anders se afla pentru prima dată în faţa publicului bucureştean. S-a simţit foarte bine şi a promis că revine. La un moment dat, s-a aşezat în buza scenei şi toată lumea s-a îmbulzit să se aşeze în stânga şi în dreapta lui pentru fotografii. A venit la pozat un singur băiat, şi reacţia artistului a fost de milioane: a făcut ochii mari şi s-a uitat întrebător la doamnele din jurul lui, apoi a zâmbit spre aparatul foto.
A avut alături de el nişte instrumentişti de nota 10, care au susţinut solo-uri scurte dar foarte apreciate de public: Lars Ilmer (chitară), Rob Protzmann (bas), Nick Scharfschwerdt (baterie) şi Bernd Hofer (keyboards).
Repertoriul a fost variat, am ascultat atât piese din repertoriul Modern Talking şi de pe albumul lui solo Different, cât şi de pe cel mai recent disc, lansat în 2010, Strong. Publicul le ştia pe toate şi le-a cântat cot la cot cu el.
Iată ce am asculta şi pe ce am dansat vineri seară:
1) *WHY DO YOU CRY
2) **GERONIMO’S CADILLAC
3) **CHINA IN HER EYES
4) * STOP!
5) * SOLDIER
6) ** GIVE ME PEACE ON EARTH 
7) ** YOU ARE NOT ALONE
8) * STAY WITH ME
9) * SUDDENLY
10) ** MARIA
11) **NO FACE, NO NAME, NO NUMBER
12) ** YOU CAN WIN IF YOU WANT
13) ** JET AIRLINER
14) **ATLANTIS IS CALLING (S.O.S FOR LOVE)
15) **SEXI, SEXI LOVER
16) ** LAST EXIT TO BROOKLYN
17) Moment chitarist – LARS ILMER
18) Moment bassist – ROB PROTZMANN 
19) Moment tobar – NICK SCHARFSCHWERDT
20) Moment keyboards – BERND HOFER
21) ** BROTHER LOUIE
22) ** CHERRY CHERRY LADY (Bis 1)
23) **YOU’RE MY HEART, YOU’RE MY SOUL (Bis 2)
Note de subsol:
* – piese de pe noul album „STRONG”, lansat in aprilie 2010
** – piese din repertoriul Modern Talking 
* – piesa din albumul sau de debut („DIFFERENT” – 1989)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here