NOTIŢE DE HOLBATOR

0
24

watching-TV* Unele televiziuni au acordat spaţiu, nu cât merita, marii şahiste, Elisabeta Polihroniade, care s-a stins la 80 de ani pe 23 ianuarie. A fost printre puţinele şahiste din lume care se lupta (cu succes) cu adversarele din URSS. În lumea profesioniştilor a fost controversată, dar marele public a admirat-o fără rezerve. Dumnezeu s-o odihnească!
* Delirant! Madam Firea e la A3 în ziua în care i-a murit soţul (24.01. 2010), al cărui nume îl poartă şi acum! E candidată la primărie sau aşa ceva. E şi penelistul Buşoi acolo. Ambii îl atacă pe Băsescu. Oare pentru ăştia timpul s-a oprit acum 10 ani?  Pentru Gabriela Firea e un atu că e soţie de primar, de Voluntari! Ce-mi e Voluntari, ce-mi e Bucureşti? Dacă unul dintre ăştia iese Primar general vom plânge după Oprescu!
* Pe B1TV Băsescu vorbeşte despre obiectivele clasei politice tinere. Unirea cu R. Moldova e unul esenţial, afirma T.B. * Bogdan Diaconu a înfiinţat Patrula lui Vlad Ţepeş. Partidul România Unită are planuri mari şi la primăria Bucureştiului.
* Am auzit şi un comentariu al lui Guşă la Realitatea( unde e mare mahăr), urmat de Oana Stanciu (pupăză fugită de la A3). Băsescu a povestit ceva de prin 2007, iar vigilenţii au sărit în sus. TB zicea că i-ar fi propus lui Voronin să fie preşedinte al României Mari. Era o dudă, o anecdotă. Nu ştim în ce context. Adică discutăm şi despre ce vorbesc unii la un şpriţ? A dat cetăţenie celor din R. Moldova pentru a fi ales?  Aşa afirmă „frumoasa” veninoasă. Dar ceilalţi n-au făcut tot asta? Sarcina celor de la Realitatea, în frunte cu ex ajutor al lui Băsescu şi Adrian Năstase, C. Guşă, pare să fie să-l atace pe TB exact pe model A3. Nu înţeleg de ce i se mai dă atâta importanţă fostului preşedinte şi povestirilor lui!* Rareş Bogdan a făcut o emisiune cu vreo 10 invitaţi tot pe tema Unirii. Cu istorie multă. 1858-59… Ce se întâmplă cu cei 3,5 milioane români de peste Prut?  Printre invitaţi se aflau şi Diaconescu sau Chifu. Au fost abordări interesante despre istorie.
Colonelul Dogaru aberează liber şi vesel la România TV…erau de faţă Sorin Roşca Stănescu şi un ziarist din gaşca OTV (îmi scapă numele)* Militarii disponibilizaţi ies din nou în stradă. E mâna aceluiaşi agitator dubios, securistul Dogaru. Cică vau fost 20.000 de oameni. Premierul e la Iaşi, demonstranţii erau în Piaţa Victoriei din Bucureşti. Bine gândit!
* Pe B1Tv revine ştirea cu logodna lui Cotabiţă cu Alina. Se spune că a fost la un Mall cu câţiva prieteni şi cu una dintre fiice. S-a cam dus discreţia, acum programul cu paparazzi e garantat, programat chiar.
* Capitala S.U.A. e paralizată de zăpadă! Spre bucurie copiilor…. Şi la New York s-a cerut ca cetăţenii să stea acasă
* Membrii delegaţiei parlamentare au fost invitaţi la A3 şi au povestit ce au văzut în Norvegia. Ce au discutat, ce răspunsuri au primit. Scurte ştiri au apărut şi pe alte canale. Concluziile autorităţilor norvegiene nu le-am aflat încă.
* Cine încasează drepturile de autor ale lui Gică Petrescu. Problema pensiilor speciale pentru Dan Spătaru…o stradă Dan Spătaru în Bucureşti..E o doleanţă.În studio la A3 erau Corina Chiriac şi Sida Spătaru…Gazda, o supraponderală fără pic de modulaţie în voce, fără minimă căldură…Nu merge la un subiect umanist, să foloseşti tonul dur din politică…
* Digi24  a oferit  un amplu material despre lagărele naziste, despre copiii celor închişi , interviuri cu supravieţuitori…
* Excelent programul RAI UNO de sâmbătă seara cu Massimo Ranieri în centrul atenţiei. Actor şi solist, Ranieri a avut ce oferi, inclusiv multe cântări live, dans, duete…
*  Se destramă spaţiul Schengen? Întrebarea revine tot mai des la liderii Europei….
