VACCINAREA, PRO SAU CONTRA ?

1
195

vaccinare pro si contra 1
E un subiect acut, discutat cu prea multă patimă și prea puțină informație corectă. Unii susțin vehement nevoia vaccinării, dar nu spun de unde să le cumpărăm, achiziționăm.Normal ar fi să le primim. Prea des aflăm că unii își doresc, dar nu au de unde. E bine să fie vaccinarea obligatorie? Se pregătește o lege. Au murit 21 de persoane de rujeolă. Unii copii au luat de la purtători nevaccinați. Pe B1TV au fost câteva emisiuni utile. La Tudor Barbu, care dacă ar renunța la strigăturile paranoice, autoadmirative, ar putea face presă utilă. Și-a păstrat întregul arsenal de dude de la OTV. Adesea e arogant. Revin. Dr. Monica Pop confundă utilitatea vaccinării cu obligativitatea ei.Îl acuză pe dr. Cacoveanu, care nu vrea obligativitate. Omul cerea buna informare. Asta nu înseamnă că este împotriva vaccinării. Sigur că sunt persoane, sute, mii, milioane, care au trăit bine fără să fi fost vaccinați. Nu vom afla dacă asta s-a datorat nevaccinării sau altor factori. Vaccinurile despre care se discută, urmează să fie importate. Marea nesimțire a tuturor factorilor de decizie este că au distrus Institutul Cantacuzino care producea vaccin, au lăsat totul la voia întâmplării și acum dau din gură revoltați la televizor. Așadar e important să ne exprimăm, dar câți dintre noi știu efecte secundare, urmări, câți medici de familie știu exact  să explice tuturor mamelor din țară tot ce e necesar. Întrebarea pe care am auzit-o de câteva ori ”A murit cineva din cauza vaccinării?” e ușor penibilă, odată ce nu există nicio statistică de acest gen. Cum nu există nici cifre care să arate ce efecte secundare generate de vaccinuri s-au consemnat de-a lungul anilor. Unele boli ale copilăriei duc la imunitate. Motiv pentru multe persoane să refuze vaccinarea. N-am văzut o listă clară și actuală a vaccinurilor  care se vor obligatorii până la 14 ani, dar am reținut că sunt unele cu 5-6 vaccinuri incluse. La emisiunea amintită s-a arătat o listă pe care gazda, dar nici invitații, nu știau s-o citească. Există și pe internet. Sunt 9 sesiuni de vaccinare cel puțin. Gratuit! Are Guvernul fonduri pentru absolut toți copiii, sau vorbim iar și apoi revenim la alegerile din 2009?
 
http://www.desprecopii.com/info-id-1207-nm-Schema-vaccinurilor-in-2016-2017-calendarul-de-imunizare-a-copiilor-in-Romania.htm

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

1 COMENTARIU

  1. Nu se doreste o informare corecta, ea ar genera multe indoieli in mintea parintilor. Cum poate sa ma convinga autoritatile ca nu mai pot ele de grija a 20 morti din cauza rujeolei intr-un an si jumatate, cand tot conforma datelor lor mor zeci de mii de oameni anual din cauza infectiilor intraspitalicesti si nu vad nici a mia parte atata preocupare? Dar mizeriile din alimente care ne imbolnavesc cu milioanele si nu sunt interzise? Dar aerul poluat si asa mai departe? In conditiile astea cel mai urgent e sa vaccinam obligatoriu si impotriva dorintei personale cu vaccinuri pentru care toata lumea(companii farmaceutice, autoritati, medici) este scutita de raspundere? Un dialog real ar fi in detrimentul celor care promoveaza vaccinurile, de aceea aleg calea violentei verbale, a insultelor, a pumnului in gura si a amenintarilor cu inchisoare si decadere din drepturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here