Vasile Şeicaru la Psihologul muzical (15 martie 2014, ediţia 598) – AUDIO

0
248

Vasile Şeicaru şi Andrei Partoş

Am demarat cu un dialog telefonic scurt dar consistent cu Dan Teodorescu. Am primit de la sursă cele mai importante repere ale spectacolului de luni 17 martie, când trupa Taxi şi-a aniversat cei 15 ani de existenţă. Vă asigur că a fost un eveniment remarcabil, greu de uitat.
A urmat o reîntâlnire dorită de mulţi prieteni ai emisiunii: Vasile Şeicaru! S-a vorbit mult despre el cu ocazia vizitei celor doi componenţi ai Trupei Cristal din Galaţi, aşa că era firesc să fie din nou în faţa microfonului din Studioul 31. Având în vedere faptul că TOP 5 Sentimental a fost cu piesele din repertoriul invitatului, le-am lăsat la urmă.Voturi foarte multe, aproape de cifra record. Primele trei clasate, spre mirarea multora privind ordinea lor, au fost: 1. La adio, 2. Aruncarea în valuri, 3. În oraşul cu floare de tei.
Am insistat pe albumul „Rătăcire” produs de Asociaţia Culturală Vasile Şeicaru. Înregistrările s-au realizat în 2013 în studioul Bandidos. Au colaborat Victor Solomon (chitare), Mishu Contantinescu (clape, mixaje, orchestraţii), Vichi Stepanovici (bas, voce) şi Marcian Petrescu (prezent cu muzicuţa lui la piesa „Generali de operetă”). Fireşte că au fost întrebări legate de Cenaclul Flacăra, de relaţia trecută şi prezentă cu Ştefan Hruşcă, „generaţia în blugi”, despre programe tv, despre Premiile Radio România, despre concerte ş.a.m.d. Au fost şi câteva piese preferate de Vasile, din repertoriul internaţional cu nume importante ca Dream Theatre, Beach Boys, Lobo, Procol Harum. A cântat şi live (cu negativ) spre marea bucurie a prietenilor noştri de pretutindeni (au fost mesaje şi din SUA, Ucraina, Germania, Italia, Franţa, Olanda, Spania, Canada, Australia, Israel).
Agenda pop-rock include sărbătoriţi ai zilei de 15 martie :Viorela Filip şi Cătălin Târcolea, precum şi un scurt concurs Mireille Mathieu.
 
Audio:

 
Mai jos puteţi citi o selecţie a mesajelor (peste 250!):
Cristi, Olanda: Salutări de pe şoselele Europei! Abia aştept să aflu cine va fi în studio!
Mihaela: Dle Dan Taxi, acum că aveţi ocazia să discutaţi cu sunetistul dvs, sunteţi mulţumit de sunetul de la Sala Palatului?
Cristina, metalfan: Bun venit Vale!! Ne era dor de tine!
Voicu Culai Calde salutări din Galaţi, invitatului emisiuni! O voce şi un artist de excepţie!
Robby, Reşiţa: Dle Şeicaru, este adevărat că dvs aţi cântat în duet cu Ştefan Hruşcă? Mie aşa mi-a zis mama… dar eu nu v-am văzut… şi nu înţeleg… dvs cântaţi la începutul carierei colinde?
Diana, Milano: Bun găsit! Vă ascult alături de bătrâna de care am grijă aici la Milano. Îmi place muzica lui Vasile Şeicaru! Iar bătrâna s-a bucurat să o audă pe Loretta Goggi, aici în Italia nu prea s-a mai difuzat această piesă. Mare bucurie i-aţi făcut!
Dede: Eu prefer CD-ul original! Îmi place să am un obiect… îmi place şi coperta de disc… eu comand de pe net CD-uri şi am deja o micuţă colecţie… Bon Jovi a declarat într-un interviu că Apple a distrus muzica prin platforma iTunes… au scăzut dramatic vânzările de disc…
Larry: Cine vrea calitate, caută vinyluri… În ciuda faptului că tehnologia a evoluat, muzica are de suferit din punct de vedere al calităţii suportului tehnic. Eu nu aş da banii pe muzică în format digital!
Mihai, Râşnov: Dl Şeicaru mă bucur să vă ascult la ”PSIHOLOG” V-am văzut cu Cenaclul  , Facăra’  la Braşov , Zărneşti şi Râşnov. Ce spectacole frumoase. O  Tempora.
Camelia Popazu Buna seara,Vale!……..Multumesc,Andrei Partos pentru invitatul din seara asta!…
Anda Escu Ma bucur ca dl. Seicaru a mai povestit si a 101 oara cum s-a „nascut” melodia cu aruncatu’ in valuri…eu nu o stiam! Multumesc!
Niculita Sergiu Felicitari pentru emisiune, domnul Vasile Seicaru ne incalzeste sufletele aici in Montreal unde iarna nu se mai termina…
Florenta Filip Buna dimineata:) Va ascult cu placere din Australia:)
Puiu Ivanitchi: Am venit aseara frant de la Timisoara si am adormit pana la 2,dar nu puteam sa nu-l salut pe Vasile. Sunt Puiu Ivanitchi si ascult RADIO ROMANIA ACTUALITATI
Emil ,Dej : Buna dimineata ! Imi face placere sa-mi amintesc anul 71 ,cånd dansam la Costinesti pe muzica Amicilor,iar in anul 87,l-am vazut pe Vasile alaturi de Stefan,la Consiliul Nat. al Pionierilor,unde aranjau niste spectacole,banuiesc.Erau tineri si…supli ! Ce vremuri !
Prof .MINU HUŢANU BT-Casa tineret: Domnilor, sunt fost Dj datorită lui Andrei şi ing sunet. Vasile şi Fane,la Botosani, Dorohoi,PAŞCANI umpleau stadioane.(84-85)
Adelina Maria,Lugoj: Buna noapte,Andrei! Salut si oaspetele din orasul cu floare de tei si tare mi-as dori sa afle cat de greu mi-a fost sa aleg doar 10 melodii si le ierarhizez. Fiecare are farmecul ei si-mi place nespus sa le ascult.
Didina Ciulu: Aş veni şi eu la Premiile Radio… dar… cred că voi prefera să mă uit la TV… din generaţia mea sunt prea puţini pe scenă… Mă bucur pentru maestrul Jolt Kerestely…
Laurenţiu: Cum se explică faptul că Festivalul Om Bun pierde spectatori? Ştiu că anul trecut au fost foarte puţini oameni în sală…
Corina Veres Felicitări pentru emisiune! Va ascult din Barcelona
Ankka Iorgu: Ce sunt aceia „cetăţeni ungari”? Ce limbă vorbesc cei de la ştiri?
Ioana, Nancy: Dar, noi vă vrem la Paris! S-a auzit perfect! 🙂
Mariana, Craiova, 20 de ani: Câteodată nu înţeleg răutatea ascultătorilor dvs… Direcţia 5 este singura trupă din România care se apropie de stilul U2! Din muzica rock, nu cred că este vreo trupă peste ei ca valoare. Au compoziţii excepţionale! Nu te plictiseşti ascultându-le piesele! Pentru că nu sunt repetitive!
Tudor: Eu cred că doamna din Craiova este chiar Marian Ionescu… :))))))))))))))))))))))
Boogie: Păi, eu cred că a fost blat! :))))) Tocmai ce a spus Vale că „La adio” e preferata lui. Cred că fanii au făcut tot posibilul să o scoată pe primul loc! :))
Cornel, Arad :Parerea mea este ca nu mai exista respect fata de scoala nici din partea elevilor nici a cadrelor didactice !
Romulus, Craiova: M-a strigat prietena, iar eu i-am spus că sunt la bucătărie, cu Şeicaru şi Partoş. Somnoroasă şi neştiutoare, mi-a spus să vă invit în sufragerie.
 
sursa: Radio România Actualităţi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here