* Simona Halep nu va juca nici acum la Fed Cup, deşi toată lumea spera ca acum să ajute echipa României. Aşa declarase chiar ea, acum câteva zile, că abia aşteaptă să meargă la Cluj. A decis să ia pauză, să-şi opereze deviaţia de sept, probabil să-şi aranjeze şi năsăcul nu tocmai fotogenic.
* Radwanska a fost condusă de Friedsam (Germania) cu 5-2 în setul 3, iar la 5-4 s-a plîns de dureri, apelând la medic. Joc dramatic…Friedsam servea plângând…Poloneza a ajuns uşor la 6-5 pentru ea şi a servit pentru meci…7-5!  Radwanska merge în sferturi…* Serena a spulberat-o din nou pe Şarapova…
* N-am înţeles de ce se dă handbal european masculin la TVR3! E un campionat regional?  La mine e pe canalul 108! Vă daţi seama ce ciudată aşezare la RCS?
*Torje şi Rusescu sunt colegi în Turcia. Echipa lor a învins Galatasaray cu 3-2.* Echipa lui Gâlcă, Espanol a făcut egal, 22, acasă cu Villareal în Spania.* Rîzvann Lucescu a ajuns în zona retrogradării în Grecia. * Tătăruşanu are o revenire de formă la Fiorentina, echipa sa urcând pe locul 3, în timp ce echipa lui Chiricheş, Napoli e pe prima poziţie în Italia!
*Statul nu reuşeşte să recupereze nimic de la Voiculescu. Şi cred că nici de la alţii ca el. Şi atunci la ce ne foloseşte tot balul ăsta cu lupta împotriva corupţiei? Corupţii scriu cărţi la puşcărie şi se întorc la averile lor murdare fără griji?
Germania- Rusia la Europenele de handbal pe TVR2…25-23…min 49…de ce li se spune exsovietici ruşilor de azi într-un comentariu de sport, n-am înţeles! 30-29 scor final.
Steaua bate cu 2-0 în amical pe Ujpest, după un joc cu câteva momente bune … De remarcat faptul că steliştii au jucat cu multă dăruire, dar coordonatorul propriu zis lipseşte încă. Desigur, au fost multe schimbări! Comentariile de la DigiSport 1 au pendulat între analize lucide (Ilie Dumitrescu) şi ironii ieftine (V. Moraru). Cel din urmă atacă Steaua care n-ar fi asigurat un antrenor şi trei jucători la interviuri. Aşa ceva nu se spune pe post, ci se discută între părţi, din câte ştiu, dar golănia unora nu suportă eleganţa! * Faptul că Iordănescu şi câteva echipe de Liga I cer sancţionarea Stelei pentru că n-a făcut cum a ordonat generalul-senator, arată cât de măruntă e competiţia de la noi. Aşa vor unii să câştige campionatul, prin pedepse acordate adversarilor incomozi. Între timp aflu că nici cu marea echipă Turkmenistan nu mai joacă lotul divizionar, aşa că se arată a fi şi mai neinspirată reunirea naţionalei într-o astfel de perioadă.Lipsa de fair-play a competitoarelor mi se pare una îngrijorătoare. Că patroni la puşcării au avut şi au mai multe echipe…
B1TV o invită pe  Mirela Zivari (care apare ca psiholog în toate emisiunile) pentru a comenta cum se spală statuile Unirii de la Iaşi, cum se face curăţenie de ochii lumii în preajma unor vizite importante. Doamna are o atitudine împăciuitoare, deloc constructivă. Cică e bine şi aşa! Adică o singură dată pe an facem un duş, ne spălăm pe dinţi…Laurenţiu Ciocâzan a asigurat echilibrul unei dezbateri caleidoscop cu prea multe teme.
