VIRUSUL LI SE URCĂ LA CAP, MEMORII FOTBALISTICE, ASTRELE NE AJUTĂ

0
173

CÂND PATRONII DEVIN INVITAȚI LA PROPRIUL POST (12.04)

Bobi Păunescu se pune în rol de invitat la B1. Niciodată n-am reușit să-l urmăresc. Discurs dezlânat, fraze, idei neterminate, agitație inutilă. S-a vorbit despre faza de pe aeroportul de la Cluj. Iohannis acuzat că le-a înlesnit plecarea în Germania. Cică s-au dus la cules sparanghel. Muncitorii sunt la distanță pe câmp și ar fi în regim de carantină acolo. Nu știm nimic concret, dar cei din studio așa susțin. Mai ale unul Bostan. A fost citat, cu admirație, Cristoiu, care a afirmat că ne putem aștepta să fie solicitate și prostituatele în Olanda și Italia, la muncă. Probabil că președintele le va ajuta să plece a susținut imensul cititor de la Biblioteca Academiei. Și mai nasol a sunat comparația. Adică la Cluj s-au bulucit (e evident că e o mare scăpare a organizatorilor, forțele de ordine locale) mii de oameni și aici nu ne lasă la Biserică? Dl. Bobi a spus tâmpenii imense și periculoase, dar a dat de înțeles că de asta pleacă românii. Un băiețel, lider de partid despre care n-am auzit, era foarte supărat pe toată lumea.Să-i schimbăm pe toți. Sunt lăsați să muncească pământul și în România. Le-a atras atenția un moderator puber. ”Dar însă” dl. Bobi afirmă că suntem percepuți ca sclavi. S-a ajuns la ”propaganda rusă”, la ieșirea neautorizată din carantină a celor 2000 de oameni care au ajuns la aeroport. ”Ironiile” marelui analist trebuie explicate periodic. Rar am văzut o astfel de emisiune. Au ajuns și la un subiect real. Pădurile tăiate ilegal (cine demonstrează?) în această perioadă. Zicea Gh. Simion că ne țin gurvernanții în casă ca să fure niște străini lemnul nostru (Kronospan, Schweighofer). A oferit o filmare și un îndemn electoral să ne înscriem în partidul lui. E zi de sărbătoare? Pe bune?

AMINTIRI PLĂCUTE DIN FOTBAL (11.04)

La TVR1 am revăzut partida Columbia – România 1-3 din 1994, comentată de Cristian Țopescu. A intervenit de câteva ori Ionel Stoica. Ce apărare lentă aveam. Câte pase greșite chiar și în momentul în care aveam 2-1. Ilie bate un corner mult afară din teren, după care e schimbat de Iordănescu. Mai erau 22 de minute și a intrat Selymesi. Tehnic ne erau superiori. Nu și tactic. Și aveau muuuult păr. Pasele înapoi și lateral ale lui Lupescu mă exasperau și atunci și acum. Hagi a făcut multe bune, a alergat enorm, a dat golul acela fabulos, intrat în istorie, dar a dat și multe chifle. Centrări aiurea, șuturi de la distanță la mulți metri de poartă…Mi-au plăcut mult Gică Popescu și Petrescu. Prodan eficient. Chiar și Stelea, care a fost norocos de câteva ori. O singură minge a avut Răducioiu, în partea a doua, dar a pierdut-o lamentabil, deși centrarea lui Selymesi era foarte bună. În min 89, în schimb, a înscris în poarta goală, după ce l-a fentat pe portar și 3-1! Răducioiu avea 24 de ani și a înscris de două ori. Ce ne-am bucurat noi atunci!

MONICA TATOIU NU NE LASĂ S-O UITĂM

”Mama Omida” cum zice ea că i se spune, e la distanță mare pe o insulă însorită, dar ProTV a simțit nevoia s-o sune la Vorbește lumea. N-o să trăim cu toții. Trebuie să facem planuri de viitor. Nu ne-am pregătit când am văzut ce se petrece în China. Economiile puternice vor supraviețui. A ținut un mic curs de economie globală. Era nevorbită rău!

ASIA EXPRESS

Ce păcat că la probele artistice nu mai există strălucire, vlagă. Ce bine veneau aici Mari și Lia! Apropo, cum de nu știa niciunul cum e cu  zodiacul chinezesc? Au fost și episoade plictisitoare, dar și unele spectaculoase. Show-ul are și părți educativ-informative. Nu țin cu nicio echipă, dintre cele rămase, dar, accept, că felul în care e montat materialul filmat, asigură succesul produsului. O singură echipă-mi e profund antipatică. Ghici care?

 

La Teo Show (Kanal D) a fost contactată Laura Bretan în direct de la Chicago. De ziua ei, de 18 ani. Majorat în carantină. Un gest frumos. Emisiunea se derulează normal, fără mască. Nu mă omor după rețetele artistice abordate, dar asta ține de gusturile mele. Liviu Guță, doamna Velicu și alții.* Miercuri am văzut o fată frumoasă, Alice, nu știu cum, care era manechin în Italia, dar acum s-a refugiat în România. * Apoi a urmat Carmen Harra de la Miami. Tot ce se întâmplă, e pentru că trebuie. Vom ieși din criza asta mai puternici, mai luminați, zice ea. Să nu ne panicăm. Acum spune că e greu să privești în viitor. Dacă o spune o clarvăzătoare, e nasol! *Când a apărut și Bahmuțeanu, care devine psiholog, am renunțat la rezumatul emisiunii.

