Ucraina interzice participarea la Eurovision concurentei din Rusia

0
32

Julia Samoylova aUcraina, gazda celei de-a 62-a ediții a Eurovisionului, a interzis participarea în concurs reprezentantei Rusiei. Purtătorul de cuvânt al Serviciului de Securitate al Ucrainei, Olena Gitlianska, a anunțat că Iulia Samoilova (27 de ani) este inclusă pe lista persoanelor care reprezintă un pericol  pentru securitatea statului ucrainean deoarece, în 2015, a traversat în mod ilegal frontiera ruso-ucraineană, pentru a vizita Crimeea. Din acest motiv artistei i-a fost interzis să viziteze Ucraina în următorii 3 ani. Rusia a declarat că va boicota concursul dacă i se va interzice participarea reprezentantei Iuliei.
De asemenea, Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune/ EBU a publicat un comunicat de presă în care se declară „profund dezamăgită” de această decizie, dar subliniază faptul că trebuie să respecte legile țării gazdă. Puteți citi comunicatul aici:
http://www.eurovision.tv/page/news?id=statement_from_the_ebu_regarding_russias_participation_in_the_2017_eurovision_song_contest
 
 

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here