Ioana Moldovan (blonda exaltată) şi colegii ei de la Sport.ro sunt tot mai agresivi şi se hrănesc, aproape exclusiv, din poveştile cu transferuri posibile. Ba vine Ivan, ba nu vine, ba vine cutare, s-a răzgândit G. Becali…O serie de transferuri inexistente sau eşuate au fost unicele subiecte ale acestui post. De ce este acest Ivan atât de important, de ce-l doresc toate echipele lumii n-am înţeles! Duduia Moldovan are deja opinii, a decis ea că Stanciu e cel mai bun de la Steaua în acest moment, nu ascultă părerile invitaţilor…total lipsită de calităţile unui moderator decent.
* Iordănescu a decis să nu ia stelişti la lot, nu Reghe i-a ţinut acasă. Adică antrenorul a propus un număr de jucători, domnul general- ex-senator a dat cu pumnul în masă şi a zis „totul sau nimic”!*
* Marţi seara T.B. intervine telefonic la B1Tv, în emisiunea lui Sabin Orcan…pe tema Moldovei…care e importantă pentru Federaţia Rusă. TB a refuzat să dialogheze cu invitaţii din studio şi nu e prima oară. * S-a discutat despre un caz din Suedia unde o lucrătoare de la un centru pentru azilanţi a fost ucisă de un tânăr de 15 ani. Cică n-a fost terorism. Dar de ce ar conta denumirea? Fapta nu e suficientă ca atare? Val de infracţiuni comise de azilanţi în toată Europa sunt semnalate de presă.* Danemarca ia măsuri aspre împortriva imigranţilor…Se pare că unele ţări s-au trezit din amorţeală!
* La Realitatea TV a fost invitat Florin Piersic (marţi seara). Pe 27 este ziua lui de naştere.
* Ce se va întâmpla cu Naţional Arena? Îl văd foarte des pe Cătălin Tolontan, care pare singurul jurnalist informat în acest subiect. El intervine telefonic peste tot. Dar cine răspunde la întrebări?
La România TV am zărit un episod greu de imaginat şi de digerat cu V. Ciutacu vorbind fonfăit (altfel nu ştie) despre nişte porcării sinistre cu nişte politicieni imaturi care se hlizeau şmechereşte. Cam acesta e nivelul dezbaterilor într-o astfel de televiziune. Era anunţată emisiunea moderată de mult mai cunoscuta Andreea Creţulescu „fălci încleştate”, aşa că am plecat din cameră…CNA s-a desfiinşat sau plătim nişte drăguţi să-şi ia salarii imense?
* La TVR1  Gabriel Oprea, alegerile locale, dna Gorghiu ş.a.m.d. sunt subiecte perfecte pentru Starea Naţiei.
* Kerber a avut o confruntare pe cinste cu Azarenka. I-a luat primul set cu 6-3…În setul doi conducea cu 6-5…dar servea Azarenka şi totuşi 7-5! Impresionantă fata din Germania! Prima semifinală pentru ea la Australian Open.
* Becali se lasă atras în cursă de doi papagali de la Sport.ro pentru a-şi face ei emisiunea. Nu mai vine Ivan, ce faceţi? Nimic! Dacă omul nu vrea, nu vine. Am dat două milioane pe el, mai mult nu pot face! Vă mai certaţi cu Naţionala? Nu mă cert, Iordănescu se ceartă cu noi! Cere sancţiuni pentru jucătorii Stelei. Nu are niciun motiv, pentru că el a refuzat jucătorii, nu ei n-au mers…Un non-subiect care durează de ceva zile în timp ce selecţionata divizionară nu are cu cine juca în marele cantonament. Nici Burleanu, şeful FRF nu crede că jucătorii ar trebui sancţionaţi. * Un caz penibil este cel al lui Tade. El ia 25.000 Eu deşi nu joacă, nu face parte nici din lot. Nu vrea să plece, pentru că e comod să stai şi să iei aceşti bani. Încă o dovadă de management stupid la Steaua! * Tot despre Andrei Ivan se discută şi la DigiSport1. Gică Craioveanu sugerează că e mai bine să meargă la Espanol. Sunt uluit! Parcă ar fi un superjucător neexploatat de nimeni ca lumea. Se pare că tumbele băiatului au impresionat pentru că eu n-am văzut aşa o mare om al viitorului! Poate că va fi, dar să se discute ore întregi despre unul care n-a făcut încă nimic?
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here