Președintele ne anunță că vom avea o situație complicată. Bugetul lovit de Covid 19. A prelungit și perioada Stării de urgență până pe 15 mai. Sistemul de Sănătate va fi cel care va beneficia de rectificarea bugetară. Dacă economia stă pe loc, de unde venituri? Florin Negruțiu (Digi24) sublinia, corect, că trebuie să apară și măsuri care să stimuleze producția. Aș spune că nu putem funcționa numai din măști, combinezoane, viziere…mai cu seamă că multe au fost achiziționate deja. Sau așa s-au lăudat guvernanții. În 6 județe trebuie să poarte toată lumea măști sau eșarfe. Asta după ce ”specialiștii” au subliniat în nenumărate emisiuni la diferite posturi tv că n-au nevoie de mască decât atunci când tu ai probleme, sau cei cu care vii în contact. S-a schimbat modificarea iar!

A3 rămâne fidel politicii și clientelei corespunzătoare. PSD-iștii se ceartă cu PNL-iștii. Nu poate lipsi Sorin Roșca Stănescu, securistul etern și de serviciu.De la servicii e și Cătălin Harnagea. Specialistul Zamfir afirmă că nu se pot aplica executările silite, odată ce oamenii nu muncesc, nu produc. Cred că are dreptate. A fost ,prin telefon și Ben Oni Ardelean, deputat PNL. S-a discutat despre cele 1,2 milioane de contracte suspendate. Suspendarea ratelor se poate cere de la o lună la 9 luni. Cum dovedești că ești afectat de Covid 19? Ministrul Câțu crede că băncile nu vor avea reticențe.

La CNN văd și sfaturi de exerciții în casă, nu numai curiozități, ciudățenii.* Firește că Președintele Trump nu se poate abține în a-i certa pe jurnaliștii care nu pun întrebările potrivite. Și se laudă non-stop cu ”incredible job” făcut de el, de americani. S-a luat și de democrați, ca să nu uităm că-s două partide acolo. A afirmat că s-au cheltuit trilioane în administrațiile anterioare pe războaie în Orientul Mijlociu, iar acum a venit momentul să se facă drumuri, poduri, tunele ș.a.m.d. Parcă am mai auzit undeva strigăturile astea. Oricum, e bine că e decis să ofere mai mult poporului propriu!

La Starea Nației (Prima TV), Dragoș s-a referit  cu acidul cuvenit, la personajul toxic Meleșcanu, la situația de la Suceava și la ”victima” Flutur, la somnul adânc al parlamentarilor și altele la zi.

CASA MIREASA, VARIANTA INTACT LA KANAL D

Diana Dumitrescu e moderator, multe fete și băieți, promiscuitate, un alt reality stupid și plictisitor. Idolul femeilor e Armando, cu meclă de muschetar, cu frunte de 2 centimetri, a descoperit că nu e matur, s-a cunoscut pe sine.Se luptă femeile pentru mânuțele lui. Câtă profunzime! I.Q.-ul pare stabilit, din start, sub medie, ca să nu amețească telespectatorii.

WE SHOULD EVER SHAKE HANDS AGAIN

Americanii discută (CNN, 9.04) intens și argumentat cu oameni avizați despre posibilitatea redeschiderii țării, a economiei la început de lună mai. Medicii afirmă că virusul va spune când e momentul. Altfel se crează un al doilea val. Când vom da mâna? Mai bine să n-o facem, afirmă Dr Fauci.

HOROSCOP AM VRUT, ASTA AM AVUT

Alina Bădic (B1TV) are un aer doct, de conferențiar. Am încercat să aflu ce mă așteaptă pe mine și pe surorile și frații mei în ale Leului. Să am grijă, să respect ”legile Karmice”, dar eu nu le știu. Apoi să transform stările negative în unele constructive. Nu-i așa că e simplu? Și apoi să evităm superstițiile. Să nu abordăm viața ezoterică în perioada asta. Oameni buni sunt încurcat rău. La ProTV, Netty Sandu e mult mai directă și concretă. Ba chiar și subtilă. Dacă ieșiți să aveți la voi Declarația, actele personale, mănuși și mască! Dar ce-i cu persecuția asta? De ce numai Leii? Dar cum au ajuns informațiile astea acolo Sus?

NU MAI AM UMOR

La IUmor (Antena 1)am prins și momente bune, dar tot mai rare. Cei trei jurați vorbesc, comentează, fac autoterapie, introspecții, fac pe terapeuții… Dar de ce ar fi motiv de râs când vezi o femeie atârnată de păr la mare înălțime, cu piruete în aer? Bun, are rădăcina părului uluitoare, e din Brazilia, dar ce era de râs? Bună pentru o reclamă de shampon. Un număr de circ, de Românii au talent, că acolo nu țin cont de etnii. * Au fost și doi latino boys cu acrobație autentică. Fondul muzical, inspirat ales, a fost Queen cu ”Another One Bites the Dust.” Asta l-a plictisit pe profundul muzician Cheloo. Da, tot număr de circ. Dar producătorii au uitat cum se numește propriul programul? Mai am o denumerire. Cheloo de ce ar fi un reper în înțelegerea umorului de orice fel? Da, e nevoie de un ”bad guy”, ăsta e formatul, dar nu se putea un cineva cu minimă credibilitate, cultură generală? Am văzut și băieți răi cu simțul umorului, cu inspirație la vorbe, nu doar cu sictir.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here