Uimitorul Alessandro Safina

0
35

Alessandro Safina (600 x 337)Articol publicat în revista Faces în 2007
Este înzestrat cu o voce dumnezeiască și nu se teme să să o arate lumii întregi. Dacă George Clooney ar fi avut un frate geamăn, acesta ar fi cu siguranță Alessandro Safina. Ambii cuceritori sunt recunoscuți în lumea întreagă pentru talentul lor. În timp ce George Clooney este un actor de top, Alessandro Safina și-a făcut un nume în lumea exclusivistă a operei.
Născut pe 14 octombrie 1963 în micul oraș Siena din Italia, Safina își descrie copilăria ca fiind una „normală, foarte normală”. I-a plăcut opera de mic, iar părinții i-au încurajat această pasiune.
Când a împlinit 17 ani, tânărul Alessandro a devenit tot mai atras de muzica pop. „A fost un moment extraordinar al vieții mele. Erau multe trupe care îmi plăcea: U2, Simple Minds, The Clash, care au adus un nou val în muzică. Trupa U2 îmi place în mod special pentru că piesele lor reprezintă dragoste și pace. Mi-ar plăcea să cânt în duet cu Bono”, a declarat Alessandro Safina.
Totuși, tânărul Alessandro a continuat pe drumul operei, obținând roluri importante în spectacole precum „La Boheme” de Puccini sau „Eugenio Onieghin” de Ceaikovski.
În momentul în care l-a întâlnit pe celebrul pianist și compozitor Romano Musumarra și s-a ivit șansa de a face un album care să combine muzica pop cu opera, Alessandro a acceptat provocarea imediat. Rezultatul a fost albumul care îi poartă numele, „Alessandro Safina”. Despre colaborarea cu Romano Musumarra, Safina a declarat: „Ca să fiu sincer, experiența muzicală alături de el, a fost extraordinară, dar experiența de a lucra cu el ca om, a fost foarte proastă. Au fost multe probleme după lansarea acelui album. Oricum, nu am mai auzit nimic de el de multă vreme”.
 
Experiența neplăcută nu l-a descurajat pe Alessandro Safina. Pe albumul Sognami, Alessandro a pășit din nou în universul pop-opera, colaborând de data aceasta cu producătorul german, Alex Christensen. Una dintre piesele incluse pe album este „Annie’s Song” (John Denver), despre care Safina a declarat: „Îl iubesc pe John Denver! Are foarte multe piese frumoase, iar versurile lui pot fi considerate adevărate poezii. Am ales această piesă pentru că am considerat că este foarte romantică și simplă”.
13 piese incluse pe acest album au fost înregistrate 4 limbi diferite: engleză, italiană, franceză și spaniolă. „Nu a fost foarte dificil.Mi-am dat silința. Oricum, în calitate de tenor de operă am cântat franceză, rusă, chiar și turcă. Deci nu a fost prea dificil. Atunci când înregistrez ceva, nu mă gândesc prea mult. Pur și simplu vreau să creez ceva bun”, a declarat Alessandro Safina.
 

Vă reamintim că Alessandro Safina va susține un concert la Sala Palatului din București pe 14 aprilie. Alessandro Safina va fi acompaniat de Alexander Symphony Orchestra (formată din 74 de muzicieni) Evenimentul este organizat de Premium Booking.

Biletele costă: 255 lei (Golden VIP), 225 lei (VIP), 168 lei (Categoria I), 157 lei (Categoria a II-a), 140 lei (Categoria a III-a), 112 lei (Categoria a IV-a). Acestea pot fi achiziționate online de pe www.bilete.ro și www.salapalatului.ro , precum și de la casa de bilete a Sălii Palatului, din rețeaua Bilete.ro (Oficiile Poștale, magazinele InMedio și Germanos).

 
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here